POSTED IN USA, Virkelighetsforståelse, Økonomi

Tornerose sov i hundre år, men nå er det slutt.

Vesten vil våkne til et mareritt.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Artikkelen under forteller på sin måte om de store geopolitiske omveltningene som nå pågår i verden. Når to av USAs nærmeste allierte nå trues fordi de ikke vil følge USA-manuset er det uttrykk for at stadig flere land nå er i stand til å følge egne nasjonale interesser. En svært viktig grunn for dette er Russland/Kina-alliansen og de organisasjoner som følger av denne, altså SCO og BRICS. Alt dette bidrar til ryggdekning for større uavhengighet fra USA/Nato/EU og for at plyndringen til USA og tidligere kolonimakter ikke lenger kan fortsette som før.

I virkeligheten befinner vi oss i et globalt paradigmeskifte, men det har ennå ikke gått opp for mange i Norge og i den norske eliten. Tornerosesøvnen varte i hundre år, men går det mot slutten.

Knut Lindtner
Redaktør

Demokratene foreslår fullstendig brudd med Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater etter OPECs «fiendtlige tiltak».

Demokratene sier at beslutningen om å kutte i oljeproduksjonen i går er et «vendepunkt» i forholdet mellom USA og Gulf-statene.

Av Kelley Beaucar Vlahos.

Kelley Beaucar Vlahos.

Det ser ut som om OPECs store avvisning av Biden-administrasjonen har gjort det krigen i Jemen og mordet på Jamal Khashoggi ikke har greidd. 

Det har fått medlemmene av kongressen rasende nok til å rope på få å slutt på hele forholdet USA har  til Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater (UEA).

Avgjørelsen i går hos OPEC+ om å kutte i oljeproduksjonen med to millioner fat olje er blitt beskrevet som «en ørefik mot (president Biden)».

Medlemmer på begge siden i kongressen raser. 

Men en trio i representantenes Hus vil gå lenger. De kommer med et lovforslag som vil trekke alle USA-tropper, alle USA-våpen og rakettforsvarssystemer ut av Saudi-Arabia og UEA. Dette uttaler representantene Tom Malinowski (Dem.) Sean Casten (Dem.) og Susan Ellis Wild (Dem.).

«Saudi-Arabia og UEAs drastiske kutt i oljeproduksjonen, tross president Bidens tilnærminger overfor begge land i de siste månedene, er et fiendtlig tiltak mot De Forente Stater.

Og det er et klart signal om at de nå velger side med Russland i krigen mot Ukraina.

Begge disse landene har lenge stolt på amerikansk militær tilstedeværelse i Gulfen for å beskytte deres sikkerhet og deres oljefelter.

Vi kan ikke se noen grunn til at amerikanske tropper og kontraktører skal fortsette å tjene disse landene som aktivt arbeider mot oss. 

Dersom Saudi-Arabia og UAE vil hjelpe Putin bør de se til han for sitt forsvar.

Deres beslutning er et vendepunkt i vårt forhold til våre Gulf-partnere.

Dersom Saudi-Arabia og UAE håper å beholde sitt forhold til De Forente Stater, et forhold som har vært  overveldende fordelaktig for dem, må de vise større vilje til å arbeide sammen med oss – ikke mot oss – når det gjelder det som nå er våre viktigste nasjonale sikkerhetsoppgaver, å slå ned Russlands aggresjon mot Ukraina».

Biden har ganske ærbødig i månedsvis truet sine venner. De arabiske diktatorene i et forsøk på å komme ut av den globale økonomiske krisen som delvis skyldes krigen i Ukraina, delvis de vestlige sanksjonene, og russiske mottiltak.

Det har vært å kutte i gasstilførselen til de europeiske landene. Med andre ord, alt er et eneste ror.

Kritikerne sier dette har tvunget Biden-administrasjonen til å overse brudd på menneskerettigheter. Samtidig har han prøvd å blidgjøre dem med massive nye våpenavtaler. Han har gjennomført et høyprofilert besøk i området, og har «knyttnevehilset» på den arabiske kronprinsen (og nå statsminister) Mohammed bin Salman.

