POSTED IN Konspirasjoner / Sammensvergelser, USA

USA planla krigen for lenge siden.

Hvordan ødelegge Russland.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi publiserer denne gangen en artikkelen fra 2019 fordi den aktuelle situasjonen illustrerer innholdet i den på en ypperlig måte. Rand Corporation (elitens tenketank i USA) utviklet og presenterte i 2019 en plan for å ødelegge Russland. Planen er offentlig. De er så arrogante og sikre på seg selv at de ikke legger skjul på sine hensikter.

I vest rapporteres ikke dette i de store mediene, naturligvis, men i mindre «konspiratoriske» medier som vårt derimot.no er dette stoff. Vi forteller altså om den konspirasjonen som USA konstruerer for å ødelegge Russland. Hvis de store mediene forteller om USA faktiske hensikter begynner naturligvis de mest oppegående av de som holder seg med informasjon fra de samme mediene å lure.

Russerne er selvsagt fullt informert om USAs planer. Og de tar sine forholdsregler – som vi nå ser resultatet av i Ukraina.

Frederick S. Pardee RAND Graduate School - Wikipedia
Bildet fra Wikipedia (eng.)

Hvordan tror vi USA ville reagert overfor et fiendtlig Mexico alliert med russere som trente landets militære styrker, utstyrte dem med våpen, trente en anti-USA fiendtlig milits og i full offentlighet fortalte hvordan de ville ødelegge USA?

En må være utstyrt med ekstra grad av godtroenhet og manglende historiske kunnskaper hvis en ikke skjønner at Russland tok trusselen fra USA på det blodigste alvor. I praksis er dette vi altså ser i Ukraina i dag. USA har et stort ansvar for at denne krigen brøt ut.

Det er en helt annen sak at Rand Corporation regnet politisk feil om det meste. Det ser vi også i dag etter tre måneder m/krig. Hybris og arroganse kan tåkelegge selv de klareste hjerner.

Knut Lindtner
Redaktør

Hvordan ødelegge Russland. I en rapport fra Rand Corporation fra 2019 heter det: «Overmodent og ubalansert Russland».

Av Manlio Dinucci.

Tving motstanderen til å utvikle seg uten hensyn for at han skal komme ut av balanse – og så ødelegg han.

Dette er ikke bare oppskriften for et judo-team, men en plan Rand Corporation har utarbeidet overfor Russland.

Rand Corporation er den tenketanken i USA som har størst innflytelse. De har et personale på flere tusen eksperter. De presenterer seg selv som verdens mest solide etterretningskilde og politisk analytiker for lederne i De Forente Stater og deres allierte.

Rand Corp skryter av seg selv for å ha bidratt til å ha utarbeidet en langsiktig strategi slik at De Forente Stater skulle vinne den kalde krigen. Den skulle tvinge Sovjet-Unionen til å bruke alle sine økonomiske ressurser til en strategisk konfrontasjon.

Dette er modellen som var inspirasjonen til en ny plan: Et overmodent og ubalansert Russland – en plan publisert av Rand. 

Ifølge deres analytikere er Russland fortsatt en kraftfull motstander overfor De Forente Stater på visse fundamentale områder.

For å kunne møte denne motstanderen vil USA og deres allierte måtte gå inn for en langsiktig strategi for å utnytte Russlands sårbarheter.

Rand analyserer forskjellige måter å få Russland ut av balanse på. Hver av disse måtene skal kunne bli en suksess, en fordel, kostnadsmessig og uten risiko for USA.

factories with smoke under cloudy sky
Avhengigheten av oljen var regnet som en sårbarhet for Russland. Men ikke når det er for lite av den.

Rands analytikere antar at Russland er mest sårbare når det gjelder økonomi fordi de er avhengige av eksporten av olje og gass.

Inntektene fra denne eksporten kan reduseres ved å innføre enda strengere sanksjoner og en økende energieksport fra USA til Europa.

Målet er å tvinge Europa til å minske importen av russisk naturgass, og erstatte den med flytende naturgass – LNG – som skal transporteres sjøveien fra andre land.

En annen måte å destabilisere den russiske økonomien på er på lang sikt å oppfordre kvalifisert personell til å emigrere, spesielt unge russere med høyere utdanning.

Når det gjelder ideologiske og på informasjons-sektoren vil det bli nødvendig å oppfordre til en indre konkurranse og samtidig underminere Russlands bilde utad ved å ekskludere dem fra internasjonale fora og å boikotte dem fra organiserte sportsbegivenheter.

På det geopolitiske områder vil man bevæpne Ukraina. Da vil USA kunne utnytte et ekstra punkt i Russlands ytre sårbarhet. Men dette må gjøres på en forsiktig kalkulert måte for å kunne presse Russland, uten å utløse en større konflikt. Der vil Russland kunne vinne.

På det militære området vil USA kunne høste store fordeler. Med lave utgifter og liten risiko kan man øke antallet landbaserte tropper fra NATO-land som et anti-russisk tiltak.

USA kan også ha store fordeler og ha stor suksess, men liten risiko, om de investerer i strategiske bombefly og langdistanse angrepsmissiler direkte rettet mot Russland. 

Å forlate INF-avtalen og heller utplassere nye mellomdistanse atom-missiler rettet mot Russland i Europa kan også være en suksess. Men det kan være svært risikabelt.

Ved å vurdere alle muligheter for å oppnå ønsket effekt – konkluderer Rand-analytikerne – er det Russland som vil måtte betale mest i en konfrontasjon. Men da må USA investere store ressurser. Og da må de unnvære noe.

Dette er noe av resultatet av opprustningen.

Dette er en alvorlig advarsel om at USA/NATO må øke sine militærutgifter til fordel for sosialbudsjettene.

Dette er framtiden slik Rand Corporation har planlagt den, de som er den mest innflytelsesrike tenketanken til the Deep State. 

Med andre ord er de den sentrale undergrunnen med reell makt i USA. Den består av økonomiske, finansielle og militære oligarker som tar de strategiske valgene, ikke bare i USA men i hele den vestlige verden.

«Alternativene» i denne planen er i realiteten ikke annet enn den samme gamle strategien, der prisen i ofre og risiko må betales av oss alle.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.globalresearch.ca/rand-corp-how-destroy-russia/5678456

Forsidebilde: Taton Moïse

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Nato er nok desperate etter å forlenge krigen og leter etter en mulighet for falskflagg-operasjon for å bruke atomvåpen mot Russland. .

  ‘Nato trapper opp mot Putin: − Må ha store styrker stående i lang tid, Russland kan bli en farligere nabo for Nato-landene, når Ukraina-krigen en dag tar slutt. ‘ sier freds-engelen Stoltenberg.
  vg.no/nyheter/utenriks/i/OrMmml/nato-trapper-opp-mot-putin-maa-ha-store-styrker-staaende-i-lang-tid

  Libyabomberen sier jo også :

  ‘ – Vi ser en mye mer brutal og farlig verden,… ‘ ;-)
  nrk.no/urix/stoltenberg-til-nrk-for-historisk-toppmote_-_-veldig-optimistisk-1.16018539

  Stoltenberg har jo mindre selvinnsikt og hukommelse enn en dement psykopat.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oppdatert informasjon fra krigen

Kampene i Donbass fortsetter

Forrige innlegg

Et typisk tegn i tiden:

Når det går dårlig må hoder rulle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.