POSTED IN Iran, Israel, Krig-fred

Verden brytes opp på nytt.

Israel ødelegger Wien-konvensjonen med bombingen av iranske diplomater i Syria.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Knusing av Wien-konvensjonen

Av Jan Hårstad

Mandag 1 april 2024 om ettermiddagen bombet Israel det iranske konsulatet i Damaskus til grus. Eksakt hvor mange som døde er ennå uklart, men to sentrale iranske generaler: Mohammad Reza Zahedi og Muhammad Hadi Haieriahimi ble drept sammen med annet høytstående militært personell.

Hvordan skal vi forstå dette?

Det Israel gjør er jo å smadre Wien-konvensjonen som hevder at i krig har ambassader og konsulat immunitet og bestyres av eierstaten.

Wien-konvensjonen om diplomatisk samkvem er en internasjonal traktat om diplomatisk samkvem mellom stater og diplomatiske utsendingers privilegier, spesielt deres immunitet. Den ble vedtatt av FNs konferanse om diplomatisk forbindelser og immunitet i Wien 18. april 1961 og trådte i kraft 24. april 1964.

Israel vet altså i forkant at  mangfoldige stater i verden vil protestere mot dette og lanserer Israel som en paria i det internasjonale samfunn. (Chuck Sumer)

Da er det mer nærliggende å tro at Israel jobber med å få Iran til et type hevnangrep – såpass omfattende at det kan gi Israel et påskudd til å hevde at det er Iran som har startet krig. Og helt åpenbart er det slik at Iran kan være store i kjeften, men er uhyre forsiktige av redsel for at USA/Israel bomber deres atomanlegg som det har kostet milliarder å bygge.

Qassem Soleimani døde ikke, slik det står formulert i Wikipedia, på Bagdad internsjonale flyplass den 3. januar 2020. Han ble drept av et USA-missil.

Den gang store høvding Qassem Soleimani ble likvidert var det også masse ord om hevn, men det ble minimalistiske saker. Slik tror jeg også det vil gå denne gang.

Toppene innen strategisk tenkning i Israel skriver faktisk realistisk om krigsutviklingen mens det offisielle Norge massivt holder på med at det er en liten «terrorgruppe» Hamas som forstyrrer freden i verden. Det er man enige om på Document og inyheter.

David M.Weinberg ser det ikke slik på Israel Hayom (israelsk dagsavis, red.). Israel fører en krig mot «the First Muslim Brotherhood state ever established.» «This is truly a world war.»

Det er jo helt riktig og et synspunkt jeg har framført i måneder med masse sensurering og skjellsord til følge. Der jeg har tatt stor feil i mine vurderinger er dette: Jeg trodde ikke skribenter og journalister i Norge var så ekstremt uvitende om alt som har med jødedom, zionisme, palestinere, Muslim Brotherhood å gjøre som de er. Det er oppsiktsvekkende om det dukker opp en person med moderate kunnskaper i Norge. 

Vil du komme på sporet av det offisielle Norge skal du ta deg inn på Forsvarets Forum hvor man feirer som i en rus at USA overtar Norden for krig mot Russland. Og hver dag gleder man seg over at Nammo og Kongsberg har rykket opp til verdens elitedivisjon for eksklusive våpen. Vi er nå i Champions League og seirer på alle fronter.

Det er et katastrofeland. Det er udiskutabelt.

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Israel sin våte drøm er en krig mot Iran sammen med USA, men de sliter med å få Iran med på leken. USA står klar i Rødehavet til å sette inn flybombingen når det tar fyr.

  USA og NATOs krig mot Russland går dårlig, nå setter de inn stadig mer ekstreme stikk og venter også her på at russerne skal bli pissed off nok til å gi påskudd for angrepspakten NATO å tre inn. Jeeezzz !

  Svar
  • USA er også ivrig på å få startet WW3, og nå som Ukraina gikk dårlig klargjøres Skandinavia til å bli neste slagmark. Russland skal provoseres her i nord helt til rakettene begynner å flyve og landet legges i grus, vær klar for tvangsinnrulling i «forsvaret» snart… nå er det nordmenn som skal ofres for å tekke aksjonærene i Raytheon, Lockheed Martin, Blackrock, Vanguard, State Street osv.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 april 2024 14:29

  Zelensky påstår at USA ikkje er positiv til Ukraina/NATO sine drone-åtak langt inne i Russland. Men Noreg, Arbeiderpartiet og Gram er positive! Noreg er med andre ord endå villare enn USA i krigen mot Russland. Me gjer oss fortente til ein russisk smekk kva dag som helst.

  https://www.rt.com/news/595309-nato-disagree-ukraine-strikes-russia/

  Svar
  • Jeg tror russerne forstår at de har med unger å gjøre :-)

   Svar
   • Ja takk og pris, Russland er den eneste voksne igjen i rommet… resten er en gjeng barn som hyler og skriker fordi de ikke får viljen sin.

    Russland har politiske giganter som ledere, vi sitter igjen med politiske amøber.

 • Tommy Olstad
  3 april 2024 19:31

  Prestestyret i Iran gjør det til en terrorstat, og spesifikt er det de kaller Revolusjonsgarden en terrororganisasjon.

