POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Valgdebatten i USA avslørte en ting for det norske publikum.

NRK har ikke hatt peiling og holdt folk for narr i mer enn 4 år.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NRK og valget i USA.

Av Knut Lindtner
Redaktør

Etter å ha fulgt NRKs dekning i dag, den 28.06 av president Bidens håpløse opptreden på CNN forleden natt var statskanalen nødt til å justere retningen. De kan ikke lenger hevde at det er en egnet kandidat som nå leder en av verdens supermakter og som ønsker å fortsette i 4 år til.

Alle som ikke var fullstendig politisk blindet måtte se at Biden var kraftig mentalt svekket. Vi fikk også av en ekspert på aldring bekreftet at dette var en progredierende (forverrende) tilstand .

Til tross for dette fortsetter en å late som om dette er et nytt og overraskende fenomen, mens alle som ikke var så redd for Trumpseier for 4 år siden så allerede da at denne tilstanden var under utvikling, f.eks. gjorde vi her på Derimot.no det.

Nå skal NRK naturligvis prøve å redde stumpene og da begynner en snuoperasjon hvor en bruker sine politiske kommentatorer som plutselig skjønner tingenes tilstand selv om denne har vært åpenbar i svært lang tid. Det som andre har sett lenge ser de nå plutselig i et forklaringens lys. Og der har vi også fått servert troverdigheten deres på et fat. Den er fordampet. For hvis de ikke klarer å se en meget mentalt svekket person, hvordan er det med den øvrige vurderingsevnen deres?

Naturligvis er vurderingene deres ikke nøytrale, men filtrert gjennom kraftige politiske linser. Dermed er ikke bare Biden mentale kapasitet svekket men også NRK sin nøytralitet. Statskanalen NRK har vært en kanal for det demokratiske partiet i USA som om Norge har vært en delstat i USA og NRK er det demokratiske partiets fjernsynskanal.

Den ene kommentatoren til NRK mente at selv en alvorlig svekket Biden ville være bedre enn en Trump. De har vi den politiske nøytraliteten i fri dressur.

Skjermdump fra debatten.

NRK har altså kjørt en pro-Biden og anti-Trump kampanje i mer enn 4 år og nå må skuta snues. Alle nøkterne forstår at Biden må skiftes ut og at vår nærmeste allierte har vært styrt av en mentalt uegnet person. Det er derfor heller ikke vanskelig å forstå at mange i USA foretrekker Trump fremfor Biden. Det var heller ingen tilfeldighet at Trump skåret poeng under det forrige valget da han kalt Joe Biden for «sleepy Joe». (Søvnige Joe).

Vi har hevdet at valget (ikke det eneste i USA) var rigget for Biden-seier i 2020 med et gigantisk valgjuks. Det var klart at han allerede da var svekket og det var helt sikkert mange I USA som så dette og unnlot å stemme på han. Likevel vant han.

Det forteller oss at det er andre enn presidenten som styrer både valgene og den valgte presidenten. Presidenten er i stor grad en paradefigur selv om han formelt sett har viktige fullmakter. Dette forteller oss således at landet ikke er noe demokrati hvor velgernes vilje bestemmer politikken. Det er sponsorene (de som smører politikerne) og ikke minst de som står bak dem som bestemmer hvilken politikk som skal føres.

Nå stilte NRKs programleder et betimelig spørsmål som ekspertene ikke hadde noe godt svar på: Har ikke dette store landet med alle sine ressurser noen bedre kandidater enn disse to? Jo, naturligvis finnes det mange svært kloke, kunnskapsrike, engasjerte mennesker i USA. Men valgmaskinen korrumperer alle. Hvis du ikke har midler til reklame og smøring av alle som må smøres kan du ikke vinne i USA. Du må skaffe det pengesterke allianser som vil ha sitt tilbake. Derfor er det bare kjeltringer som kan bli president i dagens USA.

Derfor stiller ikke NRK eller ekspertene spørsmål ved demokratiets vilkår i USA? Det spørsmålet er så betent at det vil ødelegge tryggheten hos store deler av den norske befolkningen som tror at landet forsvarer demokrati og frihet og arbeider for fred og nedrustning – til tross for Jugoslavia, Libya, Irak, Afghanistan, Ukraina, Gaza…

Men vi har i hvert fall demokrati i Norge – tenker mange. Dessverre er vi er på vei mot de samme tilstandene som i USA. Demokrati er ikke noe statisk, noe stillestående, altså en tilstand, men en prosess. Med fundamentale spørsmål som klimasak, Covidsaken og krigsbevilgninger som ikke en eneste representant på Stortinget stiller spørsmål ved sannhetsgehalten av, forteller det at demokratiet i Norge ligger på sotteseng. Våre valgte er først og fremst opptatt av karriere, popularitet og meningsmålinger og marsjerer alle som en i takt.

