POSTED IN Krig-fred, USA

USA på farlig kurs:

De gjør sitt beste for å provosere frem en atomkrig med Russland

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Michael Snyder

Selv om de fleste amerikanere ikke følger så nøye med, bør måten krigen i Ukraina utvikler seg på bekymre oss alle. Ukrainas president Zelensky og hans generaler forstår veldig godt at de er i store problemer, med mindre de kan trekke USA og andre NATO-makter inn i krigen.

Bakhmut er nå under russisk kontroll, og ukrainerne fortsetter å miste tropper i et svimlende tempo. De har ikke gode kort, men hvis ukrainske ledere kan finne en måte å få russerne til å bruke taktiske atomvåpen, vil det endre alt. Vestlige makter ville føle seg tvunget til å svare, og da ville vi få en virkelig apokalyptisk konflikt.

De siste dagene har det vært en enorm hype om den kommende ukrainske «motoffensiven». Kiev ønsker stillhet rundt den etterlengtede motoffensiven, og viste i mellomtiden en video av tungt bevæpnede soldater i stillhet mens det er fjerne drønn av artilleri og skuddveksling. Det avsluttes med bilder av F-16 jagerfly – lenge ettertraktet av Kiev når de forsøker å forsterke luftforsvaret mot russiske missiler og droner.

Men i stedet for å prøve å gjenerobre Bakhmut eller noen av de andre områdene i Ukraina som russerne har erobret, har ukrainerne fokusert sine angrep på Russland. Droner har truffet mål dypt inne i Russland, og ved en anledning også Kreml. Og ukrainsk artilleri har nådeløst skutt mot russisk territorium. Beskytningen har vært spesielt brutal i Belgorod-regionen.

Ukrainske styrker fortsatte å beskyte Russlands grenseregion Belgorod natt til søndag (4. juni), etter at to mennesker ble drept natten før, og hundrevis av barn ble evakuert, sa guvernør Vyacheslav Gladkov. «Det var søvnløse netter» sa Gladkov på Telegram-kanalen, og la til at Shebekino- og Volokonovsky-distriktene hadde lidd stor skade fra den siste beskytningen. Å beskyte sivile mål på russisk side vil ikke hjelpe ukrainerne med å gjenvinne tapt territorium. Det gjør ting enda verre når at små «militsgrupper» har begynt å krysse den russiske grensen for å angripe nærliggende byer. Det legger et enormt press på russiske ledere.

The New York Times skrev lørdag (3.juni) at «Shebekino, en by på 40 000 innbyggere seks mil fra grensen, har blitt en ny del av frontlinjen ettersom Ukraina har intensivert angrep inne i Russland, også mot sivile boligområder nær grensen». «Antallet angrep av militsgrupper har utløst den største evakueringen i Russland på flere tiår» sa rapporten. De siste dagene har innbyggere i området flyttet inn i midlertidige tilfluktsrom, inkludert den store Belgorod-arenaen i fylkeshovedstaden. «Militsgruppene» som utfører disse raidene bruker militært utstyr som er levert av USA og Polen.

Det blir rapportert at polske soldater er blant dem som har gått over grensen til Russland under disse raidene. Det polske korpset av frivillige har publisert bilder som bekrefter at de deltok i det første angrepet i Belgorod-regionen. Russiske soldater hevdet at de hørte noen av fiendene kommunisere på polsk. Denne krigen har nådd et farlig stadium.

Russerne er ikke dumme. De vet at fremmedkrigere nå utgjør en svært betydelig prosentandel av styrkene de står overfor. Og hvis russiske byer fortsetter å bli beskutt og raidet, er det bare et spørsmål om tid før russiske ledere mister tålmodigheten. Hvis russerne bestemmer seg for å bruke taktiske atomvåpen, er det begynnelsen på slutten. Så la oss be om at fornuften skal seire.

USA med militære styrker i Taiwanstredet

I mellomtiden fortsetter det å bli enda mer spent mellom USA og Kina. Lørdag smalt et kinesisk krigsskip og et amerikansk krigsskip nesten rett i hverandre i Taiwanstredet. Et skremmende øyeblikk, det kinesiske krigsskipet var bare 140 meter fra en amerikansk destroyer i Taiwanstredet, og det bare dager etter at Pentagon sa at det ikke ville tåle «provokasjoner» av Beijing.

Opptak fra Global News, viser et krigsskip fra People’s Liberation Army Navy (PLAN) krysser foran baugen til en amerikansk missil-destroyer mens den passerte Taiwanstredet. USS Chung Hoon og HMCS Montreal hadde passert sundet på et felles oppdrag, da en PLAN-krigsskip krysset foran baugen til USS Chung-Hoon.

