POSTED IN Olje-Energi, Økonomi

Europa.

Kolonisystemets kontinent på vei mot kolonistatus.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Europa i en nedadgående spiral – den nye fattigdommen på det gamle kontinentet

Politikeren

Hvis energi er liv og mangel på energi er død, så tilsvarer Europas demontering av energisikkerheten sivilisatorisk selvmord.

Europa er igjen på randen av nedstengninger – selv om målet denne gangen ikke er å “stoppe spredningen” av et virus.

Denne gangen innfører EU-medlemmer og til og med Storbritannia energirasjoneringsordninger i et forsøk på å hindre folk fra å fryse i hjel denne vinteren.

I Tyskland varmer de ikke lenger offentlige bassenger, stenger trafikklys og slår av byens fontener.

Tysklands største boligleverandør, Vonovia , har kunngjort at de vil redusere romtemperaturen om natten i utleieleilighetene sine midt i en kommende energikrise, et grep som forventes å påvirke hundretusenvis av leietakere.

En by i Tyskland brenner ved for energi, tyske borgere søker i skogen for å varme opp hjemmene sine, folk i Polen står i kø for å kjøpe kull, og 70 % av britiske restauranter ønsker å stenge.

Flere tyske byer planlegger å åpne varme offentlige tilfluktsrom om vinteren for de som ikke har råd til oppvarming hjemme.

Ungarn instruerte også skoler om å se på vedfyring for å holde varmen. Danmark, Tyskland og Nederland oppfordrer innbyggerne til å dusje mindre, og Spania regulerer bokstavelig talt folks termostater.

Myndighetene i Warszawa har tillatt innbyggerne å søke etter ved i skogene for å holde hjemmene sine oppvarmet midt i økende energikostnader. Polen er midt i en kullmangel etter å ha forbudt russisk import.

I et intervju med det sveitsiske avisen  ‘Blick’ advarer politidirektøren i den sveitsiske kantonen St. Gallen, Fredy Fässler, om en ubehagelig vinter i Sveits med mulige opptøyer og plyndring.

Storbritannia forbereder seg ikke bare  potensielle strømbrudd, men også iøynefallende strømpriser. En gruppe advarte om at strømregningen er satt til å nå USD 5000 i året, og driver en tredjedel av husholdningene ut i “drivstofffattigdom”.

Tungindustrien står også overfor restriksjoner, om ikke direkte nedleggelser, ettersom strømprisene flyr oppover listene og inflasjonen stiger.

Ettersom denne nye økonomiske smitten sprer seg, er noen kjemiske, gjødsel- og stålverk allerede i ferd med å stenge.

Selvfølgelig vil Euro-elitens herre over kontinentet fortelle deg at dette er Russlands feil.

Riktignok struper Russland gassforsyningen, men de vil ikke nevne hvordan Europa ble betatt av Russland og dets enorme naturgassreserver i utgangspunktet.

Faktum er at Europa brukte flere tiår på å erstatte fossilt brensel med intermitterende, upålitelig fornybar energi, hovedsakelig fra vind og sol.

I årevis har Europas politiske eliter ignorert, avvist og til og med hånet dem som slo alarm om deres “grønne” avlat.

Fallgruvene med denne feilaktige politikken var åpenbare – vind- og solenergi trenger enorme mengder reservedrivstoffkilder, gitt deres intermitterende natur.

Derfor ble Europa, spesielt Tyskland, avhengige av billig russisk gass. Jo mer fornybar energi de dumpet på nettet, jo mer avhengige ble de av Russlands president Vladimir Putins energi.

Ingen steder er dette mer åpenbart enn Europas økonomiske kraftsenter, Tyskland.

Under tidligere kansler Angela Merkel tok landet fatt på den såkalte “Energiewende” for å gå over til “grønn” energi, som vind og sol.

To tredjedeler av tyskerne vil snart ikke ha mulighet til å spare penger, og situasjonen vil sannsynligvis forverres på grunn av skyhøy inflasjon, sa Helmut Schleweis, som fungerer som både president i Sparkasse og den tyske sparebankforeningen.

Den innflytelsesrike banksjefen sier han frykter en elendig vinter for tyskerne, der de fleste innbyggere i økende grad når sine økonomiske grenser på grunn av  høy inflasjon.

