POSTED IN Endring av politikken, Norsk politikk

USA/NATO mangler strategiske ressurser.

Norge har fått marsjordre og vi lystrer villig.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

USAs kalde føtter

 Av Jan Hårstad

For atskillige år siden var det en journalist på militærbloggen Realcleardefense.com som spurte en amerikansk general: Hva er det dere driver på med i Pentagon om dagen?

Da svarte han: Vi driver og planlegger en krig mot Russland og Kina samtidig.

Enhver som har studert USA ledete kriger de siste tyve årene kan umulig komme fram til en annen konklusjon enn at de amerikanske militære er ikke overdrevent intelligente. Hvordan de forestilte seg krigene i Irak og Afghanistan og Syria er skivebom kontinuerlig. 

Video om den kinesiske generalen og militærstrategen Sun Tsus sitater. Han levde 500-400 år fvt.

Jeg tror faktisk den britiske Enoch Powell var innom sannheten da han skrev: Amerikanere kan bare forstå amerikanere og såfremt de ikke er amerikanere skal de pinadø bli det. Det er det motsatte av Sun Zi: uten et inngående studium av fienden har du tapt på forhånd.

Altså Tony Blinken var i Kina og skulle roe ned relasjonene med Kina. Ingen rød løper, intet æreskompani og musikk som selv Abbas fra Ramallah fikk gleden av. Så har USA også roet ned relasjonene med Iran og Israel er forbannet.

Que pasa? I løpet av bare ett år er verdens maktbalanse endevendt og de mer glupe i USA skjønner at de må legge fra seg hybris-prosjektene sine om det ene og andre.Samtidig med at Blinken godsnakker med Beijing skriver en annen topp fra UD i Foreign Policy at først skal USA ta Russland, deretter Kina. (Wess Mitchell) Åpenbart tror de i Washington at Moskva og  Beijing ikke kan lese engelsk.

I begynnelsen av mai holdt sikkerhetssjef Jake Sullivan en tale for eliten på Brookings Institutions og der sa han sannheter som knapt er å oppdrive i den offisielle desinformasjonspressen.

Keep fasten seat belts.

Det enorme USA går tom for de strategiske mineralene som skal til for krigsindustri og all annen metallbasert industri også. 

USA har nå i verden 4% av litium,13% av kobolt,0% av nikkel og 0% av grafitt.

Kina sitter på 80% av verdens strategiske mineraler. USA importerer stål fra Indonesia. Velstand og rikdom forutsetter at en stat har tilgang til strategiske mineraler. Det hjelper ikke det minste å deklamere om freedom and Democracy.

Dette ligner mye på Tyskland etter 1933 hvor man igangsatte fireårsplanen for opprustning. Fort fant man ut at Tysklands egne ressurser for dette var for lite og startet storhandel med Sovjetunionen som faktisk bidro til Wehrmachts giganthær. Hvorfor?  Historikerne strides.

Som jeg ser det: Moskva trodde at Tyskland hadde Frankrike/England som sin hovedfiende og hadde intet imot at disse fiendene gjensidig ødela hverandre.

Som Molotov sa til ambassadør Schulenberg som avleverte krigserklæringen: «Dette hadde vi ikke fortjent.» Nettopp.

Torsdag 15. juni kommer en bombe som jeg har til gode å se behandlet i norsk presse. EU og USA har nedsatt en ny felles Kommisjon som heter CRITICAL MINERALS AGREEMENT. (CMA) som skal jage globalt etter kobolt, nikkel, litium og kopper. Og allerede er det arktiske Norge utpekt som et område for undervanns gruvedrift.

Da vil vi fort få se at det blir mer rasering av norsk natur for gruvedrift, overalt. For dette er ikke noe synseri fra gammeltida, men et eksistensielt spørsmål for hele Nato/USA blokken. Skal den overleve militært og industrielt så må de ha disse mineralene. Det er Ikke et liberalt debattema som Norgesdemokratene tror de kan rydde opp i via debatt på Stortinget. Dekret fra USA-EU-Nato har ankommet.

