POSTED IN Korea, Krig-fred

USA mobiliserer Sør-Korea mot Kina.

Nord-Korea svarer med mobilisering.

0
Print Friendly, PDF & Email

USA prøver å få arvefiendene Japan og (sør)Korea på plass i en felles front. Her skal det mobiliseres mot Kina og alle kluter settes inn. Det ser ut til at Filippinenes regjering er presset til militært å slippe USA til i landet sitt med nye tropper og baser selv om landet er best tjent med å utvide det økonomiske samarbeidet med Kina. Det er nå frosset som følge av krigsforberedelsene.

I Sør-Korea skjer det samme og så svarer Nord-Korea med samme mynt med masse-mobilisering som også er et svar på USAs stadig økende truende militære adferd. Det er klart det er en grense før det virkelig smeller. Og hva USA har igjen for å utfordre Kina tusenvis av kilometer fra sitt eget land, det er også et stort spørsmål. Uten at atomvåpen taes i bruk vil USA tape enhver konflikt med Kina i Kinas nærområde.

Å rugge robåten sin i opprørt hav for å skremme de andre i båten er en farlig virksomhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Nå øker også Nord-Korea hæren sin.

Fra Voltaire Network.

Nå opplever Nord-Korea at innbyggere i hopetall slutter seg til det militæret. Tvungen militærtjeneste i hæren har vært 10 år for menn og 3 år for kvinner.

Men nå er de vitne til  de en bølge av frivillige. Ifølge observatører skjer dette fenomenet både i byene og på landsbygda. Frem til 17. mars hadde 800 000 meldt seg på hærens  rekrutt-kontorer.

De 25 millioner innbyggerne i Nord-Korea  føler seg fortsatt truet av De Forente Stater, 73 år etter at aggresjonen mot landet begynte. Teknisk sett har Koreakrigen (1950 – 1953) aldri sluttet. De to krigførende partene har aldri undertegnet en formell fredsavtale.

De Forente Stater er for tiden engasjert i en stor militærøvelse sammen med Sør-Korea. De har på sin side undertegnet en alliansepakt med Japan, alle koreaneres arvefiende.

Ifølge Nord-Koreas kommunistparti prøver Washington også å hindre Nord-Korea fra å importere korn. Forrige måned ble det satt i gang et forsøk på å forhindre nok en hungersnød, som den de opplevde i 1960. Også den gangen ble matforsyningene med hensikt hindret  av de vestlige maktene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article219035.html

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ingen kritiske stemmer i forsvaret slipper til.

Prøver du deg blir du blokkert.

Forrige innlegg

Krig er god butikk

Krigsvåpenindustrien som finansierer tenketanker

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.