POSTED IN Helse

Lavt D-vitamin-nivå i befolkningen:

Dårlig immunforsvar og mer sykdom.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Historisk lavt D-vitaminnivå

Vaksinene provoserer immunforsvaret til å mobilisere og immunforsvarets drivstoff er vitamin D. Tre vaksiner på kort tid har for mange tømt lageret for vitamin D. Da blir vi sårbare for nye infeksjoner.

_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin
_____________________________________________________________________________

Drivstoffet til immunforsvaret er vitamin D. Immuncellene får ikke formert seg uten vitamin D. Da vil ikke immunforsvaret starte. Det er bevist i 40 år med sammenhengende forskning.

Immunforsvaret bruker mye vitamin D

Når immunforsvaret mobiliserer, øker forbruket av vitamin D og nivået i blodet synker. I år har så å si alle råkjørt immunforsvaret minst to ganger med vaksiner. Det påvirker D-vitaminlageret like hardt som to runder med influensa. Og de rundene er kjørt FØR vinteren og influensasesongen setter inn.

Det har aldri skjedd før at hele befolkningen har gjennomgått to omganger med influensa i løpet av en sommer! Når influensasesongen setter inn for alvor, vil belastningen på sykehusene sannsynligvis øke ganske raskt.

Historisk lav produksjon av vitamin D

I tillegg til historisk høyt forbruk av vitamin D i befolkningen, har også produksjonen av D-vitamintilskudd i huden vært historisk lav. Mediene har i hele sommer kjørt på med kampanjer mot soling og informert om faren for å få hudkreft. Det har gjort at folk flest har blitt veldig fokusert på solkrem, som hemmer produksjonen av vitamin D i huden.

two covid vials on pink surface
Photo by Nataliya Vaitkevich on Pexels.com

Vi registrerte i sommer eksperter som i intervjuer på TV og radio har oppfordret direkte om at folk bør oppholde seg minst mulig i sola. Når folk trekker ut av sola, bidrar det IKKE til produksjon av D-vitamin i huden.

Sydenturer har også vært mangelvare i år. Ei uke på stranda i syden produserer D-vitamin tilsvarende ei flaske tran pr. dag. De fleste kommer hjem fra syden med sju til 10 flasker tran lagra i kroppen. I år mangler det meste av denne D-vitaminproduksjonen.

Ungene er mest utsatt

Har du lagt merke til at de fleste ungene var like bleike da de begynner på skolen i august som de var da de gikk ut i sommerferie? Foreldre har blitt flinke til å smøre inn ungene med solfaktor 50 når podene skal oppholde seg i sola. Enkelt kler til og med stranddresser på ungene, sånn at huden deres ikke skal bli utsatt for noe solskinn.

sea flight sunny beach
Photo by Kindel Media on Pexels.com

Solkrem, klær og mye innetid gjør at ungene i år har hatt liten mulighet til å produsere D-vitamintilskudd selv i huden. Dermed går også ungene inn i vinteren med svært lave D-vitaminlagre. Unger som allerede har vært infisert med covid-19 har også fått redusert i utgangspunktet små D-vitaminlager.

D-vitaminnivået hos spedbarn reflekterer mors D-vitaminnivå. Forskere som studerte D-vitaminnivåene hos gravide masai-kvinner på savannen i Kenya, fant at ungene ble født med 65% av mors D-vitaminnivå.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Havforskningsinstituttet, hadde 60% av de nybakte mødrene som deltok i undersøkelsen utilstrekkelige D-vitamnnivå. Det er vanvittig mye D-vitaminmangel! Når gravide i tillegg skal vaksineres, bidrar ikke det til å øke D-vitaminnivået i verken mødre eller unger.

Det kan finnes en årsak til at sykehusene fylles opp av unger med RS-virus.

Gamle bør få mer fokus

Eldre på pleiehjem er ifølge Helsedirektoratet høyrisikogruppe for D-vitaminmangel. Maten som serveres på institusjoner er ikke akkurat kraftkost. De gamle bruker ikke så mange timer i året til soling heller. I tillegg er eldre dårligere til å utnytte vitamin D.

Nå har de fleste eldre gått gjennom tre mobiliseringer av immunforsvaret med første og andre dose med covid-vaksine og så en booster-dose. Etter det kommer den fjerde runden for et slitt immunforsvar når pleierne kommer for å sette årets influensavaksine.