Norge lystrer med glede.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  22 juni 2023 12:18

  «Torsdag 15. juni kommer en bombe som jeg har til gode å se behandlet i norsk presse. EU og USA har nedsatt en ny felles Kommisjon som heter CRITICAL MINERALS AGREEMENT. (CMA) som skal jage globalt etter kobolt, nikkel, litium og kopper. Og allerede er det arktiske Norge utpekt som et område for undervanns gruvedrift».

  Vil de enorme mineralforekomstene på Norsk sokkel komme Norge eller Wall Street til gode?
  Regjeringen vil åpne for kommersiell «havbunnmineralvirksomhet», og har sendt ut et høringsforslag om en konsekvensutredning. Den 20 juni ble stortingsmeldingen lagt frem, men regjeringen trenger godkjenning fra Stortinget før gruvedriften på havbunnen starter på Norsk kontinentalsokkel. Det vil dreie seg om å åpne for gruvedrift på 281 200 km2 i Norskehavet og Grønlandshavet i første omgang.

  Geologene mener det er mineraler for over 1000 milliarder, og det bare for det som er oppdaget hittil. Dette er bly, sink, kobber, gull, sølv, mangan, jern, titan, kobolt, nikkel, cerium, zirkonium, litium, scandium og andre sjeldne jordarter.

  Geologene tror det er minst 38 millioner tonn kobber og 45 millioner tonn sink i og på havbunnen, og det er bare for det som er funnet frem til nå. Til overmål er innholdet av metaller i sulfider og manganskorper fra norsk sokkel er dessuten høyere enn det som er tilfelle i prøver fra andre steder i verden. Funnene er så store, at det potensielt kan bli et like stort eller større eventyr for Norge enn funnet av oljen som startet i 1966 på Balderfeltet.

  Akkurat som den globale storkapitalen ikke vet om dette. Dette vil Wall Street ha, og selge metallene på børsene for metaller, som på London Metal Exchange.

  Det meste av inntektene fra oljeeventyret er gått til oljefondet, som er administrert av Wall Street og som har plassert dem i aksjer som binder dem til dollar-masten, og ikke til investeringer i Norge til fordel for det norske folk og land, som i infrastruktur og selvforsyning av mat i den grad det er mulig bare for å nevne noe.

  Et spørsmål som regjeringen bør få, hvis Stortinget sier ja til utvinning (de gjør det for USA vil det), er om de nye enorme inntektene fra dette skal kanaliseres til norske statseide (folkets eiendom) selskaper, hvor pengene skal investeres i Norge, eller skal pengene gå inn i Oljefondet, og brukes slik Wall Street vil?

  Vi vet nok svaret på det, for storkapitalens politikere gjør som en kan forvente seg av dem, og sender inntektene fra den nye gullgruven til Wall Street via Oljefondet eller et tilsvarende fond som opprettes, vil det få navnet Mineralfondet? Eller at de nyopprettede selskapene som skal stå for utvinningen, etableres som aksjeselskaper, og EU/EØS regler gjør at storkapitalen kan kjøpe dem, og det meste av inntektene går ut av Norge og ikke til det norske folk.

  Jeg husker at på 70-tallet vi ble fortalt at pengene fra oljen ikke kunne brukes i Norge, fordi det ville føre til stor prisstigning. I stedet for å bygge ut Norges infrastruktur og industri, bygget de ut en enorm stat-fylke-og kommuneadministrasjon, den passive delen av økonomien, og ikke den produktive. Blir svaret det samme nå hvis de blir spurt?

