POSTED IN Intervju

US-oberst Macgregor:

At ikke bombingen i Gaza stanser er uttrykk for en moralsk konkurs i London og Washington.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Oberst Macgregor intervjues om den aktuelle situasjonen innad i USA. Har er svært pessimistisk og forteller oss om tilstander som aldri blir presentert for den norske opinionen. Men dette har han gjentatt i intervjuer i flere år nå, og han moderer seg ikke – tvert imot sier han at det blir stadig verre.

I dette intervjuet berører han også situasjonen i Midt-Østen og forholdet mellom Israel og Iran. Han er ikke optimistisk når det gjelder Israels utsikter fremover – ikke minst med tanke på den oppvisningen Iran nylig hadde med sitt missilangrep mot Israel.

Knut Lindtner

Forsidebilde: Alice Alinari

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  24 april 2024 9:21

  MacGregor er ikkje optimistisk om USA og Israel. Men han er optimistisk om Nato: Nato går dukken, spår han. Det lovar godt.

  Svar
 • Det er påfallende å se hvor stor avstand det er mellom NRK og folk som MacGregor. Dersom NRK sitt mål er desinformasjon, har de lykkes i det.

  Svar
 • Tyrannenes leiesoldater (politiet) «tar seg av» en som synger det mcGregor sier:
  kjøpte politikere fyller lommene med AIPACS penger.

  https://www.youtube.com/shorts/AxbNqMsYbVu

  Svar
 • Northern Light.
  24 april 2024 20:31

  En beskrivelse av israels brutale invasjon av flyktningeleiren Nur Shams på Vestbredden.

  Av Fayha’ Shalash.
  Åstedet var flyktningleiren Nur Shams, øst for Tulkarm, på den okkuperte Vestbredden, under en tre dager lang brutal israelsk militær invasjon, som førte til at minst 14 palestinere døde og dusinvis ble såret, i tillegg til massiv ødeleggelse av området.

  Angrepet begynte sist torsdag, med mange israelske pansrede militærkjøretøy og hundrevis av soldater som omringet leiren og forseglet dens innganger. Firebarnsmoren Sana’ Yassin fortalte Palestine Chronicle at israelske bulldosere umiddelbart begynte å ødelegge gatene, kuttet vann og elektrisitet mens de ødela avløpsrør-nettet. Israelske militære bulldosere raserte fasadene til dusinvis av butikker og balkonger med hus med utsikt over gatene, og forårsaket nye enorme ødeleggelser i tillegg til tidligere angrep med bevisst sabotasje.

  «Jeg hadde besøkt min syke mor og kom tilbake til hjemmet mitt da raidet begynte. Jeg hørte lyden av bulldosere og militærkjøretøyer, så jeg gikk raskt inn i huset mitt fordi jeg visste at dette betydde en katastrofe, sa Yassin. Iraelske snikskyttere begynte å skyte på alle som beveget seg, og såret mange. Fordi ambulansemannskaper ble forhindret fra å komme inn, ble forholdene til de skadde raskt verre.

  Blødende innbyggere på bakken.
  «Jeg hørte skrik og så ut av vinduet og så to unge menn som lå på bakken og blødde på grunn av skuddsår og brannskader», forklarte hun. «Ambulansen ville redde dem, men ble forhindret fra å nærme seg». En av de skadde prøvde å krype til et hus i nærheten, men han klarte det ikke på grunn israelsk skyting. Han ble liggende på bakken i flere timer til han og den andre skadde døde. Kroppene deres ble værende der i mer enn 60 timer. «Ingen klarte å redde dem da de ble skadet av skytingen, og ingen klarte å hente dem tilbake etter deres død».

  En mors fortelling.
  Salim Ghannam, 29, ble skutt i hodet av en snikskytter ved inngangen til hjemmet sitt i Nur Shams-leiren. Ingen fikk lov til å nærme seg ham, men familien hans klarte å dra hans livløse kropp inn i huset. Salim ble værende der – et lik – i 48 timer, mens familien hans gråt rundt ham hele tiden. Etter at okkupasjonshæren trakk seg ut av leiren, ble Ghannam-familien sjokkert over å vite at Salims 26 år gamle bror, Mahmoud, også var blitt drept av den israelske hæren i et nærliggende nabolag. Salim og Mahmoud var brødrene til Amer og Ahmed Ghannam, som ble drept av den israelske hæren i oktober i fjor. Fire av barna drept av IDF på bare seks måneder.

  De grusomste angrep noensinne.
  I følge mange vitnesbyrd var dette inngrepet det grusomste som noen gang er opplevd. Innbyggerne fortalte Palestine Chronicle at dette var verre enn under den andre intifadaen. Den israelske hæren åpnet tilfeldig ild mot innbyggerne, og henrettet folk i leirens smug, mens de bevisst hindret ambulansemannskapene å komme inn. Paramedic Zahran Ahmed sa at fra det første øyeblikket av raidet, stengte den israelske hæren inngangene til leiren og forhindret helsepersonell i å nå de sårede.

  Beboere sa at en eldre person som døde ble værende i hjemmet i 24 timer, siden familien hans ikke fikk flytte liket til sykehuset. «I ett tilfelle var leirens beboere i stand til, på humpete veier, å levere en syk 13 år gammel jente til en ambulanse», sa Ahmed. «Da vi ankom sykehuset, omringet den israelske hæren kjøretøyet, holdt oss tilbake i timevis og avhørte oss, de trodde at jenta var en ung mann som hadde blitt skutt», la han til. Angrepene og ødeleggelsen av leiren fortsatte fra torsdag kveld til søndag morgen.

  En skrekkens natt.
  Da israelske soldater begynte å trekke seg tilbake fra noen nabolag lørdag kveld, klarte ambulansepersonell å komme seg inn. Scenen som møtte dem var tragisk. En av likene, som ble gjenfunnet av Zahran, ble fullstendig brent på grunn av bombingen. En annen ung palestiner ble drept av israelske soldater og deretter kastet fra andre etasje, sa han. «En 16 år gammel gutt ble truffet av en kule i beinet og krøp til et av husene. Soldatene fulgte blodsporene og henrettet ham inne i huset med en eksploderende kule i hodet, fortsatte Zahran.

  «En av de unge mennene vi fant fikk hodet kuttet av etter at han ble direkte mål av en bombe», sa han. Zahran forklarte at likene hadde skuddsår i hodet, israelske soldater siktet mot hodet med den hensikt å drepe. Dette angrepet vi var vitne til var forferdelig, det var det hardeste noensinne».

  Fra Palestina Chronicles, publisert 23 april 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Opprørende bilder av ødeleggelsene i orginalartikkelen.
  Shalash er en palestinsk journalist i Ramallah, har en grad fra Birzeit University, og har siden vært reporter og drevet med kringkasting.
  Orginalartikkel:Silenced Screams: Untold Stories of the Brutal Israeli Invasion of Nur Shams (PHOTOS).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det var en innside-jobb.

9/11 hendelsen var døråpneren for alle de forferdelige Midt-Østen-krigene USA iverksatte.

Forrige innlegg

Spørmål til ettertanke:

Kan menneskeverd måles i penger?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.