Det Hvite Hus kunngjør avtaler for til sammen 5 milliarder dollar til et rakettforsvarssystem til Saudi-Arabia og UAE. Begge partier i kongressen har stilt spørsmål ved slike avtaler helt siden Trumps dager, men disse  har falt til jorden. Når det gjelder antallet soldater i området, så er det vanskelig å presisere. Men antallet er sikkert ikke noe å forakte.

Ifølge New York TImes i 2021:

«Det er mellom 45 000 og 65 000 amerikansk militært personell – antallet kan variere fra dag til dag – som nå er utplassert i Saudi_Arabia og andre nasjoner i Den Persiske Gulf.

I tillegg er det rundt 5500 soldater i Irak og 600 i Syria».

Dessverre har skarpsindige analytikere i hele det politiske spekter advart presidenten om at disse diktatorene bare ser på sine egne interesser. Vestlige investeringer i Ukraina står ikke på deres prioritetslister.

Faktisk kan det vise seg at de arbeider tvert imot Vestens mål. De beholder sine egne forbindelser til Russland. Og de lar seg ikke kjøpe med slagordet «demokrati versus autokrati». Som Trita Parsi ved Quincy Institute  argumenterte etter Bidens Midt-Østenreise sent i juli:

Turen var ment å presentere Biden på sitt beste – en utenrikspolitisk gigant som kan behandle verden slik den er, og som forstår når geopolitiske imperativer må rope ut verdier og menneskerettigheter.

Problemet med dette bildet er ikke at menneskerettigheter har blitt ofret på alteret til sikkerhets-interesser (det blir de jo alltid, til tross for amerikansk retorikk), men at utsiktene til sikring av store geopolitiske gevinster står fram som det beste.

Men aldri tilstrekkelig til å rettferdiggjøre Bidens bukking for Mohammed bin Salman. Nå som ydmykelsen har kommet er det ikke overraskende at noen av hans nærmeste trygler Biden om å stanse. Det er på tide å se nærmere på USAs interesser og sende våre tropper og ressurser til bedre venner. Disse er tydeligvis ikke en av dem.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Jeg ser for meg hvordan mange nasjoner morer seg kostelig over forskyvningen i maktbalansen og skoggerler helt ned i magemusklene av lederen av den frie verden og det hyklerske pjattet om verdier og menneskerettigheter

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 oktober 2022 10:52

  Når har NRK tenkt å fortelja om kjempedemonstrajonane i Europa mot EU og Nato?

  Svar
  • Nrk ignorerer folkebevegelser som De Gule Vestene så lenge det lar seg gjøre, mens falske, sponsa «grasrotbevegelser» som BLM og klimabrøl får god dekning.

   Svar
  • Ikke hold pusten mens du venter på det. NRK er full av korrupte journalist-horer som er kjøpte og betalte av CIA, eller jobber gratis for M0SSAD (som styrer CIA). Håper alle her har fått med seg vitnesbyrdet fra Udo Ulfkotte.

   Foredrag av Udo Ulfkotte om kjøpte journalister. Med norsk tekst:
   https://www.youtube.com/watch?v=CRYF5OWgkcM

   Se også

   Udo Ulfkotte (In Memoriam), What Nobody Told You about Ukraine – Mindblowing!
   https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=250826

   Svar
  • Ikke hold pusten mens du venter på det. NRK er full av korrupte journalist-horer som er kjøpte og betalte av CIA, eller jobber gratis for M0SSAD (som styrer CIA). Håper alle her har fått med seg vitnesbyrdet fra Udo Ulfkotte.

   Foredrag av Udo Ulfkotte om kjøpte journalister. Med norsk tekst:
   youtube.com/watch?v=CRYF5OWgkcM

   Se også

   Udo Ulfkotte (In Memoriam), What Nobody Told You about Ukraine – Mindblowing!
   thetruthseeker.co.uk/?p=250826

   Svar
 • Sean Casten mistet sin datter som følge av sin måte og handling;
  de med på dette vi ser utsletter seg selv. Fint. Ofre et barn? No problem for sånne. Tvert imot. Rykker derved opp i rangsstigen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig flere bivirkninger

Babyer dør etter å ha drukket morsmelk fra «fullvaksinerte» mødre

Forrige innlegg

Glenn Diesen:

NATO har et medansvar for krigen i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.