POSTED IN Endring av politikken

I Tyskland sitter i dag «Grønne Khmer» ved makten.

Tyskerne vil nå få smake effekten av grønn fanatisme.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Robert Habeck og Grønne Khmer: For den tyske finansministeren er energikrisen og krigen i Ukraina ikke en grunn til, men et påskudd for å gjennomføre den grønne transformasjonen av samfunnet

Av Hans-Georg Maassen

Den tyske finansministeren Robert Habeck ble utsatt for kraftig kritikk i forrige uke etter at han i et talkshow uttalte at det på ingen måte er noen automatikk i at bedrifter som avslutter sin forretningsvirksomhet som følge av energipolitikken, blir insolvente. De vil bare ikke få solgt noe.

Kritikerne tydde til karakteristikker som uvitende, inkompetent og dum for å beskrive Habeck. I de sosiale nettverkene ble han utsatt for betydelige mengder hån og spott.

Jeg er ikke enig i den kritikken. 

Det er verre.  

Det er ikke nødvendigvis slik at enhver som gjør noe dumt, er dum. Og det er heller ikke slik at enhver som tar uheldige avgjørelser, er inkompetent.

Robert Habeck – Wikipedia
Robert Habeck

Iblant gjøres dette med hensikt, og det er noen ganger bedre å bli regnet for å være inkompetent eller dum enn å være åpen om de egentlige motivene bak handlingene. 

Jeg er overbevist om at også andre grønne eller røde politikere ville ha opptrådt på samme måte som Habeck i denne situasjonen i talkshowet.

Ingen av dem ville i et talkshow ha vært uforskammet nok til å si: «Hør her, folkens, ikke vær så vanskelige. Vi ønsker at middelklassen går konkurs, og at befolkningen blir kastet ut i fattigdom. Det er nødvendig for den grønne transformasjonen som må til for å stoppe klimaendringene.»

Men De grønne er ærlige når de føler at de er blant likesinnede. Da snakker Habeck om den grønne transformasjonen. Og Ulrike Herrmann fra avisen «Die Tageszeitung» krevde den 6. januar — og det var vel en måned før krigen i Ukraina — at vi innfører en krigsøkonomi i Tyskland, hvor staten tildeler folk det de egentlig trenger. Det er ifølge henne nødvendig for å nå de grønne klimamålene og for å stoppe klimaendringene.

Ulrike Herrmann er som de fleste grønne en klimatroende av rent hjerte, som antageligvis hver dag frykter det menneskeskapte klimahelvetet, både når hun står opp, og når hun går til sengs om kvelden. Ifølge henne kommer vi riktignok ikke til å havne tilbake i steinalderen, som hun sier, men det går helt klart i den retningen. Vi må gi avkall på vår velstand, for det handler når alt kommer til alt om noe viktigere, nemlig om å redde verdens klima.

Ulrike Herrmann

Det å reise med bil eller med fly vil ifølge henne høre fortiden til. Selv den elektriske bilen synes da å bare være en slags overgangsteknologi på veien mot lastesykkelen. De CO2-relevante ressursene må rasjoneres innenfor rammen av en krigsøkonomi. Ressurser som energi, transport, matvarer og så videre vil da kunne tildeles etter behov og politiske prioriteringer. Penger vil i praksis være verdiløse, for hvis man ikke har blitt tildelt noe, nytter det jo heller ikke med penger.

For verdens klima må man da være villig til å ofre industrier, nasjonal rikdom og menneskeliv. Et liberalt demokrati og menneskeretter er bra så lenge de er underordnet klimaideologien.

Verdens klima er altså viktigere enn menneskerettigheter, og hva velgerne måtte mene. Så langt konspirasjonsteorien til en teoretiserende klimaideolog.

Konspirasjonspraksisen går ut på at minister Habeck fører en politikk som er helt i overensstemmelse med disse retningslinjene, men da riktignok uten å uttale det åpent.

Energimangelen i Tyskland har ikke noe med krigen i Ukraina å gjøre. Finansministeren kunne ha sikret landet en tilstrekkelig energiforsyning, men dette er noe som han av ideologiske grunner ikke ønsker å gjøre. Sanksjonene mot Russland skader i første rekke Tyskland, men de fremmer den grønne ideologien.

