POSTED IN Israel, Palestina

Var det avtalt spill?

Netanyahu ble advart en rekke ganger, men reagerte ikke.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg kjenner for lite til denne saken til at jeg kan spekulere om dette i særlig grad. Men noen fakta har jeg klart for meg. Hamas ble i sin tid opprettet med initiativ og støtte fra Israel for å splitte den palestinske motstandsbevegelsen. Netanyahu har vært under stort press innenrikspolitisk i lang tid. Etter det siste valget ble han tvunget å lage en koalisjon med krefter innad i Israel som er mildt sagt politisk uspiselige for de fleste i Norge men også i Israel.

Det viktigste som skjer i kriser foregår ikke i offentlighet, men på bakrommene. Derfor leder de store mediene opinionen i stor grad dit de som kontrollerer mediene ønsker å få befolkningen. Vi skal ikke tenke på bakrommene.

I den korte artikkelen under fremgår det at Netanyahu ble advart en rekke ganger om et kommende angrep, av tunge aktører i Israel, men han reagerte ikke. Da melder spørsmålet seg om han ønsket et slikt angrep av politiske grunner – også personlige. Og da melder spørsmålet seg om det har foregått et samarbeid på bakrommene mellom viktige personer i Hamas og deler av Israels ledelse. I Hamas er det naturligvis også uenighet om den politiske retningen.

Det er viktig å skille mellom Netanyahu og den israelske befolkningen og like viktig å skille mellom Hamas og den palestinske befolkningen. Når det gjelder spillet bak kulissene er det ingen ting som forbauser lenger. Det er der kynikerne sitter og driver med sitt.

Knut Lindtner
Redaktør

New York Times forsøker å demonstrere at Netanyahu og Hamas ikke er medskyldige

Ifølge The New York Times satt Israel i et år på en 40-siders rapport om angrepet under forberedelse av Hamas. Dette dokumentet ble bredt sirkulert blant senioroffiserer.

I følge Haaretz skrev general Amit Saar, leder av IDFs militære etterretningsforskningsavdeling, til statsministeren 19. mars og 16. juli og advarte ham om Hamas-angrepet som var i ferd med å komme.

I følge israelsk presse sparket statsminister Benjamin Netanyahu i juli sin forsvarsminister, Yoav Gallant, fordi sistnevnte hadde advart regjeringen om den «perfekte stormen» som skulle lanseres av Hamas. Gallant har siden blitt gjeninnsatt.

I følge det italienske avisen Corriere della Sera hadde Benjamin Netanyahu blitt personlig advart om Hamas-angrepet av sin venn, oberst Yigal Carmon, direktør for MEMRI.

I følge egyptisk presse ringte etterretningsminister general Kamel Abbas personlig Benjamin Netanyahu noen uker før angrepet, for å advare ham om at Hamas var på vei til handling.

Pressen søker nå å forklare hvorfor israelske ledere ikke tok hensyn til slike advarsler. Det er et forsøk på å diskreditere, på alle mulige måter, hypotesen om et Netanyahu/Hamas-samarbeid.

https://www.voltairenet.org/article220092.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Magne Botnedal
  7 desember 2023 9:03

  Takk til Derimot som bringer opp denne saken, som mange dypstaten omtaler som konspirasjonsteoretikere har diskutert fra konflikten startet. Den åpenbare årsaken til at dette kom opp, var jo at Mossad/IDF – som normalt har verdens beste grensekontroll og sikkerhet – hadde «åpne» grenser 7.oktober. Som Derimot har skrevet om flere ganger, ble Netanyahu informert om Hamas’ planer i forkant – fra flere hold.
  Hvis vi forutsetter at dypstaten står bak denne konflikten og «spiller på» begge siden i konflikten – som de har gjort med mange andre konflikter, er det overveiende sannsynlig at dette har vært et «lagspill» fra Khazar-mafiaen (et av mange navn på dypstaten) som står bak konflikten. Det er flere andre land som har en rolle i dette, f.eks Iran.
  Hvor fikk så Hamas våpnene sine fra? De samme kilder som jeg innledningsvis viser til, mener at en del kom via Iran fra Afghanistan – dvs våpen Biden-administrasjonen etterlot på slagmarken da USA trakk seg ut derfra. Andre våpen har kommet fra Ukraina fra krigsprofitørene der, våpen gitt av Nato og en del av deres medlemsland,
  Antar at Derimot vet mer om dette, siden dere nå skriver mange interessante artikler om temaet – noe som er meget prisverdig. Verden fortjener å vite hva som faktisk skjer, ikke de narrativene dypstaten med sine «minions» i MSM vil vi skal tro på – og som fortsatt overraskende mange tror på.
  Hadde Norge vært den fredsmegleren vi liker å tro vi er, hadde vi jobbet for å få fred i alle pågående konflikter. Men av grunner mange som leser Derimot forstår, er åpenbart andre hensyn viktigere

  Svar
  • wasan Totland
   7 desember 2023 10:26

   Tiltredes. Jeg har ventet på en slik tilnærming. Natayahu blir vel satt på sokkel slik Nygaardsvoll er i Trondheim? De største forbryterne blir hedret. Det vi så i starten av hamas raid fra al. Jazera var kontrollerte sprengninger av et par boligblokker. Det er litt som 9/11. Det virket da så hvorfor ikke nå?

