POSTED IN Ideologi, Imperialismen, Krig-fred

Jan Hårstad:

Krig mot krigen!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Rødts hokus pokus.

Jan Hårstad 

Jeg meldte meg ut av Rødt 15 oktober 2005 da kursen den gang var å innlemme det pro-imperialistiske AP i venstresida og innføring av en slags raddis populisme inspirert av Fremskrittspartiet faktisk. (Mimir) Samt gjenfødelse av Karl Kautskys tenkningen om den fredelige verdenskapitalismen.

Allerede den gang skjønte jeg at den nye kursen var som Titanic i møtet med isfjellet.20 juni 2012 skrev jeg i KK:

«Det lover ikke godt for det nyrevolusjonære Rødt at det ligger så lite undersøkelser og analyser til grunn for den nye linja.

Fortsetter de langs denne, bereder de sin egen nedleggelse og ingen opptur som et «alternativ.»

Debattredaksjonen jobbet hardt for at jeg ikke skulle komme på i avisa. Og Braanen omtalte meg i en leder som «kommunist» – det hørtes den gang ut som en spedalsk.

Lepra – Wikipedia
For noen er kommunist det samme som å være spedalsk. Litt spesielt når redaktøren av en avis som startet som erklært kommunistisk mener dette.

Det mest underholdende hokus-pokus flere holder på med nå er å lansere Lenin til inntekt for sine våpenleveranser til Ukraina og også hatkampanjen mot Pål Steigan.

Lenin var for den nasjonale sjølråderetten minnes det om. Er det noen i Rødt i dag som vet noe som helst om Lenin?

Årsaken til debatten om dette var at Rosa Luxemburg i juli 1916, fra et fengsel, hadde utgitt skriftet «Sosialdemokratiets krise». Der som ellers raste hun mot sine partifeller som hadde finansiert krig under dekke av at denne angrepskrigen var en nasjonal forsvarskrig.

Rosa stilte spørsmålet om det nå under kapitalens internasjonalisering var mulig med flere nasjonale kriger.

«Det eneste forsvar for all sann nasjonal frihet i dag er revolusjonær klassekamp mot Imperialismen.»

Lenin var uenig og skrev at det kan godt oppstå nasjonale uunngåelige nasjonale kriger som retter seg mot imperialistiske makter. Hovedfienden er borgerskapet i stormaktene.

Nå er det da langt over 100 år siden denne debatten mellom likesinnede fant sted, og det kan faktisk se ut som om Rosas tenkning er mer aktuell enn Lenins. I dag. Men dette er ikke vårt tema nå.

Helt åpenbart for alle som ikke sover: USA og Nato har innringet og provosert Russland på absolutt alle vis gjennom mange år. Tenketanken Rand utga i 2019 et skrift om hvordan knuse Russland og Ukraina og

USA inngikk et avtale om frigjøringen av Krim og Donbass.

Nato var ifølge Jens Stoltenberg på CNN på plass med trening og våpen umiddelbart etter Maidan 2014 skjønt alle er så opptatt av at Ukraina formelt ikke er medlem av Nato. Det har de vært i praksis.

Absolutt det samlede imperialistiske verdensborgerskap har jobbet og jobber nå med å utvikle den ukrainske hæren til et redskap til å knuse Russland. Zelensky vil at Israel skal sikkerhetsgarantere det nye Ukraina.

NATO – Wikipedia
Det virke som noen oppfatter Nato som en frigjøringsorganisasjon og ikke som verdensimperialismen viktigste verktøy til utplyndring av verdens folk.

Det er ikke ett land innen Nato og Verdensimperialismen som ikke gir penger og våpen til Ukraina.

Så kommer Rødtere trekkende med Lenins nasjonale kriger som han mener er uunngåelige og frigjørende. Men hans kontekst er denne: såfremt de retter seg mot hovedfienden som er det samlede globale borgerskapet.

Rødterne snur Lenin som alt annet fullstendig på hodet. De utga en bok om Rosa som er ren historieforfalskning. Og nå har de ingen problemer med å forfalske Lenins tenkning totalt.

Nato har helt siden 2014 bygget opp Ukraina som selve JOKEREN i den ønskede krigen både mot Russland og Kina. De planlegger en uhyre lang krig som kan ende opp i utveksling av atomraketter.

Mye tyder på at Russland gikk i en bjørnefelle  her som i Afghanistan 1979. Åpenbart undervurderte de i vilken grad Ukraina var totalstyrt av Nato og krigen ble langt blodigere og styggere enn deres militære etterretningstjenester forutså.

Vi står fremdeles på Rosa linje: Stopp krigen nå! Stopp våpenlevranser fra Rødt!

KRIG MOT KRIGEN.

Forsidebilde: Jeet Dhanoa

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  25 april 2022 13:50

  HVIS RUSSLANDS STYRKER I UKRAINA UTMATTES, KAN PUTIN BLI TVUNGET TIL Å BRUKE ATOMVÅPEN.
  Russland er en atomvåpen-stormakt, og har oppgradert sitt atomvåpen-arsenal fra sovjettiden. Det er beregnet til over 6000 atomstridshoder, mange av disse i interkontinentale atomraketter med multi-stridshoder, som kan treffe flere mål innenfor et land eller et kontinent. Bare Russlands atomvåpen-arsenal alene kan utrydde menneskeheten.

