POSTED IN Ideologi, Norge, Norsk politikk

Verden forandrer seg lynraskt.

Venstresiden er kronisk på etterskudd og blindet av illusjoner.

0
Print Friendly, PDF & Email

Fjermeros på krykker etter virkeligheten

Halvor Fjermeros fra Rødt har en lang jamrende artikkel på to sider i Klassekampen 27 januar 2022. Her går han gjennom historien til den «breie venstresida» i Europa med fokus på spanske Podemos og Greske Syriza. Det er rene gravtalen.

Men det forskrekkelige er at HF ser ut til å lansere denne analysen sin som nødvendig nytenkning. Det forteller bare at HF ikke følger med i internasjonal debatt om disse sakene og at han heller ikke kan ha skummet gjennom webbene til gruppene «Revolusjon» og «Tjen Folket».

Faktum er at den internasjonale webben wsws.org har skrevet hundrevis av gravtaler om Syriza og Podemos for mangfoldige år siden med helt presise prognoser: dette middelklassesølet av moteriktig tenkning kommer til å havne i søpla fort.

Så hvis HF gjerne vil svinge seg opp som en analytiker på dette temaet, gjør han klokt i å sette av noen uker til å lese hva wsws.org har skrevet om dette for fem og ti år tilbake. HF er sjokkerende bakpå.

5 US Wars Rarely Found in History Books - HISTORY
Krig er en del del av kapitalismens vesen/natur. Det kan ikke dresseres vekk.

Siden det nå går fort mot enorme kriger og kanskje en tredje verdenskrig med atomvåpen, er det på sin plass å minne om den avgrunnsdype forskjellen i virkelighetsoppfatning mellom revolusjonær marxisme og sosialdemokratisme. Den revolusjonære marxismen ser KRIG SOM EN ORGANISK BESTANDEL AV KAPITALISMEN.

Sosialdemokratene har helt siden Karl Kautsky i 1910 vært av den oppfatning at såfremt kapitalismen globaliserte seg ville denne superimperialisme bringe evig fred.

Hver dag melder skribentene i KK at de står på Kautsky linja. Her er dagens melding fra Mimir som nå har blitt stortingsmann og da er det tvilsomt om vi hører noe revolusjonært fra han. 

«Man kan kanskje se for seg en framtid med et KOSMOPOLITISK VERDENSDEMOKRATI, men enn så lenge lever vi i nåtiden.»(28.1.2022)

Dette er et helt ordrett sitat fra Karl Kautskys visjoner om den fredelige superimperialismen.

De store krigsforberedelsene har tatt en liten time out og da meldes det i KK at vi kan stå foran «et viktig fredsgjennombrudd.»(28.1.2022) Det er også Kautsky.

Det fine med krigsbloggen realcleardefense.com er at den daglig plukker opp militære artikler fra alle krigswebbene i USA og hvis man fremdeles er i tvil: USA og Nato innstiller seg på å krige mot rivalene Kina og Russland i Afrika, i Midtøsten, i Sentralasia og i Arktisk. Det er ikke noe nytt påfunn. Webben Rand skrev en lang utredning om hvordan knekke rivalene allerede 2019 og den følges i hovedsak. Ligger ute, ingen hemmelighet.

I KK kunne man da lese at Rødt tok mål av seg til å bli et «forutsigbart støtteparti for AP-regjeringen»

person using white and gold compass
Skal en navigere politisk må en ha politisk kart og ideologisk kompass.

Denne ombyggingen og tilpasningen har så langt hatt til følge at HFs «breie venstreside» har blitt medspillere til sosialdemokratisk krigsmobilisering mot Russland. At Nato nå har ombygget hele Nord-Norge til en krigsbase for Russlandskrigen framstilles som et forsvarsprosjekt: «NÅ KAN FINNMARK FORSVARES» (forsida i KK 27.12.2021)

Mao-Stalinisme er ikke mitt bord, men sammenligner du hva gruppa Tjen Folket skriver om både norsk politikk og verdenssituasjonen, ligger de jo lysår foran alt dette ønsketenkende sølet som Klassekampen byr på.

Erling Folkvord har heller ikke hørt fra seg om den flotte demokratiske alliansen mellom kurdiske SDF og USA som plyndrer alt de kan av syrisk olje.

Hvis Fjermeros tar mål av seg til å rydde opp i disse konkursboene som heter den «breie venstresida» vil han ikke bli arbeidsledig under de kommende storkrigene. Vi får bare ønske han lykke til.

Alle som er nevnt har naturligvis tilsvarsrett

Redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mektig protest mot Korona-tiltakene.

Enorm lastebilkonvoi mot Canadas hovedstad.

Forrige innlegg

Menneskenes historiske frykt for flodbølger og dommedag

Katastrofen er nær — igjen!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.