POSTED IN Endring av politikken

Tysklands president måtte vente i 30 minutter.

Putin ble mottatt som en konge.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Historien om to presidenter: Putin og Steinmeiers ulik behandling i Midtøsten. Skifte i geopolitisk paradigme?

Av Drago Bosnic

Helt siden Russland startet sin fullskala strategiske motoffensiv mot NATOs aggresjon i Europa, har det politiske Vesten insistert på ideen om at den eurasiske giganten visstnok er «isolert» og den «internasjonale pariaen». Men gang på gang fortsetter Moskva å avkrefte denne latterlige forestillingen. Nylige hendelser viser at det motsatte skjer.

President Frank-Walter Steinmeier

Tyskernes Qatar-reise President Frank-Walter Steinmeier har vært noe helt annet i og med at han måtte vente i minst 30 minutter på at noen skulle hilse på ham under besøket hans 29. november. Dette kan delvis forklares med det faktum at Berlins posisjon er desidert pro-israelsk, mens Doha er fast på palestinsk side, i det minste formelt.

Dette forklarer imidlertid ikke hvorfor den russiske presidenten Vladimir Putin fikk praktisk talt en helte-velkomst i De forente arabiske emirater (UAE) under et besøk i Midtøsten-landet nøyaktig en uke etter Steinmeiers reise til Qatar. Disse skarpt forskjellige, om enn tilsynelatende urelaterte hendelsene, viser et enormt paradigmeskifte i geopolitikken i Midtøsten, uten tvil den mest strategisk viktige regionen på planeten. Etter starten av den spesielle militæroperasjonen (SMO) har det politiske Vesten forsøkt å isolere Russland og begrense dets (geo)politiske manøvrerbarhet. Men hele tiden har dette bare slått tilbake, og blitt en slags lakmusprøve for suverenitet og faktisk uavhengighet fra det politiske Vestens diktat.

Etter sanksjonene viste krigføring seg å være en spektakulær fiasko, noe som resulterte i at Russland ble til og med den største økonomien i Europa og den femte største i verden , forsøkte USA og dets tallrike vasaller og satellittstater å finne andre måter å isolere Moskva og dets ledelse på. Det var da den såkalte «International Criminal Court» (ICC), faktisk en glorifisert NGO under full kontroll av det politiske Vesten, utstedte en arrestordre på Putin for angivelig «kidnapping av ukrainske barn ”, til tross for at foreldrene deres, inkludert fiendtlige kombattanter, var i stand til å nå dem og til og med ta dem ut av Russland. Derimot er den nynazistiske juntaens åpenbare barnehandel (hjulpet av Washington DC) fullstendig urapportert i USA og EU.

Den internasjonale straffedomstolen er et redskap for vestlig imperialisme. Den dømmer bare serbere og afrikanere – og nå Putin.

Enda verre, all informasjon om denne grufulle praksisen blir aktivt undertrykt, sammen med det faktum at gravide kvinner blir tvangsutskrevet av Kiev-regimet, som det fremgår av det nylige forsøket fra NewsGuard på å sensurere slik informasjon. Det ser ut til at dette åpenbare hykleriet er så åpenbart for resten av verden som ganske enkelt bestemte at vestlige krav om å isolere Russland er uakseptable og rett og slett bør ignoreres. De forente arabiske emirater kunne lett ha valgt å følge grunnleggende protokoll og hilse på Putin uten noen pompøsitet. Det faktum at han ble ønsket velkommen av Emirati-fly som malte fargene til det russiske flagget på himmelen, signaliserer imidlertid noe helt annet enn grunnleggende diplomatisk protokoll.