Tysklands økonomiminister Robert Habeck har advart om en katastrofal vinter for tyskerne på grunn av frykt for kutt i gassforsyningen fra Russland.

Visekansleren advarte om et marerittscenario om vinteren på grunn av den forestående mangelen på energi, med regjeringen allerede iverksettelse av gassvarslingstiltak på grunn av synkende forsyninger fra Russland.

Habeck, som tilhører landets grønne parti, sa til Deutschlandfunk-kringkasteren at han ikke var under noen illusjoner om alvorlighetsgraden av krisen.

Esktreme Gasspriser

Etter at Russland kunngjorde at de planlegger å stenge Nord Stream 1 i tre dager for vedlikehold i august, har gass- og elektrisitetsprisene fortsatt å øke i Europa, med strømprisene som slår nye rekorder for Tyskland og Frankrike.

I Tyskland hoppet elektrisitetsfutures for neste år til et rekordhøyt nivå på €800 (800 USD) per megawattime.

Europeiske gassfuturepriser har også slått rekord, og lukket på €318 i går. Selv om de nådde opp til €345 i mars, var det en intradag-rekord og stengte ikke til den prisen.

Inflasjonen, som delvis har vært drevet av økende energikostnader, har knust den tyske forbrukerstemningen, og brakt den til et rekordlavt nivå, ifølge forskning fra Growth for Knowledge (GfK)

Gfks forbrukerbarometer rapporterer et fall på 5,6 poeng i juli til -36,5, noe som overrasket markedene.

Engrosgassprisene slo også en ny rekord på den nederlandske gassterminbørsen, og nådde €320 og mer per megawattime.

I midten av august 2021 kostet en megawattime kun €26, noe som representerer en massiv økning på mer enn 1200 prosent.

Kostnadene for fransk kraft hoppet til ny rekord da atomkraftverkene ble konfrontert med strømbrudd på grunn av tørke og tekniske problemer.

Flere tyske byer planlegger å åpne varme offentlige tilfluktsrom om vinteren for de som ikke har råd til oppvarming hjemme, melder Bild. (Reproduksjon av bilder på internett)

Frankrike henter en betydelig del av kraften sin fra kjernekraft, med dens nåværende atomvåpen som har en avsmittende effekt over hele det europeiske energimarkedet.

Statseide Electricite de France SA kunngjorde at flere reaktorer ville ta lengre tid å komme tilbake på nett etter at de ble stoppet, med strømbruddene som forventes å redusere produksjonen med 8.380 megawatt, som representerer nesten 14 prosent av Frankrikes totale atomkapasitet.

“I Frankrike er bare halvparten av reaktorene i gang,” sa Tysklands statssekretær Patrick Graichen, som tjener i økonomidepartementet.

Russlands statseide Gazprom kunngjorde at den vitale gassrørledningen Nord Stream 1 ville bli stengt for tre dagers vedlikehold 31. august.

Det er imidlertid frykt for at Russland ikke kan starte på nytt, som allerede er redusert til omtrent 20 prosent av de normale nivåene som ble registrert i fjor.

Selv om forsyningene kommer tilbake på nett, kan gassprisene stige ytterligere på grunn av usikkerhet, og Russland kan implementere periodiske driftsstanser i fremtiden som vil presse Europa ytterligere.

Ved Pauluel 4-reaktoren i Frankrike er planlagte driftsstans for seks reaktorer forlenget, og en ny ble annonsert. Mens denne typen avbrudd i noen tilfeller bare har vart noen få dager, har andre vart i så lenge som to måneder.

Fransk kraft for neste år steg til €880 (879 USD) en megawatt-time, noe som representerer en økning på 1000 prosent fra et år siden.

Imidlertid er franske energipriser begrenset for forbrukere, noe som betyr at så langt har ikke franske sluttforbrukere sett massive økninger i regningene, og staten betaler differansen.

Europeiske land er fortsatt i krisemodus, og søker etter måter å redusere strømkostnadene på og beskytte innbyggerne mot høye energiregninger.

Fredag ​​kunngjorde Storbritannia at pristaket på energiregningen vil økes med 80 prosent. Millioner forventes å bli rammet av regninger omtrent tre ganger høyere enn forrige vinters, noe som øker sjansene for en resesjon.

Med informasjon fra Tucker Carlson, Daily Signal, ReMix News og andre.

