POSTED IN Endring av politikken, Klima

General vinter nærmer seg.

Inntil tre års fengsel i Sveits hvis temperaturen inne overstiger 19 grader.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sveits truer med 3 års fengsel for personer som varmer opp hjemmet mer enn til 19 grader som følge av energikrisen.

En foreslått forskrift i Sveits har til hensikt å spare på naturgassen. Straffen for å varme opp bygninger som er gassfyrte er streng, og kan til og med føre til fengsling.

Av Andreas Wailzer

En foreslått forskrift i Sveits vil gjøre det til en forbrytelse å varme opp huset til mer enn 19 grader. Dette er i tilfelle mangel på naturgass, og straffen kan bli opp til tre års fengsel.

Forslaget til forskriften er blitt presentert av departementet for økonomiske saker.De foreslår dette  som sparetiltak dersom det blir mangel på naturgass. Brudd på tiltaket vil ikke bli sett på som brudd på administrative bestemmelser, men som en kriminell forbrytelse.

Forslaget til forskrift er basert på The Federal National Economic Supply Act. De innfører også et tak på 60 grader på varmtvann i tilfelle gassmangel i vinter. Bruken av elektriske varmeovner, varmluftstelt og også badstuer og svømmebasseng vil bli forbudt.

Siden brudd på denne loven vil være en kriminell forbrytelse vil saken bli ført av regjeringens administrasjon så snart det ansvarlige kontoret får beskjed om det. Det kan føre til rettslige dommer som vil føre til at personene som bryter bestemmelsene vil få dette innført i deres kriminelle rulleblad.

Guy Parmelin, Sveits sin minister for økonomiske saker, prøvde å minske faren på en pressekonferanse forrige uke. Sveits er «ikke noen politistat», og det vil også bli retningslinjer på andre områder som ikke vil være «vedvarende håndhevet», sier Parmelin.

houses on snow mountain
Fra Wengen i Sveits

Man regner med at befolkningen vil følge de gitte retningslinjene på egen hånd.Men det offisielle Sveits innrømmer at dersom noen blir motivert til det, kan naboer rapportere om noen bryter oppvarmings-reglene slik at politiet må etterforske påstandene.

De sveitsiske kantonene (medlemsstatene i Sveits) har fram til 22. september uttrykt bekymring, og derfor foreslått disse endringene i dette utkastet til forskrift.

Forberedelser til en tøff vinter i Europa.

Både Italia og Tyskland har annonsert at i denne vinteren vil de skru ned varmen i offentlige bygg i forhold til tidligere år. Italia planlegger også å skru ned varmen i folks hjem og i forretninger ellers til maksimum 19 grader. Mens tyske byer forbereder oppvarmede soveplasser for fattige og eldre. 

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen antydet i en nylig tale at slike alvorlige energi-restriksjoner kan snart bli komme på plass i hele Europa. «Når etterspørselen er størst vil prisen på gass bli enda høyere. Så det vi må gjøre er å flate ut kurven for å unngå slikke topp-etterspørsler.

Vi vil arbeide tett med medlemslandene for å oppnå dette», sa von der Leyen.

I mellomtiden stiger spenningene i Europa, etter hvert som flere og flere går inn for å få slutt på sanksjonene mot Russland. Det er jo de som er den viktigste årsaken til Europas energikrise.

Det har forekommet demonstrasjoner mot sanksjonene rundt omkring i Europa, blant annet en stor demonstrasjon i Den Tsjekkiske Republikken, med minst 70 000 deltakere. Men den tyske utenriksministeren Annalena Baerbock sa i en tale at Tyskland ikke vil stanse sanksjonene mot Russland, ikke en gang om tyske borgere tar til gatene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Napoleons tilbaketog malt av Adolph Northen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Vel.. vi får vel håpe på en mild vinter da, ellers risikeres det at flere dør av kuldesjokk enn dødsfall på grunn av denne Ukraina krigen.
    Kan bli vanskelig å anklage Russland for dette, men hvem vet ;)

    Svar
  • Sakte, men sikkert fratas folket alt, mens Annalena Baerbock og Ursula von der Leyen smiler fornøyd. Alt går som planlagt. Og som psykopater trives de kkjempegodt med å tråkke på folk. Putin er alibiet hele tiden, hans skyld, ikke vår, men energikrisen ble planlagt for å utarme folket lenge før dette begynte. Hvor mye som er igjen av Ukraina til slutt vil vise seg, mye land og ressurser er solgt til utenlandsk storkapital, Zelensky selger landet, samtidig som han vil frata arbeidere alle rettigheter. Tror noen at det hele har noe med vestens omsorg for ukrainere og deres frihet å gjøre? Ikke jeg.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Tyskland sitter i dag «Grønne Khmer» ved makten.

Tyskerne vil nå få smake effekten av grønn fanatisme.

Forrige innlegg

CO2 og klima

Årsakssammenheng når kriminaliteten er størst der kirkespirene er høyest?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.