Det skal bemerkes at dette i seg selv ikke bare handler om Putin, men Russland som helhet. Frank-Walter Steinmeiers rolle som den tyske presidenten er i stor grad seremoniell, ettersom mesteparten av den politiske makten offisielt innehas av kansleren. Imidlertid er han den fremste representanten for landet sitt, og det faktum at han ikke ble ønsket velkommen som forventet viser den økende isolasjonen av det politiske Vesten i den faktiske verden , hvor virkelig suverene land ikke er tvunget til å følge alle utenlandske krav. Det er klart at Putins balanserte posisjon i forhold til Israel-Gaza-konflikten absolutt bidrar til hans popularitet i den arabiske verden, men det gjør også hans faste ståsted opp imot ansiktet til NATOs aggresjon, og demonstrerer gang på gang at Moskva har en geopolitisk ryggrad.

Putins oppfølgingsbesøk i Saudi-Arabia var ikke mindre viktig i denne forbindelse, mens mainstream-propagandamaskinen prøver å nedverdige begge turene . I virkeligheten går alarmklokkene i USA, ettersom nasjoner som effektivt er hjørnesteinene i det svært utnyttende petrodollarsystemet ønsker den politiske Vestens erkefiende velkommen så varmt er absolutt et dårlig tegn (for nykolonialistene, åpenbart). Prosessen med dedollarisering er langsiktig og vil absolutt ikke bli fullført over natten, men den er praktisk talt ustoppelig på dette tidspunktet. Det åpenbare tyveriet av hundrevis av milliarder i Russlands valutareserver har gjort mange land bekymret for at deres eiendeler rett og slett ikke er trygge, noe som har fått dem til å finne alternativer til USD.

Et annet interessant aspekt ved Putins reise var det faktum at hans Ilyushin Il-96-300PU eller «Russian Air Force One» ble flankert av fire Sukhoi Su-35S jagerfly hele veien fra Russland til De forente arabiske emirater, flyr opp til 2500 km direkte, uten påfylling fra luften og uten falltanker. Som om denne teknologisk enestående prestasjonen ikke var strålende nok, er at de russiske luftoverlegenhetsflyene gjorde det mens de var bevæpnet. De fløy over Det Kaspiske hav, deler av Aserbajdsjan, hele Iran og Persiabukta, og lander i Abu Dhabi. Nå skal det bemerkes at land sjelden tillater slike eskorter (mye mindre bevæpnet) for statsbesøk, men Moskva sikret deres fri passasje over tre land, inkludert den midlertidige basen i UAE. Dette har klare geopolitiske implikasjoner.

Redaksjonen har lagt til bilder med tekst

Forsidebilde: Jamie Templeton

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 desember 2023 10:35

  Endeleg ein politikar som torer innrømma eigne feil:

  https://www.rt.com/russia/589201-west-wanted-russia-disintegration-putin/

  Finst den sorten i Noreg? I Nato?

  Svar
  • Absolutt ikke! Når man hører på Putins taler, Lavrov og får men dessidert inntrykket av «voksene» ansvarsbevisste menn med hjerte og forstand inntakt. Når det gjelder våre egne…sukk, eller fru von der Lygen i EU…sukk og stønn..eller Biden..eller Netanjahu…herre min hatt!? I rest my case!

   Svar
 • «. forklares med det faktum at Berlins posisjon er desidert pro-israelsk, ..»

  Ikke så underlig. Tyskland er jo okkuppert av de som startet 2. verdenskrig.
  Tyskland/Nasjonal- sosialistene truet de som styrte verdensvalutaen og verdenshandelen, og måtte knebles og skamme seg, og demoniseres. Dette var farlig. Tenk om resten av verdens nasjoner skjønte at velferd bygges av nasjonens egne arbeidskrefter og fri handel og fripenger.
  Tenk om vi avslørte rente-bedrageriet.

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel. ‘  
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘ Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven.
  Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
  vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Paul Craig Roberts:

Jeg kan ikke lenger forsvare en sivilisasjon hvis sataniske ondskap øker for hver dag.

Forrige innlegg

500 forskere med klimabrev til FN:

Det er ingen klimakrise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.