Vi vet at immunforsvaret ikke vil starte uten tilgang til vitamin D. Da er det heller ikke vanskelig å regne seg fram til hvorfor det først og fremst er eldre og «skrøpelige» som dør av luftveisinfeksjoner om vinteren. Det ER mulig å gjøre noe med det. Gi dem vitamin D. De har garantert D-vitaminmangel.

Tegn på utbredt D-vitaminmangel

Et litt kuriøst tegn på utstrakt D-vitaminmangel i befolkningen, er frisører som melder om historisk mye håravfall. Frisør Siv Oldervik, som eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim, forteller til nettstedet MinMote.no at røyting er noe det snakkes mye om i disse dager – både blant frisører og kunder.

– Jeg har aldri har jeg sett så mye røyting som nå, sier frisøren til nettstedet Minmote.no.

Håravfall oppstår når cellene som bygger og vedlikeholder hårsekkene (keratinocyttene) ikke finner nok D-vitamin i blodet. Folk med D-vitaminmangel produserer for få keratinocytter til å vedlikeholde hårsekkene og da faller håret av, kort og godt.

Mye luftveisinfeksjoner og fulle sykehus

Epidemien med RS-virus blan spedbarn tyder også på mye D-vitaminmangel blant spedbarn. Vitamin D er drivstoffet til immunforsvaret og immunforsvaret vil ikke starte hvis ikke immuncellene finner nok vitamin D i blodet. Årsaken er at D-vitamin styrer celledelingen i immunforsvaret. Den som har D-vitaminmangel får ikke produsert nok immunceller til å bekjempe virusinfeksjoner.

De fleste arbeidsgivere klager også over høyt sykefravær. Sykepleiere, førskolelærere og andre i samfunnskritiske yrker melder om mye luftveisinfeksjoner. Høyt fravær på grunn av syke barn er også et problem for arbeidsgiverne og viser at ungene er like utsatt som foreldrene.

Store konsekvenser

Lederne i helsevesenet blånekter på at det er en sammenheng mellom fulle sykehus, høyt sykefravær og D-vitaminmangel. De har trolig gått glipp av 40 år med forskning som konkluderer enstemmig med at immunforsvaret ikke vil fungere uten tilgang til vitamin D.

Derfor går vi nå inn i en vinter som kan bli dramatisk. Allerede i oktober begynte sykehusene å gå fulle av pasienter med alle mulige diagnoser. Luftevisinfeksjoner fra RS-virus og covid-19 skal dominere blant innleggelsene, ifølge riksmediene. Når folk får lungebetennelse av vanlig forkjølelse, da varsler det om tøffe måneder frem mot april, når sola igjen begynner å produsere D-vitamintilskudd i huden på folk.

– enkel løsning

Løsningen er enkel: Spis D-vitamintilskudd. Den beste måten å beskytte ungene mot snørr, feber og hjemmedager fra barnehage og skole, er å forsyne dem med rikelig med D-vitamin. Legeforeningen Endocrine Society har en oppskrift på hvordan vi kan kurere D-vitaminmangel med daglige tilskudd av 6.000 IE vitamin D i åtte uker.

Legeforeningen anbefaler at barn fra 1 til 18 år behandles med 2.000 IE vitamin D pr. dag i åtte uker og deretter får daglige vedlikeholdstilskudd på 800-1.000 IE vitamin D pr. dag som vedlikeholdsdose. Anbefalingen står i kapittel 3.0 i dette dokumentet.

Vil du ha en quickfix som kurerer feberen på en dag eller to, har den canadiske legen Gerry Schwalfenberg løsningen: En enkeltdose eller to på 50.000 IE vitamin D for å kickstarte immunforsvaret, etterfult av tilstrekkelige, daglige doser for å bygge opp D-vitaminlageret og kurere D-vitaminmangelen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Solarium. Tran. Sink. N-Acetylcystein.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 januar 2022 10:10

  Russisk vodka. Kinesisk ingefærrot. Gamalost Frå Vik i Sogn. Geitost. Norsk honning. Tran. Sild. Makrell. Sardiner. Brisling. Pinnekjøt. Meierismør.

  Svar
  • D-vitamin vi får i maten dekker uansett bare 10% av behovet for vitamin D.

   D-vitamin produseres normalt i huden av sollys. Derfor er D-vitamintilskudd solerstatning, ikke kosttilskudd.

