POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ukraina taper krigen.

Da vil også vennene forsyne seg av landet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina ble snart oppstykket av de allierte

Washington planlegger å knytte Lviv/Lwów til Polen slik tilfellet var etter første verdenskrig. På den tiden, etter en kort krig som satte ukrainerne mot polakkene for kontrollen over Galicia da det østerriksk-ungarske riket kollapset, bestemte Versailles fredskonferanse og Folkeforbundet (SDN) å knytte denne regionen administrativt til Polen i 25. år, og deretter innkalle til en folkeavstemning om selvbestemmelse.

Ideen bak dette var å styrke Polen som et bolverk i møte med sovjetisk ideologi.

Washingtons ambisjon i dag er å gjøre gode miner til slett spill, ved å sende sin ukrainske allierte utfor fossen og dermed styrke Polen mot Russland.

Når de innser at krigen i Ukraina er tapt, planlegger Washington å anerkjenne annekteringen av Donbass, Mariupol og Krim til Russland i bytte mot annekteringen av Øst-Galicia til Polen (Vest-Galicia er allerede polsk). Spørsmålet om Odessa og Transnistria er fortsatt oppe. Ukraina ville bli en skygge av seg selv.

I tråd med dette synet reiste Polens president Andrzej Duda til Kyev, hvor han talte til Verkhovna Rada. Han sa at Ukraina burde gjenoppbygges på bekostning av «angriperen» og at han ikke skulle gi seg før landet er inkludert i EU. Utover disse fine ordene kom han for å finne ut hva som ville bli igjen av Ukraina når landets nederlag er klart.

Forsidebilde: Ryan Harvey

https://www.voltairenet.org/article217017.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Russland kan på et eller annet tidspunkt komme til å ta i bruk taktiske atomvåpen i Ukraina hvis de russiske tapene blir for store. Men ønsker USA en slik utvikling av krigen i Ukraina?
  Hovedfienden til USA er Kina, Russland er tross alt en sekundær fiende for USA (selv om det er viktig for USA også å nedkjempe Russland).
  Hvis Polen overtar vestlige deler av Ukraina vil Polen kunne tilintetgjøre nazi-militser i Vest-Ukraina mens Russland gjør det samme i Øst-Ukraina. Dermed kan politisk ledelse i Ukraina feks klare å gjennomføre Minsk2-avtalen (mht selvstendighet for Donbas) uten å bli drept av nazistiske dødsskvadroner. Hvis Russland kan justere østgrensen til Ukraina kan vel også Polen justere vestgrensen til Ukraina (begge deler for å oppheve bolsjevikenes gamle grensejusteringer av Ukraina).

  Men det kan være en fare for at polske styrker i Ukraina kan havne i kamphandlinger med russiske styrker i Ukraina. Og kanskje USA nettopp ønsker en slik utvikling av krigen i Ukraina??? USAs mål er ikke fred i Europa, USAs mål er regimeskifte og svekking av Russland og Kina selv om det betyr krig.

  Svar
 • Det magre kadaveret på savannen er Ukraina som gnages helt ned til beinet, og de gode vennene ser seg ut stykkene de mener å ha krav på, litt for griske til å vente til livet er ebbet helt ut. .

  Svar
 • Sitst fra tidligere president Ronald Reagan:

  ‘If a person says ‘I’m from the government, and I am here to help’ then run for your life!’

  Et godt råd fra Ronald Reagan, spesielt hvis det gjelder at den angivelige «hjelpen» skal komme fra Joe-Bama. Det har de nok også erfart i Ukraina.

  Svar
 • «Vennene» har vel allerede forsynt seg noe aldeles grådig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kullkraftverk bygges i rekordtempo:

Parisavtalen er død!

Forrige innlegg

Når du er mellom barken og veden

De minst dårlige løsningene

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.