POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

Venstresidens avis:

Er deres oppgave å snu virkeligheten på hodet?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nato-professorens blekke

Av Jan Hårstad  

Hvis man skal forstå hva som skjer på den offisielle «venstresida» må man ta seg tilbake til den perioden SYRIZA styrte Hellas. Bortsett fra å utsulte befolkningen på vegne av Frankfurt-bankene så la man landet ut på billigsalg for israelsk og amerikansk militær basebygging og olje/gass eksploatering. Dette var strålende saker.

Så oppdaget man en dansk intellektuell som hadde laget en ny teori for venstresida der, Enhedslisten, som gikk ut på å sosialdemokratisere seg og sjalte ut alt utrivelig med krig og imperialisme. Som en Klassekamp-journalist skrev det: «Glem Lenin og Mao.» Det har de da også gjort til gangs.

brown and black tiger on focus photography
Tigeren er et rovdyr. Det er dyrets natur. Kapitalismen er også rovgrisk av natur. Den vokser gjennom plyndring. I dag kalles dette uvesenet for imperialisme.

Jeg har da her skrevet at Klassekampen-venstresida vil ende opp som Nato og EU-tilhengere og at Edvard Hoem i det Militære Samfund hadde slått seg på Nato var et varselsignal om den nye tid.

Leser du artiklene til redaktør Braanen handler de ikke om noe annet enn om bittesmå parlamentariske intriger på Tinget, at en fra SP har sagt noe negativt om en fra SV og en Ap-er har vært sinna på FRP. Altså et slags finere Se og Hør av totalt likegyldig stortingssladder som spiller null rolle i nasjonens videre skjebne. Braanen ligner for hvert år som går den pensjonerte Arne Strand i Dagsavisen som også tilbrakte tilværelsen med å framstille intrigene på Tinget som verdensbegivenheter.

Og verre skal det garantert bli for hvordan forene denne loyalitet til Nato-EU AP med loyalitet til verdens nederste stater og folk som har vært hamret til pinneved i mer enn tyve år. Blodet har flytt og millioner drevet i sult og hjemløshet.

Det lar seg simpelthen ikke gjøre og derfor er dagens utgaver av Klassekampen oppvisninger i spagat og schizofreni.

I dag har de gitt prominent spalteplass til en professor ved Forsvarets Høgskole som heter Sven G.Holtsmark.(18.1.2022)  Det er å tro at redaksjonen syns dette er stas at slike important People skriver der.

Men om hva da?

Det er ingen som bryr seg om stakkars Ukraina, de er bare truet av fæle Russland.»Det er nemlig ingen som har «pøst» eller pøser våpen inn i Ukriana.»

US military bases in Europe | The Baltic Word
Det er ikke Russland som har baser på USAs grense, men motsatt. Likevel fremstilles Russland som den aggressive.

Det er jo nettopp det Nato-statene gjør. I 2021 leverte USA alene våpen for 250 millioner dollar, i i 2022 skal det bli 300 millioner dollar, skriver offisiell presse. Men det er da ingen som skriver om hva CIA driver på med, hva israelske Amin bedriver eller britisk special forces. Heller ikke hva de norske bedriver? Nato holder seg med militære etterretningstjenester som ikke plaprer.

Javelin anti-missil raketter er brakt inn, droner bygget i Tyrkia likeså for Tyrkia har også ambisjoner med Krim og Volga. Det skal vel godt gjøres å finne en militær etterretningstjeneste som ikke er på plass i Ukraina og forbereder den «United Transatlantic Front» mot Russland.

«Militært sett er landet altså overlatt til seg selv ved et russisk angrep». Har du hørt et sånt ekstremt vås.

Og Holtsmark spør: «Er virkelig aggresjon mot Russland fra land som Estland, Latvia eller Litauen  mer sannsynlig enn det er Russland som er angriperen?»

Til dette vil jeg svare et rungende JA fordi de nevnte statene er ikke noe annet enn en samlet Nato-base med tanks, atomraketter, droner og Javelin raketter.

Holtsmark gjør som han pleier, framstiller småstatene som pasifistiske underdogs, men velger å se bort fra at de er Nato-angreps baser i Operasjon Barbarossa nr 2.

Nå kan vi gjerne starte debatten om når tredje verdenskrig bryter løs. Skjer det under COLD RESPONSE i NordNorge på vårparten? Hangarskipene Prince of Wales og Harry Truman er allerede på vei. 35 000 soldater er snart på plass.

Fullstendig og hundre prosent uinteressant for Klassekampen. Det er langt bedre med professor Holtsmark.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  21 januar 2022 9:25

  Godt sagt, Hårstad. Flott avkleding av Holtsmark!

  Er det nokon som helst sjanse for at stortinget seier nei til å gjeva USA endå fleire basar og meir norsk territorium? Er det mogeleg å yta drahjelp til representantar som er eller kan bli basemotstandarar?

  Eg veit Hårstad har små voner til stortinget, men likevel?

  Svar
  • Jan Hårstad
   21 januar 2022 15:52

   Hvorfor Rosa Luxemburg var så hatet av Stortingspolitikerne i Tyskland kom av at hun ville flytte klassekampen ut av parlamentet og ut på gata og i fabrikker. Offisiell venstreside i Norge har sitt hovedfokus på Stortinget og med den innstillingen vil det ikke skje noe i Norge. Det er bare en organisert klassekamp UTENFOR stortinget som kan redde Norge fra kriger og økonomisk vanstyre.
   Leif Sande er en mektig person i fagbevegelsen og AP og ta deg inn på hans blog: leifsande.no
   Absolutt alt som står der hører under offisiell og borgerlig type tenkning. Det er dette som ble kalt «arbeideraristokratiet» som i praksis befant seg på den andre sida av barrikadene.
   Og grenseløst uvitende: i dagens Klassekampen skriver han: «dagens strømpris skyldes høye gass-og kvotepriser på grunn av at Russland holder tilbake gass til EU.»(21.1.2022) Total vås.
   Allerede under Trump brukte ambassadør Richard Grenell det meste av tida si i Berlin til å stoppe NordStream 2 rørledning. Det er USA og Nato som har sabotert denne ledningen som er ferdig og klar til bruk. Russland (gazprom) taper milliarder på at den ikke er i bruk.
   De Grønne i Tyskland har nedlagt atomkraft og kullindustri og skulle forlite seg på vind. Det har ført til massenarmut i folket.
   Alt det som sande berører på sin blog og i KK er ideologien til arbeideraritokratiet i AP som også dominerer på Tinget. Vi kan kun forvente oss mere krig mot Norges nasjonale interesser og folk.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    24 januar 2022 8:53

    Framferda til regjeringa under straumpriskrisa er eit sterkt argument for at Hårstad har rett:

    Olje- og energiministeren forklarer at folket tek feil, difor kjem ho ikkje til å høyra på folket. Marknaden skal rå til evig tid. Folket får vera glade og takksame for almisser frå staten.

    Sanneleg trengst organisert innsats på gater og torg for å få styring med straum, krigføring og anna.

 • Viktige kunnskaper og erfaringer. Politiker og maktpersoner blir ofte parasitter på folket. De mektige tjener oligarkene i strømnettet og andre bransjer og krigsherrene som lager ødeleggelser og kaos for folk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS er hovedproblemet:

Markedet kan ikke løse problemet. Det kan bare politikerne.

Forrige innlegg

Når virkeligheten bryter sammen.

Hvordan forlater en historien som er messet i to år?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.