POSTED IN Klima

Naturen forholder seg ikke til klimadogmet.

Uvanlig store mengder havis er en hodepine for klima-alarmistene.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Rhoda Wilson

Frukt-og bær avlinger kan bli ødelagt av kulde i Canada, og snøstormer i australske fjellstrøk.

Mens hovedstrømspressen rapporterer at det er for sent å redde arktisk sjøis, ser det ut til at Arktis har andre planer. Økningen av Grønlands snø- og isdekke viser seg å være eksepsjonell, det var tykkere havis lenger ut i havet, og kirsebærbønder i British Columbia, Canada, advarer om rekordlave temperaturer kan redusere avlingene deres.

Så sent som for tre uker hadde The Guardian og The New York Times artikler som: «For sent nå for å redde arktisk sommer-is, og «En sommer uten arktisk havis kan komme et tiår før forventet». Begge artiklene er basert på en rapport publisert i Nature Communications, som brukte data fra 1979-2019 for å «vise viktigheten av å planlegge for og tilpasse seg et sesongmessig isfritt Arktis i nær fremtid», på grunn av en fremtid med «isfritt Arktis i September».

Havisen er «Uvanlig nær» Islands kyst.

Som rapportert de siste dagene viser økningen av snø- og is på Grønland seg eksepsjonell – spesielt for årstiden. Og på samme måte er havis rundt Island «rikelig» og har kommet «uvanlig nær» landets nordlige kystlinje.

Mens hovedstrømspressen bruker mye spalteplass om oppvarmingen av områder av Nordatlanteren – et naturfenomen knyttet til El Nino – oppdaget et fly fra nordkystvakten i går eksepsjonelle mengder havis like utenfor Islands kyst, som de sier truer skipsfart. – Isen kommer opp til kysten rundt åtte til ni nautiske mil fra Hornstrandir, som er nærmere enn vi har sett i nyere tid, sa havisekspert Ingibjörg Jónsdóttir. Lenger ut i havet var havisen enda tykkere, som kan vise seg å være farlig for mindre skip, fortsatte Jónsdóttir.

Vi ser det i det islandske havet, og også med det veldig kalde vannet utenfor den amerikanske vestkysten, som denne våren var blant de kaldeste som noen gang er registrert. San Diego registrerte en vanntemperatur på bare 11,1C i april. Temperaturene i storbyen San Diego har også vært under normalen hver måned siden november – et annet faktum som er skjult og oversett.

British Columbias kirsebærdyrkere sier rekordlave temperaturer ødelegger avlingene.

Vest-Canadas fruktdyrkere advarer om at rekordlave temperaturer kan redusere avlingene deres med så mye som 50 % i år. Okanagan-regionens kirsebærdyrkere sliter allerede etter en rekordkald vinter, men nå har historisk lave temperaturer på sen-våren/tidlig sommer, kombinert med nylige regnskyll gjort at bøndene har tatt eksepsjonelle tiltak for å redde sine modne fruktavlinger.

Med bare uker før innhøsting, leier frukthager over hele Okanagan-regionen helikoptre for å blåse bort fuktighet fra den saftige kirsebæret. Regn som samler seg i fordypningen ved stilken, kan føre til at kirsebæret sveller, det sarte skallet sprekker og ødelegger kirsebærene. (Kilde: CBC. Artikkel, 21 juni: Farmers in B.C.’s Okanagan using helicopters to air dry wet cherry crop and save their harvest. o.a.).

«Å leie helikoptre er ikke noe vi tar lett på,» sa Sukhpaul Bal, kirsebærdyrker og president for B.C. Kirsebærforening. «De er veldig dyre, og hvis det var en annen måte å redde avlingen på, ville vi gjort det».

Den kraftige luftstrømmen fra helikopterrotorbladene fjerner svært effektivt regnvann som samler seg i kirsebærenes stilkskål. Blåsere festet til frukthagetraktorer kan også brukes, men prosessen tar 40 til 50 minutter bare for 4 dekar, sammenlignet med de 5 minuttene det tar for et helikopter. Imidlertid er kostnadene høye, sier Bal – mellom $1000 og $1600 per time med flytid.

Fruktdyrkere i hele Okanagan-regionen advarer om at frukthager og vingårder rammet av vinterens rekordlave temperaturer kan se at avkastningen faller med så mye som 50 % i år. Bekymringen for dette har økt de siste årene, da en plutselig kald periode igjen tvang B.C. kirsebærdyrkere til å bruke helikoptre – et økende fenomen, ser det ut til.

Snøstormer i de australske alpene.

Torsdag var nok en veldig kald dag over den sørlige halvdelen av Australia. Faktisk så kaldt at mange værstasjoner registrerte sine laveste temperaturer i juni. Disse omfatter Munglinup, WA; Port Augusta, SA; Snowtown, SA; Kadina, SA; Murrage Bridge, SA; Yarrawonga, VIC; Shepparton, VIC; Portland, VIC; Cape Nelson, VIC; og Dartmoor, VIC.