Bildet er KI-generert

Mer enn 30% tviler eller ikke tror på klimakrisa, 10% av den voksne befolkning ville ikke ta vaksinen til tross for skremsel og stort press og svært mange tror heller ikke på at opprustning kan løse den europeiske krisen. Ingen av disse gruppene er representert på Stortinget – ikke med en representant. Det sier alt om det norske demokratiet.

Hele Vesten går mot mørketid illustrert av Joe Biden og NRKs årelange skeive dekninger av USA, Nato og Norge. God natt! Lyset slukkes mens alle sitter og ser på.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Trygve Horgen
  29 juni 2024 8:05

  En god beskrivelse av virkeligheten. Men jeg kom til å tenke på hva en kjent sosialdemokrat sa til meg for mange år siden (han er død no) : » Trygve du må huske at det hjelper ikke bare å HA rett, du må FÅ rett » Det er selfølgelig riktig. Derfor er det arbeidet som Derimot.no gjør så viktig. Opplysning for forandring.

  Svar
 • Vel, det er jo litt pussig at 2 kandidater som ikke sålangt er nominert i sine respektive partier stiller til debatt som presidentkandidat.
  Dessuten er det overhode ikke sikkert at en av kandidatene får stille!
  Normalt villa jo slike debatter foregå etter en offisiell nominasjon i de respktive partier.
  Det er en kandidat som er nominert som uavhengig og som har nok stemmer til å være med i debatten ( mer enn 15% på meningsmålinger) ,nemlig Robert Kennedy Jr.
  I tillegg er han allerede nå representert i knappe 10 delstater.

  Er Robert Kennedy Jr så farlig for dyp staten ?

  Svar
  • Rfk jr er neppe mye bedre han heller.. rent bortsett fra vaxx spm så har han slått ettertrykkelig fast flere ganger at ingen er større israel forkjemper enn han! så der har vi det.. alt vil fortsette som før uansett hvilken muppet som flytter inn el it av det hvite hus

   Svar
 • Reidar Kaarbø
  29 juni 2024 10:07

  New York Times i dag ber Biden om å trekke seg, så da vil sikkert NRK dilte etter. Dessverre er ikke problemet bare Joe Biden. Han har rundt seg en gjeng neokonservative krigshisssere som er enda farligere enn presidenten. Denne gjengen er ansvarlig for at vi i verden i dag har hele tre konflikter med potensiale til å utvikle seg til storkriger, noe enkelte land, våpenindustrier og organisasjoner synes påfallende interessert i. Washington er blitt et gjennomkorrupt rottereir som ingen ønsker å renske opp i, selvfølgelig heller ikke NRK som uten blygsel serverer ensidige og dermed falske reportasjer og lar være å stille kritiske spørsmål.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   30 juni 2024 0:01

   RK: «Han har rundt seg en gjeng neokonservative krigshisssere som er enda farligere enn presidenten.»

   Ja, og for alle opplyste mennesker har det vært kjent, i alle fall siden debatten etter 11. september-terroren i 2001, at «neokonservative» er et kodeord for ZIONIST-JØDER.

   Svar
   • Reidar Kaarbø
    1 juli 2024 7:17

    Ja, du har nok rett her, de fleste om ikke alle amerikanske ledere som står bak krigen i Ukraina er enten født inn i en jødisk familie eller de er sterkt sympatisk med Israel. Dette så vi også blant dem som antas å stå bak 11. september 2001. Og det antas at det var Israel som pushet på USA til å invadere Irak.

    Og Norge er sterkt engasjert i å pisse deltakerne i det gjennomkorrupte rottereiret i Washington opp etter ryggen istedenfor å ta avstand fra elendigheten.

    Den dagen noen sier at folket i USA ønsker at Israel og våpenindustrien i USA skal bestemme over dem og verden, den dagen skal jeg kalle USA for et demokrati.

 • «Valgdebatten» er jo symptomatisk for hele USA der redelige mennesker blir overkjørt, også bokstavelig. Det får nå være som det er, men det som er farlig her på berget er at det ikke ser ut til å være noen motforestillinger. Norske politikere er uten unntak korrupte, inkompetente nikkedukker som misbruker både makt og innflytelse for eget gavn. Og det hjelper lite med en befolkning som virker lobotomerte!

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   30 juni 2024 0:28

   Jonn M: «Norske politikere er uten unntak korrupte, inkompetente nikkedukker som misbruker både makt og innflytelse for eget gavn.»

   Ja, men det begynner nå å demre for flere og flere at det er ikke det at norske toppolitikere har håpløse partiprogram som styrer dem, men at de pinadø er gjennomkorrupte.

