POSTED IN Ukraina

Oppdeling?

Ukraina kan risikere å bli mindre enn hva det er nå!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Steinar Åge Brenden

På skolen lærte man å bruke kart og kompass. Det var nyttig lærdom. Når det gjelder politisk kurs står det dårlig til med Norge. Det ser man ved å slå opp i avisene eller lytter på NRK, TV2 og de fleste andre. Kursen er så feil at man kan undres på om det er for seint å gjøre noe med det. Serviliteten overfor USA, NATO og EU er total. Og det snakkes lite eller ingenting om de farene og uføret Norge er styrt inn i.

Jonas Gahr Støre sa for en stund siden at han ikke hadde planer om å reise til Ukraina. Men han reiste dit, hilste på og snakket med komikeren Zelensky. Det var det rene helvete i Ukraina, ifølge Støre. Ja det betviles ikke, men kanskje Støre sjøl har noe av skylda for dette? Han lover like godt mer penger, mer tunge våpen og mer langtrekkende våpen. Dette trolig for å gjøre helvete hetere og at det skal vare lengre. Pinslene i skjærsilden skal jo vare evig.

Norge er part i krigen, det var de før februar var omme. Hva vil Støre og Vedum gjøre? Finnes det noen vei ut? Snakk om forhandlinger, våpenhvile og fred har stilnet. Nå snakkes det bare om mer penger og flere våpen. Hva vil man oppnå med dette? Det fantaseres fortsatt om seier for Ukraina. Det som gjelder er ikke seirer, men opprettelse av fred og stopp på myrderi av mennesker.

Russland har erfaring med krig. Med angrep vestfra og intervensjonskriger. NATO gjør en voldsom opptrapping. De utvider og plasserer flere styrker tett opp mot Russland. Kan ikke dette virke som en trussel? Er Russland en trussel mot «Vesten»? Svar: Det avhenger av «Vesten» sjøl. Hva de vil gjøre? Inngå våpenhvile? Eller være med å trene opp ukrainske soldater i England. Trusselen blir større dag for dag.

Hva er vestens strategi og mål? Svar: En svekkelse og oppdeling av Russland etter mønster av Jugoslavia på 1990-tallet. Dette lyktes de med. Med Russland blir det verre. Jfr. BRICS-landene. Men NATO spiller nå så høyt at de kanskje vil satse på en 3.verdenskrig. Tegnene er ikke gode, NATO er farlig.

Blir dette belyst i offentlig debatt? Det er merkelig tyst. Man støtter seg på NATO og EU. Dette medfører atomvåpenstrategi og USA-baser i Norge.

Det norske regjeringsprosjektet har kjørt på grunn. Dette skjedde alt i Hurdal. Prosjektet mislyktes, men hunger etter taburettene overskygget alt. Nå står problemene i kø. Som ikke mestres. En floskel er «at man følger utviklingen nøye». Dette gjelder strømprisene, drivstoffprisene osv. Prisene stiger, renten stiger, viktige ting som for eksempel medisiner blir vanskeligere å få tak i. Forbruksvarer kan bli både dyrere og vanskeligere å få. Det grønne skifte er i ferd med å føre inn i en energikrise. Dette kan bli alvorlig, særlig til høsten og vinteren kan det oppstå problemer i flere land i Europa, inkludert Norge.

Men krigstrusselen er den største. Forstår man dette, eller skal man fortsette med å gå i søvne?

Smilene og den løsslupne latteren fra tiden i Hurdal, og i månedene før valget, er for lengst historie. Det tok raskere slutt enn mange trodde. Nå er det duket for Høyre og Frp. Kanskje blir «lille høyre», altså Venstre, med på lasset. Guri Melbye vil visst sende det vesle Norge har igjen av våpen til Ukraina. Så: Fest sikkerhetsbeltene!

USA/NATO og EU har kjørt skuta på grunn, men har vanskelig for å forstå (innrømme) hvor ille man har stelt seg. Er det enighet mellom NATO-landene eller mellom EU-landene? Nei.

Nyhetene fra Ukraina i det tørket inn, krigen dominerer ikke nyhetene slik de har gjort. NRK sender ikke krigsnyheter gjennom hele dagen lengre, slik de gjorde for noen måneder siden. Spørsmålet er hvorfor? Kan det være at det går særs dårlig for Ukraina i krigen? Ukraina har store tap. Alt 5. juli var Lugansk frigjort. Det ble naturlig nok hilst med glede av den russisk-talende befolkningen der. Som har levd i krigen siden 2014. Mange er døde, men kanskje det kan snu, kanskje terroren er over?

Kampene står nå om Donetsk. Hvor lenge vil frigjøringen kunne ta? Anslag i ulike media er 4-8 uker. Da vil trolig russerne ha kontrollen. Og målet med den russiske militæroperasjonen vil være nådd. Det kan skje i august. Det rimer dårlig med Jens Stoltenbergs utsagn om at krigen kan vare i 2 år. Stoltenberg og NATO danser etter USA’s pipe. Og satser på en oppdeling av Russland. – Men kanskje det er Ukraina som blir blir oppdelt?

Etter Donetsk vil Russland tilby våpenhvile. Tiden er da kommet til forhandlinger og derigjennom inngåelse av bindende og gjensidige avtaler som sikrer både Ukrainas og Russlands sikkerhet. Den muligheten bør Ukraina gripe! Et enda mer svekket Ukraina kan bli oppdelt i flere biter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Russland taper aldri ein angrepskrig fordi då vil dei tape alt. Det er uaktuelt. Sjølsagt vil dei forsvare seg med atomvåpen dersom dei må.

    For Norge vil det vere ein fordel om vi ser på Russland som ein venn og ikkje ein fiende. Etnisk er vi like. Kvar kjem russlandshatet frå? Kulturnasjonen Russland!

    Krigen vil halde fram til dei to store byane i nord og sør er russiske, inklusive heile kysten. Russland har ingen å forhandle med. Krigsleiinga er utanlandsk.
    Ukraina eksisterer ikkje lenger som eit land og grenser er uklare.

    Statsminister Støre er uegnet, svak og mislykket. Utan retning og politikk. Å søke jobben av forfengelighet og for å plusse på cv’en er katastrofalt for landet. Han lar seg lede av sin venn Jens Stoltenberg som dessverre har blitt psykopat og krigsstifter.

    Vi har ei politikerkaste som ikkje vil det norske folk vel, og konserneigde media som lyg på bestilling, befolka med lav intelligens.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå er desperasjonen stor og argumentene blir deretter:

Hvis vi elektrifiserer sokkelen øker gasseksporten til EU. El-energien i Norge reduseres imidlertid tilsvarende.

Forrige innlegg

Russland kan ikke bruke dem som nøytral part lenger.

Sveits får ny politisk status.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.