Alpine feriesteder fikk ordentlig snødybde forrige uke, med snødybden ved Spencers Creek, som målte nesten 60 cm. Og med prognosen som peker mot ytterligere 50 cm innen neste tirsdag, forventes alpinanlegg å få nok snø til å åpne ytterligere skiterreng. Det snødde til og med ved Bluff Knoll i Vest-Australia fredag 23. juni.


Fra The Expose, publisert 26. Juni 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker og bilder i originalartikkelen.
Originalartikkel: Exceptional volumes of sea ice are a headache for climate alarmists.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «….et annet faktum som er skjult og oversett.»

  Eller ikke trukket fram i media.
  Og det som ikke blir trukket fram i media skjer (visstnok) ikke.
  For vi har et politisk styrt media.
  Det vi ikke skal vite får vi ikke vite.
  Det bør vi vite.

  Så bør vi være glad for at det ikke er politikere som styrer klimaet.

  Svar
 • Når man skal diskutere dette tema kunne det ha vært en fordel om man kunne legge ved en graf eller lignende som viser dagens tilstanden i Arktis?
  https://ocean.dmi.dk/arctic/icethickness/thk.php

  Svar
  • Carbomontanus
   27 juni 2023 15:08

   Hva fjolset sannsynligvis inne legger merke til er åpent farvann vest for Zevernaya zemlya til 26 juni. ‘Zevernaya Zemlya er den siste øygruppe til å komme på verdenskartet. Nordenskjøld Nansen og Amundsen seilte rett frorbi i sør i retning Novosibirski Zemlya, uten å notere noe land i nord på Kapp Nordenskjøld.

   Czarens pionerer derimot ante noe og kalte det Czar Nicolai IIs land. Umberto Nobile i luftslipet Italia måtte snu i tåka og fikk ikke tatt foto i det område men Stalin rekvirerte luftskibet Hindenburg og øyene har fått ganske pioonermessig revolusjonære navn derefter.

   Kun ganske nylig efter 2000 har det vært isfritt og selbart helt rundt Zevernaya Zemlya i sesongen , og dette ser ut til å gjenta seg i 2023 også.

   Franza Josefs land har gjentatte ganger siden 2000 vært helt isfritt.

   Vær ikke et fjols, men følg med, følg med i isen og på -østtfronten.
   Kineserne er sterkt interessert i dette. Følg dem opp der.
   Vestisen er mere tight, gransk Amundsens rute år for år, den er er megetsigende.

   Men østisen er atter demonstrativt progressiv. Det har gått jevnlig skip der i sesongen i senere tid. Malmlaster har gått fra Sørvaranger til Kina.

   Svar
 • Carbomontanus
  29 juni 2023 0:27

  Hr Redaktør

  Det blir bare en studie i propaganda humaniora dette her, og har ikke noe med skepsis eller naturfag eller med klima å gjøre.

  Det er mest hva jeg bruker det til. Før man kjøper et klesplagg eller en vevnad eller teppe, så skal man alltid også studere det på vranga, som er en konsekvens av retta og omvendt, det samme gjelder videnskapshistorien. Studer også kvakksalveriets og paravidenskapenes samtidige historie. de såkalte «skeptikerne» og «klimarealistene» havner stort sett der og er av velkjent gammelt format og skole.

  Det er mange fusentaster og opportunister, svermere i miljø og klima- alarmistleiren , de svermer som fluer om ei kuruke, men rukia er iallefall glinsnde fersk og ekte og har substans. Det samme kan man ikke si om «skeptkerne» nemlig klimasurrealistene.

  Det er åpenbart ( obs obs skjellsord..) Religionøøøøø!. Det er stort sett gamle klassekamerater fra Partiet med P the Grand Old Party hvorenn man finner det, og jeg behøver ikke engang da nevne hvliket Parti og med P. Som har fått sine vitnemål og diplomer på Partiets kvote. Sen- følogene av industrialisert, manifest(=Atter et skjellsord) examens og doktorgradsfusk.

  Svar
 • Carbomontanus
  30 juni 2023 11:43

  Hr Redaktør
  Jeg har en fruktbar teori om dette også.

  Al Gore var ganske genial. Kun på grunn av et mikroskopisk valgnederlag i Florida kjørte han opp hele Hollywood og tok samtidig kvelertak på

  1, The American way of life
  2 The Chineese way of life og
  3. Oljeledningen mellom Saudi Arabia og Pentagon.

  Kvelertak, slå den!

  Og satte dermed Guinness verdensrekoprd i Konspirasjon!

  Moral: Er man progressiv, bygdetulling byorginal amatør værprofet, så bør man ikke slåss mot Gro Harlem Brundtland, James Hansen, og Rajendra Pachauri og Met. inst. no og kanskje særlig Danskenes Met. Inst. dk med ansvar også for Grønland og vestisen. De er våre beste kolleger og allierte.

  Jeg har flere fruktbare formler og teorier, følg med, følg med.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vitsen med partiverv:

Å skaffe seg sjøl og venner lukrative jobber

Forrige innlegg

Den militære etterretningstjenesten uten norsk innsyn eller kontroll.

Er den styrt av norske politikere eller av USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.