POSTED IN Olje-Energi, Virkelighetsforståelse

Nå er desperasjonen stor og argumentene blir deretter:

Hvis vi elektrifiserer sokkelen øker gasseksporten til EU. El-energien i Norge reduseres imidlertid tilsvarende.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nye «argumenter» for elektrifiseringen av sokkelen

Av Odd Handegård -13. august 2022

Elektrifiseringen av sokkelen i Nordsjøen og i Barentshavet er Norges aller tåpeligste «klimatiltak»: De som er bekymret for klimaet burde skjønne – og mange gjør det – at det spiller ingen rolle om den gassen som brukes på turbinene på sokkelen, i stedet brennes i EU. Utslippene av CO2 er de samme uavhengig av lokalitet. Og alle vi andre har skjønt at å bruke mellom 15 og 20 TWh elektrisitet fra Norge til elektrifiseringen er den rene galskap som definitivt vil bidra til et kraftunderskudd i Norge, og dermed til et dundrende krav om utbygging av mer norsk energi, dvs. vindkraft.

Men nå har bransjeorganisasjonen «Offshore Norge» funnet ut – ved hjelp av et konsulentselskap – at elektrifiseringen av sokkelen vil kunne øke gasseksporten til EU med inntil 3 %, altså med ca. 30 TWh energi årlig, samlet fram til 2030, noe de fleste har visst i mange år. Men direktøren i «Offshore Norge», Benedicte Solaas, ser små problemer i regnestykket sitt. Elektrifiseringen er et «klimatiltak» i Norge der «utslippene vil bli kuttet med ni prosent» (de plusses riktignok på i EUs regnskap). Og i tillegg: Solaas sier til Klassekampen at den «gassen som blir eksportert, blir brukt mye mer effektivt» i EU enn på sokkelen. Men «effektiviteten» har selvfølgelig ingenting å si for de eventuelle klimagassutslippene mange er så bekymret for – effektivitet er irrelevant for klimadebatten.

Slik argumenterer organisasjoner og direktører som har økonomiske interesser av å servere sine ufattelige løgnhistorier. Gass fra Norge er av mange tradisjonelt blitt oppfattet som starten på en klimakatastrofe, men blir nå også oppfattet som nærmest et klimatiltak. Myndighetene får i pose og sekk, i tillegg til et «argument» for mer vindkraft i Norge. Neste er vel at energiministereren følger opp med fasiten: Jo mer gass vi eksporterer, jo bedre blir det globale klimaet og jo viktigere er utbyggingen av mye, ny vindkraft i Norge.

«Offshore Norge»: Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Forsidebilde: Ihor Malytskyi

Innlegget er hentet fra Steigan.no1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 824 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Bransjeorganisasjonen «Offshore Norge» har LØST verdens energiproblem !!!!
  Ved å elektrifisere oljeinstallasjonene med 15 TWh fra land, vil det frigjøre 30 TWh i gass som kan eksporteres til Tyskland. Tyskerne kan produsere kraft av det, og eksportere halvparten tilbake til Norge som vi kan sende ut i Nordsjøen, og attpåtil har de 15 TWh igjen som de kan bruke i Tyskland. Det betyr at vi kan doble energiforsyningen i Europa uten at vi behøver bygge ut noe mer strømproduksjon i Norge!!!!! Dette er fantastiske gode nyheter – og selvfølgelig HELT SANT, kors på halsen !!!

  Svar
 • Northern Light.
  13 august 2022 16:45

  I følge målinger er nå Høyre større en AP og SP til sammen. Det er i følge de fleste observatører på grunn av strømkrisen. Men hvordan kan folk tro at Høyre er løsningen på strømkrisen? Dette tyder på at et frem til nå politisk uinteressert Norsk folk nå må begynne å finlese partiprogrammer før de svarer på gallupundersøkelser og i hvert fall før de går til stemmeurnene.

  For Høyre var en av de kraftigste pådriverne for utenlandskablene, og ga konsesjon for to av kablene. Høyre vil også elektrifisere sokkelen, privatisere drikkevannsforsyningen etter dagens strømmodell, og har vel ingen innvendinger mot at Statskrafts sjef får høyere bonus for dyr strøm:

  «Høyres landsmøte vedtok lørdag en resolusjon som viderefører deres politikk for elektrifisering av norsk sokkel. Resolusjonen sier at elektrifisering er en forutsetning for at norsk gass skal ha en fremtid i Europa. Elektrifisering må vurderes for hvert enkelt felt, og forutsetter at det er rikelig tilgang på kraft. Det bør heller ikke gå utover norske lommebøker, sier resolusjonen. Hele sokkelen skal ikke elektrifiseres med kraft fra land, men det må vurderes fra felt til felt og det er avhengig av nok kraft på land. Olje- og gassindustrien har en lang fremtid, men bare hvis vi klarer å kutte utslipp, sa Høyres nestleder Tina Bru». Kilde: NRK, utdrag fra artikkelen: Høyre fortsatt for elektrifisering av sokkelen.

  «Erna Solberg rakk å gjøre svært mange forberedelser til en kommersialisering av drikkevanns-forsyningen, mens hun var kommunalminister under Bondevik. For å ta det siste hun gjorde først: Hun ba SINTEF utrede en organisering av vannforsyningen, som tilsvarer den vi har for strømmen. Det vil si at vannverket blir delt i to: Renseanlegget skal være ett selskap, mens et annet skal stå for levering av vannet.

  Erna Solberg syntes å vite hva hun drev med og hvilke skritt som skulle til for å nå målet om kommersialisering av drikkevannet. I løpet av sine fire år som kommunalminister rakk hun å endre definisjonen på selvkost, slik at det er mulig å beregne fortjeneste på vann og fremdeles kalle det selvkost. Det er det George Orwell kaller ny-tale i fremtidsdystopien «1984». Grepet er så snedig gjort at det ikke kommer frem i regnskapet at det dreier seg om profitt. Tvert imot regnskapsføres profitten som kostnad». Kilde: Monsanto no, utdrag fra artikkelen: Går drikkevannet samme vei som strømmen?».

  «Statskrafts sjef får høyere bonus for dyr strøm. Å gi bonus for å ha solgt dyrt til kraftkunder, er en hån mot fellesskapet. Ingen skal belønnes for å selge kraft dyrt, sier Marhaug (Rødt) til Dagbladet, som mener regjeringen bør bruke makten sin og stoppe praksisen. For 2021 fikk Rynning-Tønnesen en bonus på 802 000 kroner, som ble utbetalt i år. Øvrig lønn inkludert naturalytelser, var drøyt seks millioner kroner. For 2020 var bonusen hans 1.158.000 kroner». Kilde:ABC nyheter.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Kva er det med den tyske helseministeren?

Er den tyske helseministeren «forvirra» og «psykisk sjuk»?

Previous Post

Oppdeling?

Ukraina kan risikere å bli mindre enn hva det er nå!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.