POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ukraina angriper nå sivile mål i Russland.

Russland angriper ukrainske kommandosentre.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland nøytraliserer stadig flere ukrainske luftforsvars systemer, samtidig som USA innrømmer at økonomien steiler.

Av Larry Johnson

Russland fortsetter å slå til mot ukrainske posisjoner i hele landet. Ukraina fortsetter å insistere på at de skyter ned russiske raketter, og at de russiske angrepene er ubetydelige. Vel, som Chris Berman fra fjernsynskanalen ESPN liker å si «la oss se på videoene».

Videoen vi ser her kommer med klare bevis på at de ukrainske luftforsvarsystemene ikke virker (på videoen kan man se en utskytning fra et Patriot eller IRIS-batteri), og at russerne sprenger det ukrainske luftforsvaret til småbiter. Se nederst til venstre på videoen.

Ukraina har skutt noen få missiler, og de forsvant ut i natten. I det 17. sekundet vil du se den første massive eksplosjonen  i posisjonen til den utskutte raketten. Størrelsen på eksplosjonen forteller at de ukrainske enhetene får en betydelig skade. Se så på tidspunktet 1:39 på videoen, der prøver ukrainerne antakelig å skyte ut et missil som ikke avskjærer et russisk angrep og som faller ned i byen Kiev og eksploderer.

Ukraina har ikke luftvåpensystemer som kan gjøre noe mot Russland. Alt Ukraina kan gjøre er å fyre av noen runder med artilleri mot sivile mål langs grensen mot Russland.

Kremls syn er at å drepe russiske sivile betyr at Ukraina ikke lenger opererer som normalt militære. De må betraktes som en terrorist-trussel. Det betyr at vi kan vente at Russland vi utvide sine angrep mot sentre som tar avgjørelser inn i Ukraina. Det vil si  at ukrainske ledere er målet. Ledere som er ansvarlige for militær aktivitet og for etterretning.

Jeg er sikker på at Vesten vil hyle av raseri, men det er lite de kan gjøre for å få til en forandring av russisk strategi. Vestens evne til å fortsette slik det har vært, å støtte  Ukraina,  har smuldret bort av en rekke negative økonomiske nyheter. 

Hele Den Europeiske Union ser ut til komme inn i en resesjon, rapporterer Philip Pilkington.

I forrige uke annonserte Tyskland at etter at regjerings statistikk er revidert, med nedgang i BNP, så er det klart at landet er inne i en resesjon.

I den nyeste historien har tyskerne hatt en tendens til å  holde oppe den globale økonomien med å støtte Europas svakere økonomier. Men nå der det ut til å være Tysklands tur til å lede flokken inn i resesjon,

Dette er fordi denne resesjonen som nå ligger truende over Europa er helt forskjellig fra tidligere resesjoner.. Den kommende resesjonen følger ikke de vanlige svingningene. Den kan være begynnelsen på den avindustrialisering av europeisk økonomi fordi de ikke lenger har tilgang til billig russisk gass.

De Forente Stater viser også svakhetstegn. The Bureau of Labor Statistics har nylig revidert sin tidligere optimistiske rapport med en mer dyster evaluering.

Produktiviteten utenfor landbruket sank med 2,1 prosent i første kvartal av 2023, rapporterer US.Bureau of Labor Statstics i dag. Tallene viser en økning på 0,5 prosent, og antall arbeidstimer har økt med 2,6 prosent.

Likevel er det en nedgang i første kvartal på 0,8 prosent, det er første gang at produktiviteten har vært negativ i fem etterfølgende kvartaler. Og disse statistikkene har vært ført siden 1948.

En rekke  sammenhenger ligger i horisonten. De Forente Stater og Europa vil ikke være i stand til å opprettholde sin finansielle og militære støtte til Ukraina, uansett hva  Ukraina får til i den lenge annonserte offensiven.

USA gjør en fatal feil når de tror de kan oppmuntre til en militær operasjon, slik de gjorde i Irak og Afghanistan. De hadde ikke  en skikkelig krigsøkonomi.

Washingtons støtte til disse terrorist-angrepene inne i Russland vil bare gjøre Moskvas innsats ennå sterkere overfor Vesten. Og det gjør det enda mer usannsynlig at det kan komme i gang forhandlinger om krigen i Ukraina.

Forsidebilde: Sonia Dauer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «og bombet Ukraineres miltære styker til pinneved og vunnet krigen for lenge siden.»

  Slik Nato-generalsekretæren ‘vår’ gjorde i Libya, fra 10 000 fot, feigingen?

  Svar
 • ‘Flere områder rundt den ødelagte Kakhovka-demningen i Ukraina kan bli evakuert. Det opplyser det russiskvennlige styret i Kherson-regionen til nyhetsbyrået Reuters.
  Ukrainske myndigheter har hevdet at 16.000 mennesker befinner seg i flomområdene, og at flere landsbyer er rammet.

  ….EU fordømmer sprengninga av Kahkovka-demningen i Ukraina, sier en talsperson for EU til Reuters.
  Talspersonen omtaler det som et nytt tegn på den barbariske aggressjonen Russland har mot Ukraina. ‘
  NTB/Nrk.

  Ja, russerne er flinke til å ødelegge egne områder .
  Først gassrørledningene sine, og nå områder de har okkupert. ;-)

  Og EU, og norsk media, er nok like interessert i å finne gjerningsmennene nå, som ved sprengningen av gassrørledningene. ;-)

  Svar
  • Denne sprengningen likner veldig på den ‘heroiske’ handlingen Stoltenberg gjorde i Libya. Med bombingen av det store vannprosjektet som Gadaffi hadde satt i gang for å gjøre hele regionen grønn. ( Med våre ‘forsvars’-fly. )
   Det var selvfølgelig for klart at det var Stoltenberg/Nato/Norge som var forbryteren.
   Da ble (underlig nok ?) ikke Gadaffi utpekt som utøver i norsk media.
   Media holdt seg bare tause. ( En av deres metoder å lyve på. )

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Slik kan planen være:

Få Kina til å invadere Taiwan!

Forrige innlegg

Alle Stortingspartiene er pro-Nato partier.

Fullstendig norsk knefall for krig og opprustning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.