Det vet De grønne, og derfor kommer de til å fortsette som før. Det grunnleggende strømforbruket som forbundsregjeringen har vedtatt, som angivelig skal være gunstig for forbrukeren, vil føre til at strømforbruket vil kunne reguleres av staten, hvilket er i samsvar med den grønne ideologien.

Die Grünen: Eine Partei mit Widersprüchen Quelle: imago images

Det vil da bare være de privilegerte som vil kunne ha råd til et «luksusstrømforbruk», og regjeringen vil naturligvis til enhver tid ha muligheten til å omdefinere hva som utgjør et grunnleggende strømforbruk når den regner det som nødvendig for å nå de politiske klimamålene.

Den avgjør dermed hvor lenge lyset kan stå på hjemme.

Krigen i Ukraina er ikke årsaken, men bare et påskudd for å sette all makt bak den grønne transformasjonen av samfunnet. Velgernes interesser, eiendom og liv spiller ingen rolle. For det handler om noe som er mye større: Det handler om å redde menneskeheten fra klimahelvetet og verdens undergang.

Det vil derfor være feil å se på Herr Habecks og regjeringens politiske avgjørelser som tabber og å regne de ansvarlige politikerne for bare å være inkompetente eller dumme. Sett fra deres perspektiv har de ikke begått noen feil, for de mener at de gjør det rette.

De sitter i sine respektive posisjoner ikke fordi de er eksperter, hvilket de helt åpenbart ikke er, men på grunn av sin faste ideologiske overbevisning.

Denne ideologiske politikken er svært farlig både for de innbyggerne som rammes av den, for den tyske økonomien og til syvende og sist også for de europeiske nabolandene som samarbeider med Tyskland.

Men et annet spørsmål dukker også opp: Hvordan vil de grønne fanatikerne forholde seg til folk som — som jeg — ikke er innforstått med at de bare kan bruke sykkel som fremkomstmiddel og benytte seg av de kilowattimene som de har blitt tildelt, men selv ønsker å bestemme hvordan de vil leve?

Vil de havne i en avradikaliseringsleir for omskolering, eller vil det fortsatt være tilstrekkelig å bare utestenge dem sosialt?

De grønnes fanatisme og hensynsløshet gjør meg redd og minner meg om fanatismen under den kinesiske kulturrevolusjonen og om Røde Khmer.

Oversatt av Rune G

Artikkelens nettadresse: https://weltwoche.ch/daily/robert-habeck-und-die-gruenen-khmer-fuer-den-wirtschaftsminister-sind-die-energie-krise-und-der-ukraine-krieg-nicht-grund-sondern-nur-vorwand-um-die-gruene-transformation-der-gesellschaft-durchzuse/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Habeck og Baerbock har avslørende ansiktsdrag på bildet, og «de kjemper for Europa» , lissom? Jeg tror ikke de er så dypfølt idealistiske, egentllig, men ambisiøse og klare til å gå over lik for best mulig posisjon. Jeg tror de bare trener seg godt på å fordreie sannheter og presentere deres overordnedes overordnede plan til skattebetalerne som eneste løsning. Ellers ser de vel seg selv, tross sin middelmådighet, som høyt hevet over allmuen, og regner med å få beholde både bil, sjåfør, bodyguard og privilegier. Vi får se. Baerbock sier jo rett ut at hun gir blaffen i folket og hva de synes og behøver. Trudeau viser stadig sin tyranniske side. Biden taler som en diktator. Stoltenberg kan ikke få nok krig. Offisielt er de bekymret for kloden. Handlingene tyder på det motsatte.

  Svar
 • >Tyskerne vil nå få smake effekten av grønn fanatisme

  Grønn kommunisme, kaller de det på trunews.com. Og det er treffende. Det er også ‘grønn fascime’.

  Svar
 • Green geoncide, Grønt Folkemord dette har eliten planlagt i flere tiår…

  https://www.youtube.com/watch?v=joqXLGoywEQ

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Scott Ritter:

Det Russland nå står overfor er en stedfortrederkrig mot Nato i Ukraina.

Forrige innlegg

Tyskland i skvis.

Enten bryte med USA eller bli mørklagt til vinteren.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.