POSTED IN Israel, Midt-Østen, USA

USA-innflytelsen i Midt-Østen svekkes:

Splittelse mellom USA og Israel.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Hat mot USA

Av Jan Hårstad

Dette er et langt og omstendelig tema, men helt fra 1953 har USA hatt et program om å vinne den islamske UMMAHEN på sin side i kampen mot det ateistiske Sovjetunionen og dens allierte i Arabia. Baath-sosialistene ledet av Nasser.

Og helt fra Obamas «Pivot til Asia» rundt 2014, har det ligget i kortene at skal USA lykkes med å innringe Kina, er første forutsetning den at de folkerike muslimske statene i Asia inngår i allianse med USA. Uten dette er prosjektet dødfødt.

Ta siste hendelser i Pakistan. Imran Khan ville bryte med USA og legge seg på Kina-Russland aksen. Det medførte et slags militærkupp hvor Khan nesten ble drept. Og ryktene vil nå ha det til at den pakistanske hæren hemmelig leverer våpen til Israel.

Og dette på bakgrunn av en slags borgerkrig hvor islamistpartiene kriger mot Stat og Hær. Og meldingen fra disse er: «Hele den muslimske Ummahen står sammen med Gaza.» 

Det var også denne ilmeldingen utallige amerikanske diplomater sendte Washington: Krigsalliansen med Israel ødelegger alt vi har klart å bygge opp i årevis. Snu i tide.

The Squad

Atpåtil hadde du splittelsen i det demokratiske Partiet hvor the Squad, de fargede damene, stilte opp for palestinerne. Og palestinere i vippestater uttrykte avsky mot Biden. Resultat: Biden begynner å snu, ved krav om gissel-fange utveksling og humanitær pause.

Fra et militært synspunkt er naturligvis dette en katastrofe for Israels plan om NAKBA nr 2. Den har stått på agendaen i minst ti år. 

Og da ser en at profilerte zionister som Robert Spencer og Melanie Phillips nå rykker ut med rent hat mot Biden-administrasjonen.

Spencer 23 nov:  «Det kriminelle regimet i Washington gjør alt som står i deres makt for å holde Hamas i live.»

Phillips 24 nov: «Israel befinner seg i en fryktelig situasjon hovedsakelig på grunn av Amerika.»

Og den gamle Mossad-sjefen Efraim Halevy med mer behersket språk:

«Jeg tror det vil bli et enormt trykk fra USA for å frambringe en nedtrapping og kanskje også en slutt på kamphandlingene, uten at Hamas faktisk kollapser helt.»

Og da har vi ikke berørt raseriet til parhestene Smotrich og Ben-Gvir.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  25 november 2023 16:13

  «Splittelse mellom USA og Israel»
  Tror nok dette er ønsketenkning. Boken «20 år etter 11. september 2001» har listet opp 16 av de som antas å være ansvarlige. 6 av disse er født inn i en jødisk familie (som Google omtaler det litt pussig) , flere var ”Likudniks”, støttespillere for det israelske partiet Likud i USA, eller representerte Israellobbyen, og stort sett samtlige var svært vennligsinnet ovenfor Israel.

  Chief of Staff to the Secretary of State, Larry Wilkerson, var usikker på hvor Douglas Feith sin lojalitet egentlig lå, i USA eller Israel, han sa det slik:
  «Jeg har ofte lurt på om deres primære lojalitet var til deres eget land eller til Israel. Det var det som bekymret meg, for det var så mye de sa og gjorde som så ut til å være mer til nytte for Israels interesser enn våre interesser.»

  Dette er to stater som er så sammenvevd på toppnivå, og som begge trolig opplever samme avstanden til «vanlige folk» at det er lite trolig noen av dem vil kritisere den andre – uansett hvor berettiget slik kritikk er. Vi ser litt av det samme i Norge, der politikerne ikke engang klarte å stemme for en palestinsk stat som kunne blitt et bidrag il en 2-statsløsning. Politikerne vet hvem de skal klø, for å si det slik.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er våpenhvilen en nødvendig pause for Israel?

Vil de fortsette som før når våpenhvilen er over?

Forrige innlegg

Venstresiden skal redde andre ute i verden.

Forsvaret av Norge og norsk kultur gjennom motstand mot innvandring, defineres som fascisme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.