   Svar
   • Magne Botnedal
    7 desember 2023 10:44

    Jeg tror at mye har endret seg siden 9/11, selv om metodene som brukes av dypstaten er stort sett de samme. Forskjellen er at det nå er langt flere som gjennomskuer «spillet», da så mange finner alternative kilder – det Derimot er i særklasse, Steigan som en god nr. 2, mens Inyheter og Document har noen lyspunkter – men bortsett fra det, kunne begge få statsstøtte med den journalistiske profilen de har.
    Så skal vi få den verdenen som Alliansen/De Hvite Hattene jobber for, hjelper det at flere og flere våkner. i så henseende hjelper det at Derimot og Steigan har mer og mer fokus på hva som faktisk skjer, sammen med Hemali på helsesektoren og andre mindre media + selvsagt hva som diskuteres på sosiale media. I USA er de jo kommet så langt at flertallet ikke lenger har tillit til media, mens vi i Norge, dvs 80% stoler på statsmedia
    Et annet lyspunkt er jo at QE2 og Kissinger er ute, så de neste blir vel Soros og Schwab

 • Denne vinklingen er stikk motsatt MSM -samt såkalt «alternative» som Document og Inyheter som aldri er i nærheten av å nevne praksisen med såkalte falsk flagg operasjoner utført av vestlige nasjoners eller fra de hemmelige tjenestenes side. Ikke engang offisielt innrømte falsk flagg operasjoner som til eksempel Tonkinbuktaffæren, operasjonene Northwoods eller Gladio diskuteres. Selv de blir aldri nevnt i noen mediesammenheng; tabu og blant de dystreste og mest intimt avslørende familiehemmeligheter som de er. Den store årsaken er som i tilfellet Gaza ikke sympatien med Israels reaksjon og terrorbombing av sivile palestinere, men at hvis slike operasjoner blir avslørte så ble samtidig all storpolitikk avslørt som noe foregående på siden av all demokrati. En hver vi da straks komme til å innse at internasjonale avtaler og diplomati kun er fasader, og at fasadene dekker over realiteter som slett ikke er bedre enn den gang eneveldige herskere og deres kabinetter av de rikeste bestemte over liv og død. Det blir for fryktelig, for som Ibsen sa det, at «tar du livsløgnen fra et gjennomsnittsmenneske så tar du livsgleden fra ham i det samme». Innrømmelsen ville dessuten forstyrre våre livssyn helt inn til kjernen av våre oppfatninger av politikk, og når en først er i gang med sitater så kan en ta det med Otto von Bismarcks: «Det er godt at folk flest ikke vet hvordan pølser og politikk blir til».

  Svar
 • «Når det gjelder spillet bak kulissene er det ingen ting som forbauser lenger. Det er der kynikerne sitter og driver med sitt »

  Makt- kynikere som setter makt høyere enn befolkningens velstand.
  Dessverre ser vi noe av det samme blant norske politikere.

  Svar
 • Irene Therese Myrbostad
  7 desember 2023 18:05

  Trodde ikke et sekund på fortellingen om at Israel med sine overlegne etterretningsresursser ble overrumplet av Hamas uten forvarsel. Tror dette er avtalt spill mellom flere aktører med mellommenn, etc. som ser nytten fra sine ulike perspektiver. Hestehandel på perverst nivå.

  Svar
 • Etter alt jeg har sett & lest – i særdeleshet fra ‘uavhengige kilder’, er jeg personlig overbevist om at massemorderen Natanyahu med nebb & klør har orkestrert situasjonen i Palestina [i mine øyne er ordet ‘israel’ et fiktiv!] frem til status quo – ene og alene på basis av en uhyrlig megalomania (+ allehånde andre mentale defekter beskrevet i detalj i DSM-5), ikke BARE bare for å redde sitt eget råtne skinn [i fra arrestasjon og lengvarig fengsling for sin kriminelle virksomhet som privatperson] men også i et febrilt, mentalt avstumpet ‘håp’ – om engang å kunne fremstå som jødenes ‘Store Redningsmann’, der den Palestinske befolkning på Palestinsk jord er blitt fullstendig utslettet [v.h.a. USA’s skattebetalere] samtidig med at det mentalt syke jødiske samfunnet v.h.a. nettopp Netanyahu vil kunne tilrane seg de antatt ENORME naturresursene i havbunnen like utenfor Gaza (som logisk tilligger Palestinerne), og som i sin tur vil ‘elevere’ massemorderens status til stratosfæriske høyder innad blant israelere spesielt – men også verdens jøder generelt (noe den jødisk-styrte Biden/Harris-administrasjon nok ikke akkurat ville forakte,…) om det ikke var for at verdensopinionen faktisk SER hva som foregår;

  Et FAKTISK, KALDBLODIG OG KLINISK F O L K E M O R D!!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye studier:

Studie omtalt i Dagens Medisin hevder vaksinasjon beskytter mot «long covid», men flest vaksinerte døde.

Forrige innlegg

Midt-Østen:

Er dagens israelske jøder ekte etterkommere av dem som historisk bodde der?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.