   Svar
 • Og i dag 21. refererer Klassekampen forskning .no, og sier at bivirkninger knyttet til vaksinene skyldes nok nocebo, jadda det er Iflg studier. Så det er engstelser og bekymringer som slår ut.

  Svar
  • Klassekampen må også være med på å bygge opp under myndighetenes fortelling. Hvis ikke kan de miste sine statlige privilegier, som pressestøtte og momsfritak.

   Svar
 • 10000 ie hver dag fjernet psoriasisen min. Så kom høst og vinter og psoriasisen min ble verre. I midten av november økte jeg daglig inntak til 20000 ie hver dag. Nå i siste halvdel av januar er psoriasisen borte igjen. Så enkelt er det. Ingen hypervitaminosis D å spore. Kjøper på helsekost i Sverige. Den er på 5000 ie per pille. Snart får de inn fra USA en ny med 10000 ie per pille.

  Svar
  • Det høres helt fantastisk ut! Kan du sende meg en epost? Jeg har noen spørsmål, for å si det sånn.
   john.enebak@gmail.com

   Svar
  • Martin Johannes Osland
   21 januar 2022 20:41

   Jeg kan bekrefte det du forteller. Har vært plaget med hudproblemer (voksen akne) hele livet, inkludert negsopp på tærne. Etter at jeg kjørte i gang daglig inntak av rund 10000 ie d3 og sink har dette forsvunnet. Magisk.

   Svar
 • Skal vi fortsette å la oss bli injisert med disse dødelige vax-injeksjonene eller skal vi våkne opp nå ?
  FHI påstår at disse nye Covid-variantene er mer smittsomme men ikke fullt så skadelige ? –

  Sannheten er at de faktisk ikke er mer smittsomme – men at immunforsvaret vårt har spilt falitt og smitten vil av den grunn selvfølgelig ramme både vaksinerte og uvaksinerte i en mye høyere grad ! – Så våkne opp og bruk forstanden nå !
  Når FHI påstår at vaksinerte er bedre beskyttet er dette faktisk bare tull. I den grad denne såkalte vaksinen er i stand til å redusere inntrenging av «virus» skyldes dette en omfattende forurensning av ACE2 – reseptorene og vil til en viss «grad» kun forårsake en redusert inntrenging av virioner, men frisk og beskyttet gjør den deg så absolutt ikke ! Det er «enkel» Biologi !

  Det viktigste vi kan foreta oss i dagens situasjon er å styrke vårt naturlige immunforsvar selv om FHI påstår at dette ikke eksisterer ! De påstår faktisk at menneskets immunsystem er en maskin, programmert utelukkende av vaksiner skal vi forstå dem rett ! (Nakken uttalte seg faktisk som dette nylig) – Dette er jo faktisk sinnsvakt !

  Mange Sannheter vedrørende denne Corona – epidemien er undertrykt ! (En Pandemi er det faktisk ikke ! ) – En er at vi har faktisk har et radikalt underskudd på D vitaminer og at 70 % av verden er immunsupprimert på grunn av mangel på dette vitaminet ( D3 – Egentlig et hormon) – Jeg vil påstå at de fleste Covid- pasienter innlagt på norske sykehus for tiden lider av et radikalt underskudd på D3 !

  Men ikke glem Magnesium – Fakta er at underskudd på Magnesium forårsaker ca. 20mill dødsfall årlig ! Da nakker vi om en Pandemi – Ikke sant ?

  Svar
  • Jeg mener alvorlig talt at representanter fra FHI og øvrige helsemyndigheter burde fratre sine stillinger grunnet direkte misvisende informasjon under denne såkalte «Pandemien» !
   Hevder også at de rett og slett representerer en fare for Folkehelsa !

   Svar
   • Ja, du har rett.
    Å unnlate å informere om virksom medisin for å lindre og hindre sjukdom og skade er brot på legens plikt. Norske tv-legar burde bli anmeldt og måtte svare for seg i ei rettsak. Dei fortener straff.

  • Jeg vet at det jeg hevder sannsynligvis ikke vil imponere de fleste men ta en nærmere titt på de siste tallene fra VAERS og EudraVigilance og prøv å erkjenne sannheten ! – Da vil du kanskje forstå litt mer.
   Uansett – Du har du all rett til å forgifte deg selv men hold barna unna disse giftene !

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS er hovedproblemet:

Markedet kan ikke løse problemet. Det kan bare politikerne.

Forrige innlegg

Når virkeligheten bryter sammen.

Hvordan forlater en historien som er messet i to år?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.