  At høyre offiserer fra denne garden blir drept, selv på et konsulat, kan det derfor stilles spørsmål ved om egentlig er selv et formelt brudd på Wien-konvensjonen.

  Moralsk er det selvsagt uansett helt i orden, og man kan bare igjen beundre og, som jeg vil gjøre, applaudere Israels presisjon i mye av det de foretar seg militært.

  Svar
  • Jan Hårstad
   3 april 2024 20:44

   Snodige greier,Tommy. Israel har jo ført permanent terrorbombing inni Syria i snart ti år.
   Nylig var de en tur innom Aleppo også.
   Det er rart at det såkalte «internasjonale samfunn» ikke har løftet en finger mot dette,
   men det mener vel som deg at dette er moralsk sett helt i orden.

   Svar
   • Tommy Olstad
    3 april 2024 22:23

    Israel har nærmest konstant i alle år vært nødt til å føre en krig mot sine mange fiender, og bombingen i Syria de siste årene er bare en del av dette. Fordi det ikke har representert noen stor krig, men bare vært en del av den konstante situasjonen, er det vel ingen selv av Israels fiender i det «internasjonale samfunn» som har brukt noe energi på å kritisere.

  • Applauderer du Israel og USA sitt folkemord som nå pågår på Gazastripen nå? Unnskylder du deg med at det er jo for å «ta Hamas»… hva nå det enn måtte bety? «Krigen mot Hamas» og «terroristene i Iran» er bare en fortsettelse av USA sin «krig mot terror»… den evigvarende krig som aldri er ment å skulle vinnes, kun å fortsette. Målet er ikke å vinne, målet er kaos og krig slik at det militær-industrielle komplekset kan jobbe seg fete.

   Er du i stand til å se dette?

   Svar
 • «..mens det offisielle Norge massivt holder på med at det er en liten «terrorgruppe» Hamas som forstyrrer freden i verden.»

  ‘ I et intervju med nyhetsbyrået Reuters, sier grunnleggeren av hjelpeorganisasjonen World Central Kitchen (WCK), José Andrés, at Israel angrep «systematisk bil etter bil.»
  Det var tre biler i kolonnen som ble truffet i nærheten av byen Deir al-Balah midt på Gazastripen. Bilene var tydelig merket med organisasjonens logo på taket og på sidene og kjørte i et område hvor det ikke var kamphandlinger.
  I videointervjuet, sier Andrés at organisasjonen hadde tydelig kommunikasjon med det israelske forsvaret som hadde fått informasjon om kolonnens bevegelser.
  Dette var ikke en «uheldig hendelse hvor vi «ops» slapp en bombe på feil sted», sier Andrés.’
  https://www.nrk.no/urix/hjelpeorganisasjon_-_-israel-angrep-systematisk-bil-etter-bil-1.16829490

  Svar
 • ‘ Ifølge undersøkelsene til +972 Magazine og Local Call aksepterte det israelske forsvaret 15–20 sivile tap i luftangrep på en lavtstående Hamas-kriger. I angrep på toppledere i Hamas godkjente IDF angivelig at opp mot 100 sivile liv kunne gå tapt.
  I mange av disse angrepene brukte luftforsvaret såkalte «dumme bomber». Det er bomber som slippes fra fly uten å være fjernstyrte. De er med andre ord ikke presisjonsstyrte, og forårsaker store materielle skader fordi de kan veie opp mot 1000 kilo hver.’
  nrk.no/urix/det-israelske-forsvaret-bruker-kunstig-intelligens-til-a-finne-mal-i-gaza-1.16829594

  Altså akkurat som Stoltenberg brukte Norges bomber i Libya.
  Er det slekt & forbindelser her tro?

  Svar
  • «Israel bruker kunstig intelligens til å finne bombemål i Gaza.
   37.000 palestinere havnet på KI-genererte drapslister som ble brukt i bombingen av Gaza.’
   nrk.no/urix/det-israelske-forsvaret-bruker-kunstig-intelligens-til-a-finne-mal-i-gaza-1.16829594

   Nå har jo jøder markedsført at de er spesielt intelligente. Så massivt er denne propaganda- løgnen gjentatt at folk har begynt å tro på dette.
   Men hva er intelligens?
   Ihvertfall ikke AI/ Maskinlæring.
   Menneskelig intelligens innebærer empati . Ellers blir det bare psykopati.
   Noen ( andre psykopater) mener at dette er intelligens , og støtter sikkert zionistene i denne forestillingen. – Om f.eks. at de er spesielt utvalgte.
   Men galskap og vrangforetillinger er psykiatri.
   Friske mennesker er bare redde/lamslåtte overfor en slik galskap. Og blir lett hjelpesløse når slike organismer tar arenaen.

   Svar
 • Northern Light.
  5 april 2024 17:25

  Netanyahu er fast bestemt på å dra USA inn i en krig med Iran.