Vi lever nå virkelig i en tid med «kriger og rykter om krig», men de fleste av oss i den vestlige verden er fokusert på andre ting. Selv om våre ledere tydelig har vist hvor inkompetente de er om og om igjen, antar de fleste av oss at de vil klare å holde oss utenfor en atomkrig. Dessverre fortsetter eskaleringen fra begge sider, og det ser ut til at det bare er et spørsmål om tid før en krysser en grense som aldri skal krysses.


Fra Global Research, publisert 6. juni 2023. Michael Snyder er forfatter og redaktør av The Economic Collapse.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: They Are Doing Their Best to Provoke a Nuclear War with Russia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • ada karlsen
  14 juni 2023 9:04

  Gud bevare oss alle!
  Pilene har pekt denne veien en god stund, og det ser ut som krigen blir brukt til avledningsmanøvre fra ett USA i krise, med en egoistisk tro på at landets elite vil bli skånet og Europa blir slagmarken.
  Russland, med en leder som ikke fikk innpass i NATO, – USA som er i økonomisk krise og stor splittelse i folket, – og ett NATO som ikke bare er ute etter fred.

  Svar
  • Hele Øst-kysten av US of Agitation (Jew York, Washington, Pennsylvania og Boston osv.) forventes å legges under radioaktivt vann av kun 1 stk. Belgorod torpedo. Samme med hele England, 1 stk Belgorod vil flate ut hele øya.
   Øst-kysten USA er «djevelens arnested», hvor «pasientene» fra England på S/S Mayflower landet i 1620. Denne gjengens etterkommere skapte etterhvert The Pilgrim Society (stiftet i London 1902, i Jew York 1903) en «klubb» som har en finger med i absolutt alt som rører seg på kloden.
   Å undersøke disse familier er en start for å forstå litt av det som i dag skjer.
   http://mayflowerhistory.com/mayflower-passenger-list/

   Svar
 • Når vi ser på sanksjonene mot Russland, som hadde større negativ effekt for vesten enn Russlandm tross vestlig medias hybris.
  – Da ser vi jo at det var en sterk handelskonkurrent USA/EU fryktet. Ikke et militarisert Russland eller den påståtte Stoltenberg- påstanden om at ‘ Russland ikke ville komme til å stoppe med Ukraina’.

  Altså ikke noe nytt under solen. Det var den samme frykten for et industrialisert/produserende Tyskland i mellomkrigstiden som var årsak til den forrige (2.) verdenskrigen. Samme påstander, samme provokasjoner til krig.

  ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel. ‘
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘ Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyer i en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
  vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

  Neste blir et provokasjons-angrep mot Kina?:

  «I mellomtiden fortsetter det å bli enda mer spent mellom USA og Kina. Lørdag smalt et kinesisk krigsskip og et amerikansk krigsskip nesten rett i hverandre i Taiwanstredet.»

  Årsaken til amerikansk/vestlig frykt for at Kina ikke vil slippe Taiwan?:

  ‘Etter hvert som forholdet mellom USA og Kina forverret seg, spilte databrikkene en stadig mer sentral rolle. Spesielt fordi over 90 prosent av de mest avanserte mikrobrikkene produseres i Taiwan.
  – Hvis Kina skulle overta Taiwan, vil resten av verden plutselig være avhengige av Kina for disse databrikkene. Det tror jeg mange begynner å innse..’
  e24.no/naeringsliv/i/MoJRAJ/den-nye-kalde-krigen?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no

  Svar
 • Jeg syns det er mer frekt å omtale konflikten uten å peke på USA sin rolle, som har dirigert i kulissene og fått det akkurat som de ønsket. Primus motor fra kuppet i 2014 via opprustingen frem mot 2022 til krigen i dag er Victoria Nuland, Jake Sullivan og Joe Biden, alle tre samstemte neokonservative krigskåte djevler som gjerne prøver seg på en liten atomkrig.

  En ting er helt sikkert: for hver omdreining på krigsspiralen, for hver eskalering, er vi alle et skritt nærmere atomkrigen. Og da blir frekkhet et alt for svakt ord.

  Svar
 • Helge Larsen
  15 juni 2023 0:59

  Bruk ikke så krasse ord, men ta til deg av hva som her blir sagt. Vi hørte senest i dag at Belarus sin leder advarte vesten mot å eskalere krigen. Stoltenberg har ingen stopp knapp. Heller ikke Biden, og vi har gærninger i og omkring statsledere i en rekke land i vesten. Skulle tro de ønsket krig. Dette er skummelt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk oberstløytnant:

Det er sannsynligvis atomstridshoder ombord i norske fregatter i USAs tjeneste.

Forrige innlegg

X-CIA Larry Johnson:

Konfliktene mellom Zelensky og USA er økende etter mislykket offensiv.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.