POSTED IN Tyskland

Tyskland i skvis.

Enten bryte med USA eller bli mørklagt til vinteren.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tydeligere kan det ikke sies. Dette er nå en krig mellom Nato (USA) og Russland i Ukraina med ukrainske og russiske ungdommer som kanonføde. Tyskland som er avhengig av energi fra Russland og «henger nå i tauene» (uttrykk fra boksesporten) som følge av energimangel. Den har de påført seg seg gjennom det grønne skiftet og sanksjonene mot Russland (Tyskland nekter å åpne gassledningen som står klar).

USA vil svekke både Russland (som utfordrer) og Tyskland (som konkurrent) gjennom Ukraina-krigen som de har forberedt i 8 år. De vil klare å knekke Tyskland som nå er klemt mellom to umulige alternativer. Enten et åpent brudd med USA eller total energi-kollaps til vinteren med alt som følger med dette.

Russland utvider sitt totale samarbeid på alle felt mot øst der verdens største markeder og befolkning finnes. USA vil derfor ikke klare å svekke Russland vesentlig.

Det vi nå ser er USAs press mot en vasall som vet hverken ut eller inn. Uansett hva de gjør havner de i den svarte gryte. Med tafatte ledere kan dette ikke gå bra for Tyskland.

Knut LIndtner
Redaktør

Amerikansk tålmodighet med Tyskland tynnslitt.

USA vil at Tyskland skal gi mer militærhjelp til Ukraina, rapporterte tyske medier

Berlin ser ut til å være stadig mer i utakt med sine allierte på andre siden av dammen når det gjelder å bevæpne Ukraina, rapporterte den tyske dagbladet Die Welt torsdag, og la til at problemet påvirker forholdet mellom NATO-allierte. USA ønsker angivelig at Tyskland skal ta en mer bestemt tilnærming til militær bistand til Kiev, heter det.

Sist søndag fortalte USAs ambassadør i Berlin, Amy Gutmann, til den tyske kringkasteren ZDF at hun forventer at Tyskland «tar på seg en større lederrolle». Hun erkjente Berlins militære bistand til Kiev, men sa at forventningene hennes er «enda høyere».

«Så langt har Tyskland gjort det vi ba om,» sa en amerikansk tjenestemann til Die Welt torsdag, og la til at Berlin kunne bevege seg «raskere.» Avisen rapporterte at Washington har «tvil» om Tysklands grunnleggende lojalitet til Kiev, og stiller spørsmål ved om de vil at Ukraina skal «vinne» eller bare «ikke tape».

Tirsdag hevdet den tyske tabloiden Bild at amerikanske tjenestemenn angivelig har sendt et diplomatisk notat til Berlin, der utenriksminister Antony Blinken angivelig sa at Washington ville «ønske velkommen» en beslutning fra Tyskland om å sende tanks til Ukraina. Han spurte direkte om et slikt skritt. En talskvinne for den amerikanske ambassaden i Berlin avviste imidlertid denne påstanden og sa til Bild at det ikke ble gjort noe slikt.

«Det er ikke sant at vi fortalte Tyskland at de måtte levere tanks,» sa en amerikansk tjenestemann også til Die Welt torsdag, og la til at USA heller ønsker at Tyskland tar på seg en større lederrolle, som nå «betyr å hjelpe Ukraina.»

Forrige uke sa den tyske forsvarsministeren Christine Lambrecht til journalister at Berlin ikke ville være den første til å sende vestligproduserte stridsvogner til Ukraina når ingen annen nasjon hadde gjort det.

Rapportene om Washingtons misnøye med Tysklands svar kom da Lambrecht annonserte en ny våpenpakke for Kiev. Den nye pakken vil inkludere to Mars II flere rakettkastere og 200 missiler for dem, samt 50 Dingo pansrede personellskip, sa hun til journalister torsdag.

https://www.rt.com/news/562894-us-patience-germany-thin-ukraine/

Forsidebilde: Robert Anasch

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  17 september 2022 10:31

  Den amerikanske ambassadøren i Berlin, seier rett ut kven som bestemmer:

  «Så langt har Tyskland gjort det vi ba om».

  Kor mykje dårlegare må tyskarar få det før dei vaknar? Kor lenge vil tyskarar finna seg i øydeleggjande USA-diktat? Kven vil hjelpa tyskarane med å kasta ut USA?

  Noreg jublar for ukrainarar som kjempar mot inntrengjarar. I Noreg jublar me for inntrengjaren, USA. Me slepper den framande makta USA inn i landet utan motstand av noko slag og avstår territorium. På toppen av det heile betalar me inntrengjaren og skryter av «samarbeidet» og «alliansen». Kva med litt sjølvstende og sivil motstand i det minste? Væpna motstand får eg stadig mindre tru på, både her og der.

  Kva gjer USA om Tyskland og Noreg ein dag syner mindre underkasting?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Tyskland sitter i dag «Grønne Khmer» ved makten.

Tyskerne vil nå få smake effekten av grønn fanatisme.

Forrige innlegg

CO2 og klima

Årsakssammenheng når kriminaliteten er størst der kirkespirene er høyest?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.