POSTED IN Terrorisme, USA

Hvis det viser seg at de stod bak.

Crocus angrepet kan få store negative konsekvenser for USA.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USA og Ukrainas forhold til islamsk terror og Crocus-angrepet.

Av Karsten Riise.

Fakta er klare. USA har støttet islamsk terror før. IS, Al qaeda, Al Nusra – og i Tsjetsjenia. Ja, USA har til og med støttet islamsk terror inne i Russland, i Kaukasus. Under krigen i Bosnia-Herzegovina fløy USA islamske terrorister inn i ex-Jugoslavia.

Allerede 55 minutter etter Crocus-angrepet skrev alle medier i USA – koordinerte – «at det var ikke Ukraina som gjorde det».

Hvordan kunne USA vite dette – før alle andre – med mindre Washington på forhånd VISSTE hva som var planlagt og hva som skjedde.

Allerede før 8. mars 2024 advarte USAs ambassade i Russland amerikanere i Moskva mot terror på «konserter». Det er klart at USA visste noe. Allikevel holdt de tilbake konkret informasjon fra Russland, informasjon som Russland kunne ha gjort noe med.

Disse som er ansvarlige for slik terror er ikke de vanlige jihadistene – disse gjør det for penger, disse flykter fra åstedet, disse ønsker ikke å bli martyrer.

Et bilde som skulle forestille gjerningsmennene før angrepet var helt klart diktet opp av noen i vesten. Ansiktene var uskarpe, ikke vanlig for ISIS. Og de «stridende» løftet venstre hånd, ikke den høyre som i islam er «den rene hånden».

Ukraina (med støtte fra USA) har gjennomført flere alvorlige terrorhandlinger inne i Russland før.

USA har forsynt Ukraina med klasebomber som er brukt mot sivilbefolkningen i storbyen Belgorod. Det er rein terror mot sivile.

Ukraina har i flere år beskyttet jihadister og ledere for ISIS-terrorister. De har gitt dem ukrainske pass med falsk identitet. Og CIA har visst dette hele tiden.

De mistenkte for forbrytelsen i Crocus-angrepet dro mot Ukraina – hvor ukrainere  hadde «en åpen dør» de kunne komme inn gjennom. Ukrainas sikkerhetstjeneste er skapt av, styrt av, og overvåket av USA – i alle detaljer. Basert på sporene som knytter Crocus-terroren til Kiev og Washington, gjør Russland rett i raskt å grave i Ukrainas og USAs forhold til islamsk terrorisme. 

Tidlig i mars 2022, siterte BBC den Syria-baserte Hayat Tahrir al-Sham (HTS) som tydelig uttrykker solidaritet med Kiev-regimet.  Det høyt profilerte HTS-medlemmet al-Shamali al-Hurr henvendte seg til Telegram for å hylle ukrainske seire ved å dele opptak og grafiske bilder av ødelagt russisk utstyr og døde soldater.

Til og med uten  «sikre bevis» beviser USA sin skyld. Det blir mer og mer klart etter hvert som tiden går. I øyeblikket kan Russland finne stadig økende kriminelle bevis og etterretnings-informasjon som på alle punkter peker på at en USA/ukrainsk organisasjon står bak forbrytelsen ved Crocus-terroren. 

Ødeleggende for USA i verden.

En av minne venner med internasjonale forbindelser har pekt på at dette kan være avgjørende for om Russland kan levere dette perspektivet til resten av verden. Russland kan naturligvis aldri være i stand til å selge dette til USA og Vesten. Russland vet det, og de byr seg ikke så mye om det heller.

Kina.

Men etter hvert om Russland graver fram bevis, vil de ha nok både av bevis og etterretnings-informasjon som de kan levere til Kina. Og Kina vet at de kan være det neste målet for en USA-organisert «islamsk» terror når som helst. Kina vi trekke konsekvenser av dette – ikke åpent, men svært, svært effektivt på politisk plan. Det vil være ekstremt ille for USA. Kina, sammen med Russland på sin side, kan allerede forandre spillet innen global politikk.

India.

Russland får allerede nå svært mye oppmerksomhet blant folk flest i India når det gjelder dette – at USA/Ukraina var de virkelige gjerningsmennene, at de brukte «ISIS-K» som front for sine terrorhandlinger mot Russland. En populær video er blitt sendt ut fra to store indiske nyhetsmedier om denne saken. Dette går direkte ut til 1,4 milliarder indere:

Russland vil antakelig presentere sine bevis for de øverste sirklene i Delhi. Og toppfolkene i Delhi vil også bli tilstrekkelig overbevist til å foreta noen uannonserte, men større underliggende forandringer. Slik jeg ser det, vil det føre til en enorm sperre om hvor langt India er villig til noen gang fortsatt ha noe med USA å gjøre.

Afrika.

Og så har vi Afrika. Jeg tviler ikke på at en hel del afrikanske stater – kanskje et stort flertall av dem – vil akseptere Russlands fortelling. Tross alt – det Russland har fått lide – slik har Afrika fått lide hele tiden…

Er det over og ut med USA?

Mediene i USA – som blir styrt av CIA og deres tenketanker – er allerede i gang med å spinne sitt eget nett av løgner og parallelle historier.

Nå når USA er medskyldig i Israels folkemord ved å sulte  ihjel en million mennesker i Gaza, og nå som USA deltar i utrolig terrorisme – vil majoriteten i verden se på USA som avfeldig, mislykket og nihilistisk voldelig. USA vil synke i synet til den ikke-vestlige verden. Disse er i flertall både i antall og i makt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Kamil Szumotalski

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  3 april 2024 18:27

  Terror-åtak langt inne i Russland er standard NATO-prosedyre, seier Ukraina:

  https://www.rt.com/russia/595341-ukraine-gur-attacks-guardian/

  Svar
 • Victor Waterson More than two weeks before the Crocus City Hall shooting in suburban Moscow, the US government notified Russian officials that the concert venue was a potential target. The Washington Post writes about it with reference to American officials.

  The publication noted that the «high level of specificity» underscored Washington’s belief that Islamic State was preparing an attack that would threaten large numbers of civilians, and directly contradicted Moscow’s assertion that the US warnings were too general to help prevent a terrorist attack.

  As the publication writes, the Kremlin did not respond to The Washington Post’s questions about the warning about «Crocus City Hall». But on Tuesday, the head of the Russian Foreign Intelligence Service, Naryshkin, told reporters in Moscow that the information shared by the US was «too general» to prevent a terrorist attack.

  Da kan man spørre seg om Putin og Kreml lot dette skje med viten og vilje for å kunne beskylde Ukraina og USA i etterkant.

  Beskjed fra redaksjonen:

  «WaPo» er et organ som CIA bruker for å få frem misinformasjon. Man skal som regel ikke stole på slike ting fra WaPo.

  Andre: Kom med link til det du siterer fra neste gang når du siterer noe, så vi andre kan se at du har sitert riktig.

  Redaksjonen

  Svar
  • Bare å slå opp i Washington Post.

   Beskjed til Andre

   Nei, vi andre lesere skal ikke lete frem link til det som du velger å sitere fra. Det er din oppgave å komme med link til det som du velger å sitere fra.

   Redaksjonen

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kan det være tilfeldig?

I Norge er det slik: Først kommer vaksinene og så kommer overdødeligheten.

Forrige innlegg

Men har de virkelig ingen andre i et land med mer enn 300 millioner?

Bidens demens gjør han uskikket.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.