POSTED IN Saudi-Arabia, USA

Vendingen mot Kina svekker USA i andre regioner.

Nå flyttes rakettbatterier fra Saudi-Arabia til Kinas nærområder.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det foregår nå en stor omrokkering både politisk og militært i Midt-Østen. Det har vært en prosess som har vært underveis i noen år, men under overflaten. Nå bryter den frem vesentlig forsterket etter Nato/USA (og Norges) nederlag i Afghanistan. USA prøver samtidig å bygge seg opp i kommende konflikt med Kina som de har definert som hovedfiende. Men et av deres problemer er at ressursene er forstrukket.

Det er også tegn på det samme når en må bruke skip fra USAs kystvakt i Sør-Kinahavet.

Når en i USA samtidig slipper hemmeligholdte dokumenter som knytter Saudi-Arabia til 9/11-hendelsen bidrar også det til at Saudiene skjønner at alliansen deres med USA kanskje defineres (av USA) nå som mindre viktig.

Ankara secures S-400 air defense system deal with Russia – Turkish defense  minister — RT World News
S400 missil-system. USAs største Nato-partner, Tyrkia, har allerede kjøpt dette systemet. Det har skapt et anspent forhold til USA og ført til at Tyrkia et utestengt fra USAs F-35 program.

Saudiene henvender seg i disse dagene til Russland for å kjøpe russiske våpensystemer, særlig gjelder dette det russiske S400 missilsystemet.

Siden Saudi-Arabia ved siden av Israel har vært USAs hovedallierte i det utvidete Midt-Østen betyr dette med vanlige ord at USA svekker sin innflytelse i denne regionen for å kunne møte Kina på deres hjemmebane: Hvor lurt dette er gjenstår å se, men det betyr at Kinas økende styrke globalt får konsekvenser langt unna Kinas kyster.

Det er mye som tyder på at USAs posisjon ikke bare i Midt-Østen med i hele Asia svekkes nå i stor fart. Det er ikke mange som vil stille opp sammen med dem i en Kina-konflikt. Kinas fete lommebok frister mer enn krig sammen med et forgjeldet USA mot USAs største kreditor.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

USA fjerner luftforsvar fra Saudi-Arabisk base

Saudi-Arabisk prins ønsker at USA skal forsikre ham om deres forpliktelser

Jason Ditz

Satellittbilder viser at flere rakettbatterier, som tidligere har vært utplassert i Saudi-Arabia, inklusive THAAD batterier og Patriot missiler, er blitt fjernet fra området. Bildene viser at dette skjedde en gang nær slutten av august. 

Pentagons pressetalsmann John Kirby bekreftet senere at luftforsvarsenhetene var blitt «omdisponert», men ga ingen detaljer om dette. Missilene var utplassert på Prince Sultan Air Base, i nærheten av Riyadh. 

Den saudi-arabiske prinsen Turki al-Faisal stilte seg kritisk til flyttingen, og sa at USA måtte ikke flytte Patriot missiler ut av kongeriket, og at landet trenger forsikringer om USAs militære forpliktelser. Faisal sa dette var et dårlig tidspunkt for USA å trekke tilbake missiler, “når Saudi-Arabia er offer for rakett- og drone-angrep, ikke bare fra Yemen, men også fra Iran.» 

Report reveals Saudi crimes against Yemenis - Tehran Times
I Jemen-krigen er det Saudi-Arabia som aggressor. De står med militære styrker inne i Jemen og har bombet landet i mange år nå.

Med den saudi-arabiske invasjonen av Yemen i full gang, har Houthiene svart med å avfyre raketter og droner, selv om dette i hovedsak skjer sør i Saudi-Arabia, godt unna USAs utplasseringer. Den eneste forbindelsen til Iran er at saudiene har for vane å anklage Iran for alt Houtiene gjør, med begrunnelse i at de begge er shia-muslimer. 

Tidspunktet for tilbaketrekkingen kan også være av betydning, ettersom den kommer i forkant av nye offentliggjøringer av 9/11 dokumenter relatert til saudisk involvering. Som vanlig forsøker disse dokumentene å ikke trekke konklusjoner som direkte impliserer Saudi-Arabias regjering, men med saudiene så dypt involvert i hvert trinn av komplottet, kan USAs regjering ha bestemt seg for at dette var en god tid for å være mindre iøynefallende når det gjelder militær støtte til Saudi-Arabia.

Oversatt av Henning Nielsen



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 213 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

  • Dette sammens med Steigans artikkel i dag
    https://steigan.no/2021/09/russland-og-saudi-arabia-undertegner-avtale-om-militaert-samarbeid/

    er jo dramatisk, om lag på størrelse med Afghanistan uttrekningen.
    Vel, vi kan jo være glade for at vi slipper å ha Saudi som snik alliert, i og med vår underdanige USA tilknytning med alle dens implisitte trasigheter.
    Men hvis Saudi er det første land som tar konsekvensen av at USA er komplett udugelig i krig og som også synes å være innstillt på en lengre økonomisk bølgedal, mens våre media har bannlyst all utenrikspolitikk i valgkamper, så ser dette veldig stygt ut.

    Svar
  • Norge bør finne seg andre allierte enn USA /Israel.
    Hvis Norge nå blir med på en falskflagg/provokasjons angrep mot Kina med sjøstridskrefter så hadde det vært bra.
    Så ville vel det meste havne på havets bunn. Det fortjener både Norge og USA.
    Hvis Norge fortsetter å bruke sine «forsvars» krefter mot andre nasjoner, bør vi regne med å bli angrepet grundig sjøl en dag.

    Svar
  • Egentlig litt rart at USA slapp de dokumentene om SAs rolle i 9/11, for petrodollaren er helt avhengig av at SA samarbeider. Et «brudd» mellom SA og USA vil lett kunne føre til dollarens totale sammenbrudd.

    Svar
    • Saudi var bare EN av rolleinnehaverne.
      Dette er en måte å skjule den andre viktigste/slueste på.
      Tryllekunstnerne som alltid opererer med to hender. Den ene skal få oss til å miste fokus.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Valget

Velgerne gikk imot Oslo-mediene: Men vil vi merke en ny politikk?

Previous Post
Kommuneoverlege: Vaksinemotstandere er de mest forvirrete mennesker på Internet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.