POSTED IN Latin-Amerika, Russland

USAs sikkerhetspolitiske behov nevnes aldri.

Hva hvis Russland plasserer tropper i Latin-Amerika?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dette utspillet fra Russland som jeg ikke tror kommer til å bli iverksatt, det illustrerer på en utmerket måte USA/Nato og vestens dobbeltmoral. USA har sine nasjonale sikkerhetsbehov, men ikke Russland. Når Russland viser til disse blir det avvist. Dette gjøres til tross for at det var Russland som mistet flest mennesker under den siste store krigen i Europa. I tillegg fikk de sentrale deler av landet helt ødelagt. Det er et land som virkelig vet hva manglende sikkerhet kan innebære. USA har i praksis ingen slik nasjonal erfaring. (Pearl Harbour er en bagatell i sammenligning)

Learning from the Missile Crisis | History | Smithsonian Magazine
USA utløste nesten atomkrig for å fjerne de sovjetiske missilene på Cuba og brukte illustrasjoner som dette for å understreke hvor farlige disse missilene er for USA. Hvordan er det med USAs missiler i Europa rettet mot Russland?

Likevel hevder USA at de har nasjonale sikkerhetsbehov. De har slike mer enn alle andre, jfr. Cubakrisen som nesten utløste en verdenskrig i 1962 da Sovjetunionen utplasserte missiler på Cuba. Men de anerkjenner altså ikke slike hos sin motpart. Og det til tross for den ekstremt dårlige erfaring Russland har med vesten (Napoleon, Wilhelm og Hitler).

Nå har Russland utstyrt seg med verdens mest avanserte våpensystemer både defensivt og offensivt mens Nato er vesentlig svekket. Ikke minst er USA det. De har spredt sine styrker over hele verden for å sikre sine multinasjonale selskaper forrang til plyndring av ressurser (gjerne kalt kamp for frihet og demokrati) og har blåst opp selvbildet sitt som en gigantisk ballong.

Nederlaget i Afghanistan mot fillete og dårlig utstyrte Taliban-styrker har vært en vekker for mange statsledere i verden, men ikke f.eks. i Norge. Vi tror fortsatt på Hollywood-eventyret om dyktige og smarte amerikanere og trege og litt naive og dumme russere. Vi står overfor en brå oppvåkning som vil bli smertefull for mange. Velkommen til et USA og Nato i forfall og en Kina/Russland-allianse på offensiven.

Artikkelen under forteller om å få sin egen tomme retorikk midt i ansiktet!

Knut Lindtner
Redaktør

Russiske myndigheter vil ikke utelukke å sende militære til Cuba eller Venezuela.

Moskva ønsker at USA skal slutte å sende sine militære til den russiske grensen.

Av Dave DeCamp.

På torsdag ville ikke Russlands viseutenriksminisyrt Sergej Ryabkov utelukke muligheten for at Russland kan sende militære utsendinger til Venezuela eller Cuba dersom USA ikke gir Moskva noen sikkerhetsgarantier.

Ryabkov sa han verken kunne bekrefte eller utelukke muligheten for å sende tropper til Latin-Amerika.

«Alt er avhengig hva vår motpart USA vil gjøre», sa han.

Ryabkovs kommentar ble forsterket av vestlige medier som hadde overskrifter om det faktum at enhver utplassering av russere i nærheten av USA ville bli sett på som en enorm provokasjon.

Sergei Ryabkov - Wikipedia
Sergej Ryabkov

Samtidig er utplassering av USA-tropper i nærheten av Russland blitt helt vanlig.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan avviste det Ryabkov sa som «tomme protester».

Russland vil at USA og NATO skal stanse utplasseringen av tropper nær grensen sin, og er ute etter garantier for at de vil stanse utvidelsen av vestlig militær allianse.

Men i løpet av samtalene denne uken har både USA og NATO blankt avvist russernes krav.

Midt i Moskvas forhandlinger med de vestlige partene er det noen NATO-stater som etterlyser flere NATO-tropper på sin jord. 

På onsdag sa den estiske statsministeren Kaja Kallas at de baltiske statene Estland, Latvia og Litauen er i samtaler for å få økt nærværet av NATO-soldater i regionen. 

Både Latvia og Estland har grenser til Russland, og NATO har ofte øvelser i de baltiske landene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Persnickety Prints

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    17 januar 2022 10:14

    Iran har lover som set forbod mot utanlandske styrkar i landet, opplyser Steigan.no 16.01.22.

    Me går motsett veg og aukar innslaget av framande makter i landet. Dagens parole må bli: Lær av Iran, i dette spøsmålet i det minste.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

WHO en del av en global konspirasjon?

Har instruert alle regjeringer om å jukse med covid-dødsfall.

Forrige innlegg

«Si ikke nei til «kongeørnen»»!

Det lukter bananrepublikk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.