POSTED IN Israel, Konfliktens historie

Ideologier ligger i bunn av konflikten:

Sionister er som andre rasister; ‘ikke i våre gater’.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Sionisme er i fokus; Ideologisk grunnlag for staten «Israel». En rasistisk og kolonialistisk tenkning, rot til krig i urett i regionen. Og egentlig årsak til den israelsk-palestinske konflikten.

Sionisme er rasisme

Sionisme fremmer i Israel/Palestina tanken om at én befolkningsgruppe (jøder) skal ha fortrinn fremfor en annen befolkningsgruppe (ikke-jøder/palestinere) og at Israel skal kunne videreføre dette i statens regler og lover.

Situasjonen som er beskrevet ovenfor, er per definisjon rasistisk. Les dette: «Hvis man i et samfunn, en stat el. et lokalsamfunn, har en befolkning som skiller seg fra den øvrige rasemessig, og denne gruppen ikke besitter de samme rettigheter som den øvrige befolkningen, taler man om rasisme.» (Gyldendals Store Konversasjonsleksikon, bind 4, s. 3205.) Det er situasjonen i staten «Israel».

Israel skal være en «jødisk stat». (Israels Uavhengighetserklæring.) Israel er ikke en stat for «israelitter»; beboere med statsborgerskap i staten. Da ville ikke-jøder/palestinere kunne ha samme statsborgerlige rettigheter. Israel er for én befolkningsgruppe (jøder); andre (palestinske arabere) er diskriminert. Det er også slått fast i den israelske statens nye «Basic Law». Israel skal kun være for én befolkningsgruppe: «jøder». Andre har ikke de samme rettigheter.

Fordriving og etnisk rensing

Forskjellsbehandling av befolkningsgrupper var for sionister aktuell politikk fra første stund av. Theodor Herzl, den jødiske statens «åndelige far» (Israels Uavhengighetserklæring) skrev i sine dagbøker hvordan jødiske innvandrere til Palestina skulle «oppmuntre» den innfødte befolkningen (araberne) til å forlate landet, blant annet ved å «nekte dem arbeid». Den holdningen er bestemt ført videre.

Araberne/palestinerne skulle «forflyttes»; drives ut fra den jødiske staten. Det ble grunnlag for etnisk rensing: «Hele byer som Beisan, Jaffa, Acre, Lydda og Ramlah og arabiske deler av byer som Haifa, Safad og Jerusalem, ble tatt over av sionistiske styrker.» (FN-dokument: Acquisition of Land in Palestine. New York 1980.)

Egen «overlegenhet»

I sionismen ligger klassisk rasisme. De tidligere sionister som Theodor Herzl og andre mente at jødene var «ugjenkallelig og evige fremmedartet» (Encyclopedia Judaica). Antisemittisme var for disse «rasjonell». (Theodor Herzl.)

Jødedom

Det må understrekes at jødedom ikke er sionisme.
«Problemet med Israel var aldri dens jødiskhet; judaisme har mange ansikter, og flere av dem gir solid basis for fred og sameksistens. Problemet er Israels sionistiske, etniske karakter. Sionisme har ikke samme spillerom for pluralisme som jødedom kan tilby, særlig ikke for palestinerne. Palestinerne kan aldri bli del av den sionistiske stat og vil fortsette å kjempe.» (Ilan Pappe. The Ethnic Cleansing of Palestine. Oxford 2006.)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • GAZA har avslørt hvem og hva jødene er, og hva de står for, i alle fall en høy prosentandel av dem, og det er et heslig syn.

  google: talmud on gentiles

  Yuwal Noah Harari snakker talmuds språk om «hackable animals.»

  PANDEMI-FOLKEMORDETs skyldige er OVERBEFOLKET av jøder tatt i betraktning hvor få de er på kloden.

  Jeg vil deres NAZI-trossystem til livs, omvendes må de, for klodens skyld.

  Pappe, er han mer unntaket enn regelen i verdensmålestokk for jødenes mentalitet? Jeg vet ikke. Internt i Israel er han i alle fall ikke representativ for majoriteten.

  «LIKE IT OR NOT, ortodoks jødedom forkynner innstendig fullstendig overherredømme over «nasjonene», d.v.s. hedninger, som klassifiseres som mindreverdige skapninger.»

  «….faktum (er) at jødedommen i seg selv er en plan for hegemoni, som sagt helt fra begynnelsen, godt attestert i Tenach eller Det gamle testamente.»

  zinaidabunaser.com

  Svar
 • Ellers er det langt mellom sanne ord fra Israels jøder, løgn for det aller meste, angående hvem de er, hvor de kom fra, hvem er deres forfedre, bare som en begynnelse.

  Svar
 • NETTOPP DETTE mistenkte jeg. Sjekk:

  silview.media

  google:

  yevgeny satanovsky

  Ukraina skal bli det nye Israel/Khazaria

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter utallige vaksiner.

Vet vi hvordan kroppen vår reagerer etter en så stor vaksine-cocktail?

Forrige innlegg

Det var en innside-jobb.

9/11 hendelsen var døråpneren for alle de forferdelige Midt-Østen-krigene USA iverksatte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.