  Er handlingsregelen egentlig det Wall Street tillater at Norge bruker fra Oljefondet? Hva vil Wall Street gjøre vis Norge fikk en regjering med politikere som representer det norske folk og lands interesser, og vil bruke Oljefondet i Norge og ikke til det Wall Street vil? Da vil vi fort finne ut hvem som egentlig styrer det nordmenn tror er vårt. Hvis nordmenn overlater til politikerne hva som skal skje med inntektene fra mineralforekomstene våre på Norsk kontinentalsokkel, forsvinner de til Wall Street også.

  Svar
  • wasan Totland
   27 juni 2023 21:40

   Støre er nok allerede på vei for å selge, nei, gi bort bjørneskinnet til sin kjære Ursula?

   Svar
 • Det er uansett dårlige nyheter at vi har fått en ny militærimperialist i Europa. Uansett om Putin skal hevne Hitler og Napoleon eller etterligne så er Putin også en militærimperialist og han bringer bare nød og død og tragedie til Europa.

  Svar
  • wasan Totland
   22 juni 2023 19:20

   For noe tullprat du kommer med her. Putin er den som har forsøkt å stanse krigen og NWO.

   Svar
   • Eric Kamov
    22 juni 2023 23:35

    Beklager, Wasan, men det er bare et bedrøvelig faktum, at AKKURAT SLIK høres det ut – når en av de [altfor mange] som på INGEN måte har ‘fulgt med i timene’ – PLUTSELIG får det for seg at de skal ‘belære’ de av oss som i det minste har full forståelse for hva KJÆRNEN i det vannviddet som utspiller seg i Øst Europa består i, og at hele helveteskapen simpelthen er startet av- og fra dag dag én har vært organisert og drevet av- DEN VIRKELIGE ‘Ondskapens Akse’ – den Anglo-Amerikanske – som ikke har hatt sin make på denne planeten! . . .

    At denne ‘aksen’ har maktet å ‘dra med seg’ politiske lettvektere (og bona fide QUISLINGER) fra det ganske kontinent, er uansett det MEST bedrøvelige faktumet, – i farten, vil (for de aller, aller fleste) to navn fra den hjemlige politiske andedamm være 100% synonymt med det som allerede er nevnt; livsfarlige Jens Stoltemberg, samt Børge Brende – som begge har smisket og slikket seg til sine respektive posisjoner underveis i sin »lek» som ‘politiker’, disse totalt ubrukelige karakterene er begge billedlig talt DEKKET av uskyldige menneskers blod – til LANGT oppover ørene, og ‘bak’ seg, har de et folk som er til de grader mentalt massert og manipulerte via et fullstendig udemokratisk, skattebetalerfinansiert propagandaapparat som ukritisk spyr stinkende, Washington-kokte narrativer rett ned i halsen på Ola & Kari Hvermansen, OG DETTE HAR PÅGÅTT KONTINUERLIG!!! . . . .

    Som han sa, kollegaen fra Austevoll; »Da e so gale at da gaula!» . . . .

   • Du får ta med deg Barth Eide i samme setningen som Stoltenberg og Brende. Husk han var direktør i WEF før han ble statsråd. Hvor tror du han får direktivene sine fra?

   • Janne Lona
    25 juni 2023 15:56

    Det er nok også hovedgrunnen til at han har sin stilling. Passer på at de norske, korrupte «politikerne» gjør som WEF og resten av de korrupte «organisasjonene/alliansene» som FN, USANATO osv har bestemt.

   • wasan Totland
    27 juni 2023 21:39

    Jeg er fullstendig enig med deg. Men så har vi nok en viss historisk tyngde over de fleste med alt man har gått igjennom av materiale. Er forøvrig imponert over Knut og hans klasyn i mnage henseender.

   • Janne Lona
    25 juni 2023 15:52

    Nemlig. Synd de fleste lar seg påvirke av propagandaboksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den Norske Turistforening

DNTs landsstyre misbruker
friluftsinteresserte medlemmer politisk

Forrige innlegg

Desperasjonen er stor innad i USA/Nato nå.

USA-senator: Noen må drepe Putin!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.