POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner

USAs finansminister åpner opp for at EU-vasallene kan skifte økonomisk kurs.

Forbud mot russisk gass og olje vil gjøre mer skade for oss enn for dem.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kanskje importforbud av russisk energi ikke var så lurt likevel

Vi klipper denne meldingen fra Russia Today selv om den kan føre til beskyldninger om at vi i derimot.no et russisk tilbehør. Det er jo blitt slik i Norge at meldinger eller meninger som stiller spørsmål ved den rådende virkelighetsoppfatningen om viktige verdensbegivenheter som Klima, Korona eller Krig-Fred ansees som i beste fall som mistenkelige.

Vi har lenge hevdet at sanksjonspolitikken overfor Russland i beste fall er en form for selvskading. Særlig åpenbart er dette i det sentrale energispørsmålet, men også innenfor andre områder som f.eks. kunstgjødsel og sjeldne metaller.

Russland er ikke bare et høyt utviklet industrisamfunn hvor befolkningen kanskje i dag er verdens høyest utdannete (f.eks. i forhold til USA med privat finansiering av høyere utdanning som fører til tap av mange talenter.). Landet er verdens største i utstrekning med enorme naturressurser som hele verden trenger.

I stedet for å innlede til et fredelig samarbeid med Russland har vesten (USA m/tilbehør) nå innledet til en økonomisk krig mot landet. I stedet for å bruke den billige russiske gassen fra «North Stream 2» til å utvikle eget land har Tysklands politikere stoppet importen, til skade for landet. Allerede nå melder den politiske bakrusen seg.

Vi har ment at sanksjonspolitikken vil ramme vår egen befolkning mer enn Russland og dette bekreftes nå i meldingen under. Dette begynner også å demre for ledende politiskere og økonomer i Nato/USA-området. Men det er blitt slik at ingen tør å mene noe avvikende før slike tanker offisielt er godtatte i Washington. 

Men nå kommer godkjenningen:

USAs finansminister Janet Yellen sa torsdag at et fullstendig europeisk forbud mot russisk olje- og gassimport vil «klart» øke de globale oljeprisene og kan påføre Europa og andre deler av verden skade.

Yellen snakket med journalister etter et møte med Ukrainas statsminister Denys Shmyhal og finansminister Sergiy Marchenko i Washington, og sa at et slikt forbud til syvende og sist kan forårsake mer skade enn nytte.

«Det kan faktisk ha svært liten negativ innvirkning på Russland, for selv om Russland kan eksportere mindre, vil prisen de får for sin eksport gå opp,» sa hun, sitert av AFP.

Og siden vi er inne på temaet sanksjoner, økonomi og oljepriser kan det være nyttig å se på en nylig liste av overskrifter i et av våre økonomiske tidsskrifter som forholder seg til oljeprisene, oilprice.com. :

For de som leser engelsk er dette nyttige overskrifter som forteller bl.a. om hvorfor India ikke vil fordømme Russland, at China velger energi-sikkerhet fremfor å prioritere sine klimamål og at luftfartsindustrien har problemer på grunn av metall-mangel (Titanium).

Dette betyr at når de faktiske problemene melder seg som følge av den hodeløse sanksjonspolitikken, da vil dette først bli registrert hos de som rammes, av de som lever av å følge med i økonomien – og så vil det langsomt sive inn hos våre ledende politikere hvilken virkelighet de er i ferd med å skape for folk flest:

Arbeidsledighet, dyrtid gjennom inflasjon og en rakst voksende fattigdom.

Vi står foran store politiske jordskjelv i vår del av verden i tiden som kommer.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Dependence is a painting by Regina Lee (2009)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  25 april 2022 14:58

  IMF advarer nå om at mangel på matforsyninger vil skape sosial uro over hele verden.

  Det internasjonale pengefondet (IMF) har sendt ut en advarsel om fremtiden som ser dyster ut. Hvis det fortsetter som nå vil den globale matmangelen fortsette. Resultatet vil være forsyningsproblemer og sosial uro, som vil begynne i den tredje verden og sprer seg derfra.

  Protester har brutt ut i Peru på grunn av en ustoppelig inflasjon, og dette er bare en smakebit på hva som kommer etter hvert som problemet sprer seg. Skyhøye matpriser spesielt i fattige land, vil gjøre det umulig for mange familier å få endene til å møtes. Dette vil føre til protester og opptøyer, og etter hvert som dominobrikkene fortsetter å falle over resten av verden, vil det bli et helvete på jorden.

  «Denne krisen utspiller seg selv om den globale økonomien ennå ikke har kommet seg helt etter pandemien,» sier Pierre-Olivier Gourinchas, IMFs forsknings og utviklingsdirektør. I et innlegg ga han skylden på høy inflasjon og forsyningsproblemer for den katastrofen som verden er vitne til. Han la til at de mest sårbare landene vil oppleve problemet først, så resten av verden.