   Korrupsjonen har gjennomsyret det norske samfunnet så til de grader, at det store flertallet ikke ser korrupsjonen, de tror at det er sånn det skal være, eller må være.
   Eller de er så hjernevasket (av NRK) om norskenes fortreffelighet at de nekter å tro at korrupsjon forkommer her.

   Svar
 • Thor Steinar Thorkildsen
  30 juni 2024 9:43

  Reagerer litt på overskriften om at NRK ikke har hatt peiling. Kan ikke si meg enig i det. NRK har satt seg i posisjon som deltaker i kampen mot Trump og for Biden. NRK vet nøyaktig hva de gjør. Det viktigste har vært å bekjempe Tump og da får man heller feie under teppet det faktum som hele verden ser – nemlig at Biden er fullstendig dement og uegnet til å være president i «verdens største demokrati». NRK har rett og slett blitt en propagandasentral for Biden og demokratene i USA og har ingen troverdighet lenger. Det er tragisk at valget i USA står mellom en dement og alvorlig svekket Biden og en bølle og mer eller mindre faktisk fascistisk Trump. Er dette altså det ultimate demokrati?

  Svar
  • Jeg skjønner ikke helt utalelsen din om Trump er fascistisk. Det er det den utrolige propagandamaskinen vil du skal tro så du er også påvirket?
   Du må følge uttalelsene til DJT langt tilbake og ingenting tilskriver en «fascist».
   Vær uenig i politikken hans ja men vær forsiktig med å klistre stygge merkelapper på folk.
   Han hadde en ekstremt vanskelig tid som president med store deler av maktapparatet i DC mot seg og falske beskyldninger som haglet fra alle kanter.
   Han var imot at USA skulle involvere seg i interne konflikter i andre land og kritiserte krigen i Irak. Det gjør du ikke uten motstand.
   Når Covid kom tror jeg han måtte være taktisk og gå varsomt fram. Uansett hva han hadde gjort til eller fra ville han bli kritisert ikke minst av mainstream media hvor kanskje 95% var for Biden.

   Svar
   • Johannes E. Åtta Førtifira
    5 juli 2024 2:32

    «Jeg skjønner ikke helt utalelsen din om Trump er fascistisk. Det er det den utrolige propagandamaskinen vil du skal tro så du er også påvirket?»

    I «debatten» angrep Trump Biden for ikke å ha bistått jødene godt nok i deres folkemord på palestinerne i Gaza. Er ikke det fascistisk nok for deg, Andrea?
    Trump er er så umoralsk og fascistisk at jeg har ikke ord som dekker det godt nok. Men den gjennomkorrupte og senile Biden er enda farligere enn det Trump vil bli dersom han vinner valget.

    For øvrig bombet Trump Syria på fullstendig løgnaktig grunnlag, og okkuperte store deler av Syria samtidig som at han sier helt åpent at det er helt flott å stjele olje både fra Syria og fra Irak «når USA først har soldater der»… Fyren er amoralsk og fascistisk, Andrea!

 • Det er garantert absolutt ingen i NRK som ikke har sett fra første stund at Biden på ingen måte virkelig vant valget, eller har tatt avgjørelser disse drøyt 3 årene. Man må være dum om man tror at noen i media ble overrasket av at Biden er senil. Og, man må være enda dummere om man tror at Biden vant valget. Selvfølgelig var det hele ren juks. Trump fikk fler stemmer enn noen president noen gang. Etter å ha gjort en utrolig nok formidabel jobb som president i 4 år. Og uten å starte en eneste krig!! Og alle de stemmene fikk han til tross for pandemi! Skulle liksom Biden, som folk flest i USA aldri har likt, få fler???? Hehehe

  Svar
 • Mitt største problem med Trump er operasjon warpspeed – og det faktum at han ennå høylydt skryter uhemmet av å ha kortet tiden på godkjenning av mrna shottene til 9 mnd istedefor 15 år testing og at han sier han skal straffe alle som kritiserer staten israel med deportering fengsel og dødsstraff..

  Svar
  • Hvis meg konkret hvor DJT har sagt det siste om deportering og dødsstraff for kritikk av Israel.

   Svar
   • Johannes E. Åtta Førtifira
    5 juli 2024 2:57

    Det behøver du ikke tvile på at den rabiate zionist-lakeien Trump har sagt, Andrea.
    Jeg har sett og hørt dette flere ganger. Siste gang i den siste videoen til Max Igan, mener jeg det var.
    Se den videoen uansett.
    Reality Control
    thetruthseeker.co.uk/?p=290173

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU skal innføre digital identitet og da følger Norge etter.

Myndighetene vil kunne få full kontroll over deg. Vi lever i et demokrati-teater

Forrige innlegg

Kapitalkreftene vil kontrollere deg hele livet:

Smarte byer vil bli åpne fengsler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.