  Men de andre atommaktene har sammenlagt et tilsvarende antall eller flere atomvåpen, og i en atomkrig hvor alle atommaktene utveksler hele sitt arsenal, kan sprengkraft og atomnedfall også utrydde mye av jordens flora og fauna.

  Men Russlands konvensjonelle militære styrker er mye mindre enn USA/NATOs. Russlands økonomi er på høyde med Italia, og Russland er 57 ganger større enn Italia i km2, og nesten dobbelt så stort som USA. Selv om Russlands våpenproduksjon er mye mer styrt enn USAs, så Russland får mer våpen produsert for mindre penger, vil Russlands konvensjonelle styrker raskt bli utmattet i en krig med konvensjonelle våpen mot USA/NATO, som har enormt mye mer militær-materiell.

  Og nå er det er en krig mellom Russland og USA/NATO, men som en proxykrig på ukrainsk jord. USA/NATO har lovet en endeløs strøm også med tunge våpen til de ukrainske styrkene, som de selv har trent og utrustet i flere år. Dette kan Russland ha undervurdert, og uunngåelig vil Russlands konvensjonelle styrker bli utmattet, som er Washingtons strategi.

  Når det går mot slutten for Russlands konvensjonelle militære kapasitet for Ukraina, blir det også fryktelig farlig. Da må Russland vurdere om de skal bruke atomvåpen. Det kan skje med en taktisk atomrakett mot et mål i vestlige/sørlige Ukraina, for eksempel mot en militærbase hvor det mottas mye våpen fra NATO.

  Det blir også siste advarsel og et ultimatum fra Russland, om at Russland må må alle krav de har om Ukraina innfridd. For alternativet til dette kan bare bli en tredje verdenskrig med atomvåpen.

  Det andre alternativet for Russland er at Putin avgår, blir avsatt eller ikke gjenvalgt i 2024, om Russland kan ha hæren i Ukraina så lenge. Det vil ikke ende godt for Russland om de også må avslutte sin intervensjon i Ukraina uten at målene ble oppnådd, og med en utmattet økonomi på grunn av krigen.

  Hvis den neste presidenten «åpner Russland for Vesten», vil USA/NATO presse Russland for endeløse krigserstatninger i Ukraina for å feste grepet på Russland økonomi, og Wall Street kan fortsette med plyndringen av Russland som de var godt i gang med under Jeltsin. Russland kan bli avvæpnet, og Azon-brigadene kan få fritt leide til å terrorisere den russiske befolkningen.

  Det vil ikke Putin tillate, og hvis dette blir virkelighet vil USA, les Wall Street bankkartellet/den globale storkapitalen, få den posisjonen de ønsker seg for å felle byttet de egentlig er ute etter, som er Kina. I lys av dette, kan faren for en avskrekkende bruk av atomvåpen i Ukraina av Russland bli overhengende, og atomklokken vil bli stilt til ett sekund på tolvslaget for menneskeheten.

  Svar
 • Pussig nick på et troll.

  Svar
 • «Men de andre atommaktene har sammenlagt et tilsvarende antall eller flere atomvåpen»

  Man trenger ikke atomvåpen for å ødelegge et land, eller verden for den saks skyld.
  Mer effektivt er det å bruke økonomisk krig, enten ved sperring av konto i amerikanskvennlige banker, eller ved å bruke renter som våpen. Dette har lagt nasjoner i grus tidligere.
  Og det er kun USA som har brukt atom- våpenet som førsteanslag foreløpig. Det er viktig, hvis man skal frykte atomvåpen..

  «USA og Nato har innringet og provosert Russland på absolutt alle vis gjennom mange år.»

  ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men fra amerikanerne.
  Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet. Det vil de ikke tilgi ham.’
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  Svar
 • Jeg liker Martin Armstrong; han mener Schwab & co vil mislykkes i å gjennomføre the great reset, og han er økonom og jordnær, så det beroliger jo litt, selv om hans computerprogram også forutsier global sivil uro, som er i full gang. Og han stiller spørsmål ved valget av Macron og om han er legitim. Forhatt er Macron i alle fall, og fortjener det like godt som Trudeau, begge Schwabs YGL-skolegutter infiltrert i verdenspolitikken, sjarmtroll ved første øyekast, men psykopater når det kommer til stykket, som Jacinta Ardern, som smiler og ler med hele hestefjeset over økende selvmordsstatistikk.

  Her tar de utenomjordiske en titt på «lederen av den frie verden»:

  https://www.armstrongeconomics.com/humor/captain-kirk-meets-joe-biden/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Korte nyheter som blir borte i alt fra MSM sine fortellinger

Politisk småplukk fra Asia

Forrige innlegg

Virkelighet og forstand:

Noen forstår ikke at ild er farlig før de brenner seg.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.