POSTED IN Russland, Ukraina

Undersøkelse i Ukraina.

I ukrainske barnehager brukes russisk språk mer enn ukrainsk.

0
Print Friendly, PDF & Email

Denne undersøkelsen bekrefter noe som lenge har vært klart. Store deler av den ukrainske befolkningen er nært knyttet til russisk språk og dermed kultur. Krigen mellom to broderfolk er derfor en virkelig tragedie på alle måter. Den ville aldri funnet sted uten det sponsete kuppet i Ukraina 2014 som USA stod bak.

Knut Lindtner
Redaktør

Bare 15 % av førskolebarna i Kiev «snakker aktivt» ukrainsk – NGO


Ytterligere 20 % snakker ikke språket i det hele tatt, mens russisk forblir dominerende blant hovedstadens barn.


Bare rundt 15 % av førskolebarna i Kiev «bruker aktivt» ukrainsk, ifølge en undersøkelse utført av Spilnomova, en NGO med det erklærte målet om å «studere og endre språksituasjonen» i landet.

Resultatene av undersøkelsen ble avslørt av Spilnomovas grunnlegger, Andrey Kovalyov, i et intervju med utsalgsstedet Texty.org.ua, publisert tirsdag. Rundt 20 % av førskolebarna viste seg å ikke snakke ukrainsk i det hele tatt, men brukte russisk i dagliglivet i stedet.

Resten av førskolebarna bruker en blanding av russisk og ukrainsk, fant undersøkelsen. Kovalyov diskuterte ikke den eksakte metodikken som ble brukt for å komme frem til funnene.
Språksituasjonen ser ut til å variere fra barnehage til barnehage, avhengig av om institusjonen gjør en aktiv ukrainiseringsinnsats, samt av foreldrenes innsats. Men siden begynnelsen av konflikten mellom Russland og Ukraina har flere foreldre begynt å bruke ukrainsk mens de snakker med barna sine, sa Kovalyov.

«Det er barnehager som stadig minner foreldre om dette. Og de har en høyere andel barn som bruker ukrainsk. Men dessverre er slike institusjoner en minoritet. For det meste har barnehagene rett og slett ingen policy på dette temaet. De gjør vanligvis ingenting,» sa han.

Situasjonen med bruk av ukrainsk språk er ikke bedre – og tilsynelatende enda verre – blant tenåringer, ifølge aktivisten. Mens byens skoler underviser barn på ukrainsk, ser språkpolitikken ut til å ha liten eller ingen effekt på faktisk bruk i det virkelige liv, sa Kovalyov.

«For eksempel er bare 10 % av memene brukt av tenåringer i Kiev på ukrainsk, 90 % er på russisk eller engelsk. Her oppstår spørsmålet: kan et barn være kreativt med et språk som ikke er dominerende for vedkommende?»

Til tross for anstrengelser for å fremme det offisielle språket, lar ukrainske skoler for tiden bare barn lære det «passivt», effektivt som alle andre språk som undervises der, ifølge Kovalyov. Gitt at språkspørsmålet er «sterkt politisert» i landet, ser utdanningstjenestemenn ut til å være redde for å faktisk gjøre noe med det, og velger å vente til det «på en eller annen måte løser seg selv,» sa han.

https://www.rt.com/russia/584906-kiev-preschoolers-russian-language/

Forsidebilde: Prometheus 🔥

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valg på øverste hylle:

Flyktninger velger sine kirsebær.

Forrige innlegg

Nå snur Kissinger:

Masseinvandringen til Europa var en stor tabbe.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.