  Av Steven Sahiounie.
  I en enestående og farlig eskalering siktet Israel seg mot det iranske konsulatet i Damaskus 1 april. Det er mange år siden Israel har bombet mål inne i Iran, og den diplomatiske bygningen, direkte knyttet til den iranske ambassaden, regnes som det samme som et angrep på Teheran. I følge Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser i 1961, gjelder artiklene 21 og 22 ambassader og alle typer diplomatiske oppdrag.

  I henhold til aksepterte internasjonale normer og tradisjoner anses diplomatiske bygninger som en del av landets suverenitet og territorium. Derfor kan angrepet på det iranske konsulatet sees på som et angrep på iransk territorium.

  Kongeriket Saudi-Arabias utenriksdepartement fordømte bombingen av det iranske konsulatet i Damaskus på X. Saudi-Arabia er det mektigste arabiske landet, og har nå et gjenopprettet forhold til Iran, meglet av Kina i mars 2023.

  Irans islamske revolusjonsvaktkorps (IRGC) fordømte den israelske aggresjonen og sørget over sjefen for Quds-styrken i Libanon og Syria, general Mohammad Reza Zahedi, og brigadegeneral Mohammad-Hadi Haji-Rahimi, IRGC-offiserene Hossein Amanollahi, Seyyed Mehdi Jalalati, Mohsen Sadaghat, Ali Agha Babaei og Seyyed Ali Salehi Rouzbahani.

  Israels F-35 jagerfly hadde skutt seks missiler fra de okkuperte Golanhøydene i angrepet på det iranske konsulatets bygning.

  Netanyahu til Blinken: Dette er ikke bare vår krig, dette er også din krig.
  Konsulatet og ambassaden ligger i det eksklusive tettbefolkede nabolaget Mezze. Alle nabobygningenes vindusglass ble knust i eksplosjonene. Uskyldige syriske sivile ble skadet mens de var i sine egne hjem klokken 17.00, og forberedte seg på å avslutte fasten under Ramadan klokken 18.45.

  «Agressor-sionistregimet bærer fullt ansvar for konsekvensene, og Den islamske republikken Iran forbeholder seg sin legitime og iboende rett i henhold til folkeretten og FNs charter, til å svare på slike handlinger», sa Zahra Ershadi, Irans ambassadør i FN, i et brev til FNs generalsekretær.

  Dmitry Polyanskiy, den russiske første vise-faste representant ved FN, bekreftet på Telegram at et sikkerhetsrådsmøte for å diskutere det israelske angrepet vil bli holdt på tirsdag etter Russlands anmodning.

  Iran vil forberede seg på å gjengjelde på det israelske angrepet. Det hvite hus sa at USA ikke ble advart på forhånd av Israel om det planlagte angrepet. USAs president Biden har advart Israel tidligere om at USA ikke ønsker at den israelske krigen mot det palestinske folket i Gaza skal vokse til en regional konflikt som vil involvere USA, som er militær sponsor av Israel.

  Statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Iran er Israels hovedfiende, og han presenterte sin nå berømte tegneserietegning av en bombe i sin tale til FNs generalforsamling, og advarte land om å hjelpe Iran med å skaffe seg atomvåpen.

  USAs president Obama inngikk en avtale med Iran, og den begrenset Irans evne til å lage materialer til atombomber, men USAs president Trump sa opp avtalen, som hadde fem andre nasjoner som underskrivere. Netanyahu lobbet Trump for å si opp avtalen, slik at Israel kunne ha Iran som fiende nummer én.

  Netanyahus strategi er å avlede. Han vil ha en storkrig for å avlede fra sine hjemlige problemer. Hans kalkulerte angrep på iransk diplomatisk eiendom i Damaskus, var hans første skritt for å fjerne fokus fra Gaza, og få USA involvert i en konflikt med Iran. Den amerikanske kongressen vil støtte dette.

  Selv om Biden kan stoppe krigen i Gaza med bare én telefonsamtale som stopper leveransene av amerikanske våpen til Israel, nekter han å gjøre det. Noe som bringer oss til konklusjonen: at Gaza-krigen, og over 32 000 tapte liv, er president Joe Bidens ansvar, og ingen andre. Selv om velgere fra Michigan og Minnesota allerede har sagt at de ikke vil stemme på Biden på grunn av hans medvirkning til folkemordet i Gaza, er Biden fortsatt villig til å tape valget til Trump for sionismens skyld, som er en fascistisk politisk ideologi som skjuler seg bak en religion.

  Eksperter advarer om at det internasjonale samfunnet bør iverksette tiltak for å stoppe Israel fra ytterligere å øke spenninger og bryte internasjonale lover. Regionen, og USA er på randen av en krig som kan unngås av USA, men sannsynligvis vil Biden og kongressen bestemme seg for å følge Netanyahu ned i avgrunnen, hele tiden avhengig av den amerikanske skattebetaleren til å betale regningen, og betale de blodige kostnadene.

  Fra Global Research, publisert 5 april 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Netanyahu Is Determined to Drag the US Into War with Iran.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS-avtalen:

Underkastelse uten innflytelse.

Forrige innlegg

Kan det være tilfeldig?

I Norge er det slik: Først kommer vaksinene og så kommer overdødeligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.