  «Selv før krigen hadde inflasjonen i mange land økt på grunn av ubalanse mellom tilbud og etterspørsel og manglende politiske tiltak under pandemien, noe som førte til en innstramming av pengepolitikken,» la han til. «I lys av dette og utover dens tragiske humanitære innvirkning, vil krigen bremse økonomisk vekst og øke inflasjonen».

  Vil det bli sult over hele verden?
  Han sier at økninger i både mat- og drivstoffpriser vil føre til enda mer sosial uro først i fattige land. Sentralbankene må tilpasse sin politikk for å prøve å forankre den forventede inflasjonen på kort og lang sikt.

  Hvis de mislykkes med dette og det vil de, siden sentralbankvirksomhet er en Ponzi-ordning som ikke kan vare for alltid og vil til slutt kollapse under sin egen vekt, så vil situasjonen komme enda mer ut av kontroll. Selv om sentralbankene kan styre inflasjonen på en eller annen måte, vil matmangelen vedvare i årene som kommer, sier han. Kina hamstrer nå mat, mens «brødkurv»-land som Ukraina ikke lenger eksporterer og dyrker ikke like mange dekar som før på grunn av krigen.

  Det er en perfekt storm som ser ut til å ha ødelagt den globale økonomien allerede. Den fulle virkningen har bare ikke vist seg helt ennå. Det var IMF som brukte ordene helvete på jorden i en rapport for å beskrive hva de ser komme i horisonten.

  «Hvis de ikke gir noen ekstra milliarder dollar i år betyr det hungersnød, destabilisering og massemigrasjon,» sier David Beasley, som leder World Food Bank. «Hvis du tror vi har helvete på jorden nå, bare vent. Hvis vi glemmer Nord-Afrika, kommer Nord-Afrika til Europa. Hvis vi glemmer Midtøsten, kommer Midtøsten til Europa». Dette ser ut som en trussel og det er akkurat hva det er. Beasley sier, gi oss (World Food Bank) mer penger, ellers.

  Den vestlige verden vil ikke være immun mot dette. På toppen av inflasjonen vil gjødselkrisen alene redusere avlingene og kan få matforsyningen til å kollapse til halvparten av normalen. I Irland oppfordrer tjenestemenn allerede bøndene til å plante ekstra kornavlinger i påvente av denne krisen. I Skottland ser det ut til å være fornektelse av alvorlighetsgraden i situasjonen.

  Fra Global Research, publisert 24 April 2022.
  Skrevet av Ethan Huff.
  Oversatt fra engelsk, noe forkortet og redigert, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: IMF Now Warning that Food Supply Shortages Will Create Waves of Social Unrest Across the Globe.

  Kommentar:
  Det er IMF som kom med denne rapporten, IMF som har påtvunget mange u-land gjeld som er ubetalbar, og som hindrer landene i å utvikle landbruket sitt. Verdensbanken (WB) er ikke bedre. IME og WB er bankkartellets instrumenter for en ikke-militær overtakelse av u-land og svake stater.
  «Verdensbankens sentrale mål er å hindre andre land i å dyrke sin egen mat. Det er hoveddirektivet. Den vil bare gi lån til land for å tjene utenlandsk valuta, og den har insistert helt siden 1950 på at land som låner fra den, må omforme landbruket til plantasjeeksportavlinger for å dyrke tropiske avlinger som ikke kan dyrkes i USA av miljø og værmessige årsaker. Og landene må ikke dyrke sin egen mat og må ikke foreta jordreformer eller ha småfamiliebasert jordbruk.

  Så den vil at de skulle ha utenlandsk eid agribusiness i store plantasjelandbruk. Det betyr at land som har tatt opp landbrukslån ikke kunne bruke dem for å produsere sin egen mat. Det har vært for å konkurrere med hverandre for å produsere tropiske eksportavlinger mens de er stadig mer avhengige av USA for matforsyning og korn. Og det er hjørnet de er blitt malt inn i som kommer til å skape en slik global hungersnød denne sommeren». Kilde Michael Hudson.

  Svar
  • GHB (skal visst være et rusmiddel med stor sannsynlighet for en dødlig utgang) Her er det Gro. (livsfarlig hun også) Hun uttalte at hun var redd for å miste kontrollen med hva folk fikk vite.

   Jeg gremmes når jeg ser hva folk IKKE får vite.

   Det begynner å haste nå …

   Svar
  • «IMF advarer nå om at mangel på matforsyninger vil skape sosial uro over hele verden.»

