POSTED IN Krig-fred, NATO, Ukraina

USA ønsker krig i Ukraina så lenge som mulig.

Vil kjempe til den siste ukrainer.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NATO innrømmer at de ønsker at «ukrainere skal fortsette å dø» 

For å la Russland blø – Dem vil ikke ha fred – NATO ser ukrainere bare som kanonføde i sin maktsyke proxy-krig mot Russland.

Fred Johs

Oversatt til norsk av Fred Johs

Forfatter: Ben Norton

Den USA-ledede NATO-militæralliansen har gjort det klart at de er villige til å kjempe til den siste ukraineren for å blø Russland og fremme vestlige geopolitiske interesser.

I en sjokkerende kort innrømmelse, erkjente The Washington Post at noen NATO-medlemsland ønsker at «ukrainere skal fortsette å kjempe og dø» for å hindre Russland i å gjøre politiske gevinster.

I en rapport fra april 5 om fredssamtaler mellom Ukraina og Russland avslørte den store amerikanske avisen at NATO er redd for at Kiev kan gi etter for noen av Moskvas krav.

Washington Post skrev eksplisitt: «For noen i NATO er det bedre for ukrainerne å fortsette å kjempe og dø enn å oppnå en fred som kommer for tidlig eller til for høye kostnader for Kiev og resten av Europa.»

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er missil-utskytning.jpg

Anonyme vestlige diplomater understreket at «det er grenser for hvor mange kompromisser noen i NATO vil støtte for å vinne freden», og at de heller vil forlenge krigen i Ukraina hvis de kan hindre Russland i å få sine sikkerhetsproblemer oppfylt.


___________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Fred -Johs.blogspot
___________________________________________________________________

Avisen skriver at NATO-medlemmer er desperate etter ikke å gi «Russlands president Vladimir Putin noen belønning», og er mer enn villige til å tvinge ukrainere inn i kjøttkvernen for å unngå det.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan bemerket at administrasjonen til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky er tett koordinert med Washington, og er i «nesten daglig kontakt» med Det hvite hus. Det er tydelig hvem som virkelig har ansvaret.

Avisen avslørte også at det amerikanske militæret har mer enn 100.000 soldater utplassert i Europa.

Washington Post har et nært forhold til den amerikanske regjeringen. Avisen eies av milliardæren Jeff Bezos, et av de rikeste menneskene i historien.

Bezos er også grunnlegger og administrerende direktør for mega-selskapet Amazon, som har titalls milliarder dollar verdt av kontrakter med CIAPentagonNSAFBIICE og andre amerikanske offentlige etater.

Hvis The Washington Post avslører denne informasjonen om NATO, med sitater fra høytstående tjenestemenn i Det hvite hus, fikk det tydeligvis grønt lys fra sine håndterere i Washington.

The US Has Been at War My Entire Life. Will the Wars Ever End? | The Nation
Krig er dyrt, forferdelig dyrt. En forlenget Ukraina-krig vil svekke Russland økonomisk. USA er derfor ikke interessert i en fredelig diplomatisk løsning.

Denne rapporten er en halvoffisiell bekreftelse på at NATO ser ukrainere som bare kanonføde i sin maktsyke proxy-krig mot Russland.

Faktisk har noen vestlige tjenestemenn uttalt dette åpent.

En tidligere embetsmann i utenriksdepartementet, den hardlinjede høyreorienterte krigshauken Eliot A. Cohen, skrøt i en artikkel i The Atlantic Magazine at «USA og dets NATO-allierte er engasjert i en proxy-krig med Russland».

Han uttrykte stolt, «De leverer tusenvis av ammunisjon og forhåpentligvis gjør mye annet – dele intelligens, for eksempel – med den hensikt å drepe russiske soldater,» og legger til, «jo mer og raskere jo bedre.»

Utenriksdepartementets veteran erklærte at «strømmen av våpen som går inn i Ukraina må være som en flom».

Det er nettopp dette NATO-medlemslandene gjør: å oversvømme Russlands nabo med våpen.

I stedet for å støtte fredssamtaler med Russland, har USA og EU aktivt eskalert krigen, og sendt Ukraina milliarder av dollar med våpen, inkludert titusenvis av anti-tank missiler, tusenvis av anti-fly missiler og hundrevis av kamikaze droner, samt stridsvogner og pansrede kjøretøyer.

Det som det ikke snakkes om, er hvordan amerikanske og europeiske våpenselskaper har tjent sterkt på krigen. Bestandene av private militære entreprenører skjøt i været etter at Russland sendte sine tropper inn i Ukraina 24.

