POSTED IN Media, Norsk politikk, Terrorisme

Tror de vi er helt ukritiske?

Hvem sprengte North Stream? NRK antyder Russland.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

NRK kjører nå en serie hvor det reises spørsmål om det var Russland som stod bak sabotasjen av sine egne rørledninger i Østersjøen. Dette til tross for at Biden nesten i reine ord har sagt at de skulle gjøre det og i etterkant at USA er fornøyd med resultatet. Nærmere en innrømmelse uten å si det direkte er det ikke mulig å komme.

Men saken er pinlig for Norge, for vi har sannsynligvis vært med på det slik Seymour Hersh har lekket fra kilder innad i USAs ledelse. Og så kommer dekkoperasjonene i norske medier med NRK i spissen. Bildet av Norge som fredsnasjon er knust og vi risikerer å bli deltager i kanskje den største terror-operasjonen vi kjenner til. Da skal det mye til å reparere et knust nasjonalt selvbilde som fredsnasjon.

Et av forsøkene på desinformasjon var å henge sprengningen på nasjonalistiske ukrainere i en yacht i Østersjøen. Men det ble for dumt.

Vi regner dette som nå NRK produserer som et forsøk på å avlede oppmerksomhet fra Norge som USAs skjødehund som hopper når eieren sier «apport!» (på plass!). Historisk vil dette ikke kunne bli noe mer enn en historisk journalistisk pinlighet og søppel. Det avslører for alle som har en viss kritisk sans at NRK ikke lenger en formidler av informasjon, men av propaganda.

Knut Lindtner
Redaktør

FNs sikkerhetsråd MÅ etterforske sabotasjen

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

NRK avslører nå russisk aktivitet ved Nord Stream før sprengningen. NRKs beviser MÅ føre til at FNs sikkerhetsråd starter etterforskning av sabotasjeaksjonen mot Nord Stream. Det er flere måneder siden russerne og andre ba sikkerhetsrådet om dette, men anmodningen ble stemt ned av blant andre USA og dets venner.

Russland ba FNs sikkerhetsråd om en uavhengig og grundig etterforskning etter terroraksjonen mot Nord Stream i september i fjor. Anmodningen ble stemt ned av USA og dets venner til tross for tungtveiende argumenter. Pågående etterforskninger fra Sverige, Danmark og Tyskland blir ikke offentliggjort, i seg selv en uakseptabel handling. USAs frykt for åpen etterforskning vitner om skyld. Video fra møtet i sikkerhetsrådet med uttalelser fra Jeffrey Sachs og Ray McGovern er lenket opp her:

Prof. Jeffrey Sachs and Ray McGovern address UNSC

Ifølge KSATs eksperter viser satellittbildene at et av skipene – det russiske marineskipet «Sibiryakov» – kan ha operert mellom noen hundre meter og noen få kilometer fra stedet der det oppsto en eksplosjon i september i fjor, skriver NRK. Dette er etterforskning som kan være farget av USA og NATOs påvirkning for at USA ikke lenger skal bli mistenkt for handlingene, derfor er ikke dette godt nok, noe også NRK burde være i stand til å fronte. Men NRK ser ingen grunn til å kritisere, og norske politikere støtter gjerne USA selv når dagens «etterforskning» kan beskyldes for å være ensidig og kanskje manipulert. Bare FNs sikkerhetsråd kan gjennomføre en troverdig, grundig og upartisk etterforskning. Og det må FN få gjøre.

Russiske skip var flere ganger nær gassrørene (nrk.no)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Historisk vil dette ikke kunne bli noe mer enn en historisk journalistisk pinlighet og søppel. Det avslører for alle som har en viss kritisk sans at NRK ikke lenger en formidler av informasjon, men av propaganda.»

  Når de som blir beskyldt ønsker/forlanger en etterforskning, og får avslag på dette er det bare pinlig for (bla.a) Norge.

  Trist.
  – Og selvfølgelig farlig.

  Svar
 • Robin Hood
  6 mai 2023 10:59

  > Bare FNs sikkerhetsråd kan gjennomføre en troverdig, grundig og upartisk etterforskning. Og det må FN få gjøre.

  Helt feil. Alt man trenger er å opprette en komite hvor både Danmark, Tyskland og Russland er enige om hvordan etterforskningen skal gjøres.

  Svar
  • Da, Robin, forutsetter du at alle funn blir offentliggjort. Svenskene har så langt sagt NEI til dette, – og det er heller ikke umulig at de har «ryddet opp» på åstedene og fjernet eventuelle bevis. FN har tidligere vist at man er i stand til å etterforske – men har også vist vedr. «gassangrepet i Syria» at de har pyntet på resultatet. Konklusjon er at uansett etterforskning vil resultatet være upålitelig.

   Svar
  • Ja, ‘FNs sikkerhetsråd’ har gått ut på dato. Og diskreditert seg for mange ganger.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lekkasjene forteller:

Motstanden mot Ukrainakrigen er økende i USAs ledelse.

Forrige innlegg

USA er styrt av to fløyer i det samme partiet.

Rustningindustriens parti.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.