POSTED IN Terrorisme

Ungarn nekter å stå på geledd:

FN må etterforske angrepet på rørledningene.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ungarn forlangar at FN etterforskar Biden-regimet for åtak på Nord Stream-røyrleidningane

Av Sean Adl-Tabatabai, Newspunch. Omsett av og henta frå saksyndig.

Ungarn har bede FN om ei hasteetterforsking av Biden-regimet sitt åtak på Nord Stream-røyrleidningane, som journalist Seymour Hersh hevdar vart øydelagt av den amerikanske regjeringa.

Tre av dei fire naturgassleidningane som knyter Russland til Tyskland vart sabotert av amerikanske aktørar i september i fjor.

Åtaket gjorde mesteparten av Europa avhengig av amerikansk energi, som i praksis tvinga dei til å støtte krigen i Ukraina.

Summit.news rapporterer: Den Pulitzer-prisvinnande etterforskande journalisten [Seymour] Hersh publiserte ein artikkel tidlegare denne månaden [januar] der han slo fast at røyrleidningane vart øydelagde av USA som del av ein hemmeleg operasjon.

Ifølgje kjeldene til Hersh vart eksplosiva planta i juni 2022 av amerikanske marinedykkarar under dekke av NATO si BALTOPS 22-øving, og vart detonert tre månader seinare med eit fjernsignal utløyst av ei sonarbøye.

Ei av kjeldene fortalde Hersh at plottmakarane visste at den hemmelege operasjonen var ei «krigshandling», der enkelte i CIA og Utanriksdepartementet åtvara: «Ikkje gjer dette. Det er dumt og vil bli eit politisk mareritt om det kjem ut.»

Etter at Kina kravde at USA «forklarte seg sjølv til verda» om påstandane, har Ungarn no lagt si stemme til kravet om ei fullstendig og skikkeleg etterforsking.

«Dette er i grunnen fyrste gong at slik større europeisk kritisk infrastruktur vart angripen. Av kven det enn var – men det var eit åtak,» fortalde den ungarske utanriksministeren Peter Szijjarto til RIA Novosti.

Szijjarto la til at sabotasjen var ei «skandaløs» terrorhandling og det å finne sanninga om kven som er ansvarleg burde vere av største internasjonale viktigheit.

Ungarns utenriksminister, Peter Szijjarto.

Budapest ønskjer å vete «kven som utførde det, og kvifor», og ber om ei «omfattande, djup, strukturert og detaljert» underrsøking utført under oppsyn av FN.

«Eg meiner FN burde gje eit rammeverk for ein slik type etterforsking,» sa Szijjarto, og la til at det internasjonale organet burde agere som ei «plattform for land å snakke med kvarandre, til og med dei som ser på kvarandre som fiendar.»

Som vi tidlegare sette søkjelys på, responderte den tidlegare NSA-varslaren Edward Snowden på Det kvite hus si fornekting av at amerikanske etterretningsbyrå var ansvarlege for å sprengje Nord Stream-røyrleidningane, ved å peike på at dei òg ein gong i tida nekta for å vere involvert i Grisebukt-invasjonen og andre falske flagg.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Eg har ein kunde som vil legge inn ei bestilling til rette vedkommende på sprenging av eit par kraftkabler. Sidan det vil kreve mindre sprengstoff ønsker han tre sprengninger med god avstand på kvar kabel. Valgfritt oppgjør i gratis straum eller cash.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 mars 2023 9:05

  Kina, Russland og Ungarn ynskjer gransking. Fryktar dei ikkje Kva Venstre og Guri Melby vil seia?

  Desse tre landa er garantert negativ og urettvis omtale i NRK og storparten av norske aviser.

  Stortinget eller regjeringa har ikkje bede om gransking. Bombe.

  Svar
 • «Szijjarto la til at sabotasjen var ei «skandaløs» terrorhandling og det å finne sanninga om kven som er ansvarleg burde vere av største internasjonale viktigheit.»

  Nå må Ungarn passe seg.
  Ellers er det ‘noen’ som kommer til å kjøpe/selge landets valuta for senke den for å ødelegge deres handelsmuligheter med andre land.
  Sprengstoff og terrorhandlinger er ikke deres viktigste våpen.
  – Det er kontroll over verdensvalutaen, rentene, og dermed nasjoners valuta.

  ‘På grunn av den internasjonale jødedommens totale krig mot Tyskland var Tyskland avskåret fra de internasjonale markedene for penger og råvarer. Det skapte handelsproblemer og stor vareknapphet som Tyskland løste ved såkalt «bartertrade» som vil si varebytte mellom to nasjoner. For eksempel maskiner til Argentina i bytte mot kjøtt og korn. ‘

  ‘ Dollarsystemet gir også USA en finansiell makt som nylig er tatt i bruk i Iran-sanksjonene, hvor selskaper som bryter med sanksjonene selv risikerer å miste tilgangen til amerikanske banker og dollarfinansieringen de trenger …’
  e24.no/makro-og-politikk/dollar/oekonomiprofessor-tror-dollarens-grep-om-verden-vil-svekkes/24537782

  Svar
 • Alice Vonderland
  2 mars 2023 21:44

  Further testimony to the Integrity and importance of Seymour Hersh.
  https://constitutioncenter.org/blog/looking-back-at-the-church-committee

  Svar
 • Ja, eller så er det kanskje bestemora mi? For å sprenge denne rørledningen er jo lett som en plett. Det kan hvemsomhelst gjøre. ;-)
  Kanskje var det Bin Laden? Han sprengte visst TwinTowers, så hvorfor ikke.
  Når de gutta lærte seg å fly så lærte de nok lett å føre et skip og dykking også.
  Om han er død spiller liten rolle. Dette er en farse.
  Eller en tragikomedie.

  ‘New York Times antyder at proukrainsk gruppe kan ha sabotert Nord Stream
  Avisen skriver at ifølge amerikanske tjenestemenn er det opplysninger i en ny etterretningsrapport som peker mot en proukrainsk gruppe.
  De amerikanske kildene sier til New York Times at det ikke er noen tegn til at ukrainske myndigheter deltok i sabotasjen.
  Det ukrainske utenriksdepartementet avviser påstandene og sier at det ikke var noen ukrainsk deltagelse i ødeleggelsen av gassrørledningene i fjor. ‘
  nrk.no/nyheter/gassrorledningen-nord-stream-1.13828304

  Jeg tror det brenner under rumpa på noen nå.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Han har fingeren på atomknappen.

Tidligere Hvite-hus-lege: «Halvparten av tiden vet ikke Biden hvor han er.»

Forrige innlegg

Fortsatt ikke oppklart!

Palmemordet – dobbeltspill og statskupp

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.