Joe Biden-administrasjonen leverte umiddelbart 350 millioner dollar i våpen i slutten av februar, før de lovet ytterligere 13,6 milliarder dollar i bistand til Ukraina i mars, hvorav 6,5 milliarder dollar i militær støtte.

NATOs utenriksministre møttes ved militæralliansens hovedkvarter i Brussel 6. og 7. april og lovet å eskalere krigen i Ukraina ytterligere.

De vestlige politikerne fikk selskap av representanter for flere ikke-NATO-medlemmer, inkludert Japan, Sør-Korea, Georgia, Finland, Sverige, Australia og New Zealand.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba reiste til Brussel for møtet, der han avviser enhver tvil om at NATO ønsker mer krig i stedet for fred.

Dmytro Kuleba

– Jeg kom hit i dag for å diskutere tre viktigste ting: våpen, våpen og våpen, oppsummerte Kuleba.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg erklærte på samme måte: «Etter invasjonen trappet allierte opp med ytterligere militær støtte, med mer militært utstyr, og det var et klart budskap fra møtet i dag om at allierte skulle gjøre mer og er klare til å gjøre mer for å skaffe mer utstyr, og de innser og anerkjenner hastverket.»

Stoltenberg skrøt av at direkte NATO-militær støtte til Ukraina går tilbake til 2014, og at titusenvis av ukrainske soldater ble trent av NATO de siste åtte årene, lenge før Russland invaderte.

NATO foretrekker åpenlyst at ukrainere fortsetter å ofre sine liv i håp om å svekke og destabilisere Russland.

I mellomtiden står ukrainere som mener fred bør være løsningen, ikke mer krig, overfor alvorlige konsekvenser.

En ukrainsk forhandler som hadde deltatt i fredssamtaler med Russland, Denys Kyreyev, ble myrdet, angivelig av Sikkerhetstjenesten i Ukraina (SBU), som er beryktet for å være påvirket av nynazister og andre ytrehøyreekstremister.

All denne ekstreme volden og krigshissingen er stikk i strid med NATOs påstand om å være en antatt «defensiv» allianse.

Realiteten er at NATO aldri har vært viet til forsvar, for ikke å snakke om demokratiet. Blant militæralliansens grunnleggere i 1949 var Portugals fascistiske diktatur.

Under den første kalde krigen støttet NATO tidligere nazistiske samarbeidspartnere og fascister i sin beryktede Operasjon Gladio. Med NATO-støtte utførte ytrehøyreekstremister terrorangrep i Europa for å forsøke å undertrykke venstrefløyen, spesielt under Italias beryktede Years of Lead.

Da den første kalde krigen tok slutt, fortsatte NATO å ekspandere til Russlands grenser, og brøt gjentatte ganger løfter fra USA, Storbritannia og Frankrike om at militæralliansen ikke ville bevege seg «en tomme østover» etter gjenforeningen av Tyskland i 1990.

I bombekampanjer på 1990-tallet ødela NATO og stykket opp det tidligere Jugoslavia, som ikke lenger eksisterer som land.

Deretter hjalp NATO USA med å starte sin krig i Afghanistan i 2001, og opprettholdt en felles militær okkupasjon frem til 2021.

I 2011 førte NATO krig mot Libya, det mest velstående landet i Afrika. Den vestlige militærkampanjen knuste Libyas stat. Utenlandske fossile brenselselskaper plyndret snart den nordafrikanske nasjonens massive oljereserver.

Fortsatt i dag, i 2022, har Libya ingen enhetlig sentralregjering. Den har imidlertid friluftsslavemarkeder for afrikanske flyktninger fra Sahara.

Ruinene av Libya, Afghanistan og det tidligere Jugoslavia viser hva NATO virkelig tilbyr verden.

Og den USA-ledede militæralliansen er nå beredt til å ofre Ukraina for å fremme Washingtons og Wall Streets interesser.

Av Ben Norton

Uavhengig journalist fokusert på geopolitikk og amerikansk utenrikspolitikk.

Kilde: Al Mayadeen

Stor takk til Ben Norton.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • USA og NATO gir faen i ukrainerne. Det er russerne de vil ta, og det i en krig på ikke-amerikansk grunn og uten (offisielt) amerikanske eller NATO-soldater på bakken. Det er lenge siden Zelensky ble omtalt som en puppet styrt av Washington, han forsøker fremstille det som om Ukraina kan vinne krigen mot Russland og oppildne sitt plagete folk til å fortsette å kjempe mot overmakten.