   Vi trenger ikke overnasjonale krefter/ politikere for å ødelegge norsk matforsyning.
   Det holder med et penge-økonomisk system og norske politikere som dyrker penger istedet for virkelig velstand, forutsigbarhet og velferd.
   Og enten det gjelder vår eneregi-produksjon eller mat-produksjon.

   ‘– Når vi ser at Yara nå håver inn milliarder av kroner som ender i statskassen, så er det helt naturlig at det går tilbake til de som har betalt det inn, sier Listhaug.’
   nrk.no/norge/sylvi-listhaug-vil-sende-statens-yara-milliarder-til-bondene-1.15945368

   Men når det er «høyreeksteme» folk» som kommer med en naturlig løsning så vil vi antagelig se mye parti-politisk tullball framover før kua dør.
   Penger og kamp om partistemmer er det som styrer politikken. – Og hvilke parti som er mest «ansvarlig» og bygger opp et statlig byråkrati (som bruker opp 50% av det inndratte), og gir mest «støtte» tilbake til innbyggerne.
   Staten skal ha mer makt.
   Så får heller nasjonen og folk lide.
   Hurra for 17 mai.

   Svar
 • «Det internasjonale pengefondet (IMF) har sendt ut en advarsel om fremtiden som ser dyster ut. »

  Jøss. Når Russland svarte på vestens økonomiske krig så ble det jo latterliggjort!
  Vesten er vel ikke avhengig av Russland ! (? ) Vi har penger nok i vesten ! 😉

  I denne saken kan du lese om problemene verden nå står overfor:
  Flyktningkrise
  Matkrise
  Energikrise
  Transportkrise
  Inflasjonskrise
  Sikkerhetskrise
  Finanskrise
  https://www.nrk.no/urix/slik-vil-verden-preges-av-krigen-i-ukraina-1.15892565

  Dette kalles vel å måtte stikke fingeren i jorda?

  Svar
 • «Alt vi trenger er en riktig massiv krise, så vil nasjonene akseptere Den Nye Verdensorden», sa David Rockefeller, grunnleggeren av moderne medisin som han selv aldri brukte og levde til han ble 101.
  Krisene skapes med hensikt.
  Flyktningestrømmene splitter vertsland og er en konsekvens av NATOs teppebombinger og «fredsbevarende» blodbad, og forsvares med hykler-humanistisk babbel, og er et eldorado for menneskehandlere.
  Norske bønder slakter buskapen, og det skjer med Senterpartiet i regjering. Kornsilo blir kunstgalleri og Erna mente vi kan spise masse fisk, mens vi må nok regne med at smågodt stiger litt i pris; så innsiktsfullt! P.g.a. en antagelig oppdiktet, ny fugleimfluensa slaktes masse kylling, og bønder i USA betales for å brenne sine avlinger. Selvforskyldte fiender vil ikke gi fra seg kunstgjødsel, rimelig nok.
  En fullstendig unødig energikrise og svimlende prisøkninger i et land med vannkraft i massevis, i et Norge som skryter pinlig av sin miljøvennlighet og raserer natur med vindmøller; noen kalkyle på om dette svarer seg foreligger ikke. Tåpeligheter som AOC og Greta varsler dommedag.
  AOC mener jo at energikrise er midt i blinken så da kan alle bare kjøre tesla, som en reinkarnert marie antoinette, om nå el-bil er uforsvarlig i vinterland, hva vet hun og hadde neppe brydd seg om hun visste. For yrkessjåfører å krysse grenser uten å bli genmanipulert er også en greie.
  Miljøkriser har vi i lange baner og er omgitt av gifter i luft, jord og vann, og giftene er produsert av de selvsamme styrtrike som hyler om at co2 må fanges for enhver pris; angivelig veldig vitenskapelig. Imens skal visst lab-«kjøtt» og insekter bli massenes livrett, for kyrne prumper så fælt stakkrs der de står og fores med antibiotika, fra farmasien.
  Etcetera etcetera, det er så hakkande gale, la oss flytte på setra og leve off-grid.

  Svar
  • Meget bra oppsummert 🙂 Med tanke på om vindmøllene lønner seg: søk Ragna Heffermehl på YT Hun har en veldig grei forklaring på hvorfor det verken lønner seg elle at det ikke er plass til alle vindmøllene som treng for å «redde» verden.

   På tide folket får opplysning slik at de våkner fra Tornerosesøvnen.

   Svar
   • Takk for kompliment og tips! Jo flere solide argumenter vi lærer utenat desto bedre, så kan vi skyte fra hofta hvis vi blir kalt «fornektere». Vår tids kjettere lissom, rett før vi lyses i bann av paven i Davos.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korte nyheter som blir borte i alt fra MSM sine fortellinger

Politisk småplukk fra Asia

Forrige innlegg

Virkelighet og forstand:

Noen forstår ikke at ild er farlig før de brenner seg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.