  USA kan holde fyr i denne krigen lenge, og er helt innstilt på å gjøre det. For det ukrainske folket betyr det at ingenting blir tilbake. For verden betyr det flyktningekrise, matkrise, gjørdselkrise, energikrise (når russerne stenger kranene til vest som takk for sanksjonene), kort sagt kaos, noe som USA elsker så lenge det kan føre til mer våpensalg og flere medlemmer i NATO.

  Taperne er folket i Ukraina.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 april 2022 9:56

  Einig med Kaarbø.

  USA sitt våpensal går strykande. No sel dei F-35, som kan ta med atomvåpen, til svært mange land:

  “We’re moving fast and furiously towards F-35 modernization and incorporating those into our planning and into our exercising and things like that as those capabilities come online,” Jessica Cox, director of the NATO nuclear policy directorate in Brussels, said on Wednesday, adding that “By the end of the decade, most if not all of our allies will have transitioned” to the F-35. (RT 15.04.)

  På norsk: Jagarbombeflytypen F-35 vert raskt oppgradert. Fram mot 2030 vil dei fleste eller alle Nato-land ha gått over til F-35, seier Jessica Cox, sjef for Nato sitt atomvåpenkontor i Brussl

  «Det amerikanske angrepet» er eit meir dekkjande namn enn «det norsk forsvaret» eller Nato. Dei som ikkje toler å lesa RT, finn artiklar om F-35-sal i ein del Nato-aviser òg.

  Eg vert ikkje mykje tryggare av denne spreiinga av atomvåpen og amerikansk styrt krigsmaskineri.

  Svar
 • Og hvor ligger konsentrasjonsleirene de har laget for corona ???

  Svar
 • Nå er det ikke lenger Corona som er det alvorligste problemet i denne verden, unntatt for dem som lider og dør av bivirkningene fra vaksinene da, nå er det selve verdensfreden som står i fare. Nå er det Russland som er viruset, men innerst inne vet vi at dette ikke er helt sant. Russland er ikke det egentlige problemet men helt andre faktorer. Det kan nok tilskrives det vi kan kalle ondskapen selv – Globalistenes våte drøm om en ny verdensorden !
  Det er de som i all hovedsak har fremprovosert denne krigen og er faktisk de samme kreftene som gav oss dette «vidunderlige» viruset !

  Hva sa Biden forrige måned på et møte i Business Roundtable lobbyorganisasjonen ?
  «Nå er en tid da ting endrer seg, – Vi kommer til å – det kommer til å bli en ny verdensorden der ute, og USA må lede den.»
  Kanskje vi må prøve å tenke etter hva en ny verdensorden vil innebære ? – Nei .. ikke aggresjon fra Russland, men drap på millioner av sivile over hele verden ved hjelp av metoder vi ikke kan forestille oss !
  Reidar Kaarbø har dessverre rett i at USA og NATO gir faen i ukrainerne. Det er vel ingen tvil lenger om at denne proxy – krigen mellom Russland og Ukraina begynte allerede i 2014 da vestlig-støttede opprørere styrtet landets demokratisk valgte regjering.
  Det er mange bevis for dette og USA er ikke alene. Regjeringer og medier over hele Vesten har insistert på at det er feil i påstandene fra Russland om at «Azov» og andre enheter i det ukrainske militæret har nazistiske sympatier. – De kaller det «Russisk desinformasjon», men er det det ?

  Litt Fakta!
  Canada har brukt nesten en milliard dollar på å trene ukrainske tropper siden kuppet i 2014. Nynazistiske krigere var medvirkende til regimeskifteoperasjonen i 2014, og fascister i Azov-bataljonen ble brukt til å undertrykke dissenter etterpå.

  Videre har verdens mest fremtredende «nazijeger» Efraim Zuroff fordømt Justin Trudeau og den kanadiske regjeringen for å støtte nazismen og trene disse nynazistiske krigere i Ukraina. Erklærer videre at regjeringer og media over hele Vesten villeder publikum når de hevder at Ukraina ikke er overkjørt av nazister.

  Etter min mening er Ukraina Ormebolet for den nye Verdensorden !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

På skjult kamera fra et USA-sykehus:

Personalet reagerer på vaksinen: «Sprøytene er fulle av dritt!»

Forrige innlegg

Skyldes stress?

Hvorfor dør svært mange yngre ordførere i Tyskland og Østerrike brått?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.