Forsidebilde: Jaakko Kemppainen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ser man et gryende «verdensopprør» i kortene? Et «Great Reset» foretatt av befolkningene, som IKKE er på WEF’s side.
  På en måte synes jeg litt synd på «politikere» som muligens blir hengt i lyktestolpene, og kun kan skylde på egen manglende intelligens for hva de er med på mot befolkningen.
  Men det heter «skomaker bli ved din lest», og har man ikke IQ, har man ikke, og burde derfor ha holdt seg langt unna alt som har med tenkning å gjøre. Hubris har nok ført de fleste av dem til «taburetten», noen er selvfølgelig så «svarte» at de gleder seg over faenskapet de kan utføre, men jeg tror muligens at over 90% av «politikere» og byråkrater rett og slett mangler IQ, de forstår rett og slett ingen ting
  «Vår» sta(t)sminister og jesuitt Støre er nok en hybrid mellom begge, opplært i Frankrike, men uten IQ’en for å forstå hva han lærte, og hvordan det til slutt vil gå med ham og hans medløpere.
  (Fj)Erna Global ble vel lovet så mye kake og mat hun ville ha hvis hun la løpet for NWO i Norge, tok opp tråden etter GHB så å si, som takk vil hun følge med Støre til He****e, med lykke på reisen fra den norske befolkning.
  Norge og resten av Europa er ødelagt, det er nå på tide at restene av befolkningen (de ukvaksinerte, levende) løsriver seg fra «staten» (staten er IKKE oss lenger), begynner å arbeide for hverandre i små lokalsamfunn, ikke betaler skatter og avgifter, men holder alt av mat, drikkevann, kultur osv. innenfor lokalsamfunnet.
  Etterhvert som det «går seg til» kan man begynne å bygge opp «det nye Norge» sammen med andre lokalsamfunn rundt i vårt vidstrakte land, men først må «politikere» og byråkrater avgå ved «sultedøden».
  FN, (S)NATO, WHO, WEF osv. må forsvinne før en ny «verdensorientering» kan skje.

  Svar
 • «Fredag ​​kunngjorde Storbritannia at pristaket på energiregningen vil økes med 80 prosent. Millioner forventes å bli rammet av regninger omtrent tre ganger høyere enn forrige vinters, noe som øker sjansene for en resesjon. »

  ‘Resesjon’,’ Inflasjon’. Konstruerte begreper som ingen skal skjønne noe av; så vi skal godta ‘forklaringene’.
  Dette er et spill. Et penge-økonomisk spill for å tilrane seg verdier og makt w.w.
  – Som så ofte før gjennom historien.
  Det er utrolig at det går. – Men bakmennene som styrer det pengeøkonomiske systemet har spilt dette spillet før.

  Men, er det ikke energikrise da?
  Tja . Det konstrueres noe slikt for å frustere og forvirre så vi ikke ser hva bakmennen bedriver med den andre handa. – Eller ‘pandemi’ eller ‘klimakrise’.

  Det er tilgmed ‘energikrise’ i Norge! Med flere tusen prosent høyere vannkraftpriser. – Og det før høyere CO2- avgift ( på vannkraft!) er påplusset. 😉
  I Norge! Jammen…. ?
  – UTEN at arbeidskraftbehovet har økt i vannkraftindustrien?
  Vannkraftenergi som vi produserer sjøl og har nok av til hele nasjonens behov!
  Pussig gitt. Og akkurat nå når noen bakmenn trenger en krise. 😉

  Hva gjør de trojanske hestene på Løvebakken?
  Fabler om dyrere sol og vindkraft til fjells og til havs og prøver å innbille oss at vi mangler elektrisk energi i Norge. Dyr energi som skal inn i vannkraftregnskapet for å gjøre dette permanent dyrere for befolkningen.
  Mens de parti-politisk krangler om hvor mye en forvirret befolkning skal få i ‘støtte’.

  Det er mulg dette BARE er idioti.
  – I så fall veldig avansert idioti.
  Jeg tror det er en VILLET/konstruert krise.
  Som tidligere i historien når verdier og makt skal flyttes.

  Svar
 • ‘Forslaget om et statlig organ ville kunne gitt strømkundene forutsigbare priser i lang tid fremover. Jeg mener at regjeringens vurdering er for tynn, sier Haltbrekken.
  -og foreslår etablering av et statlig innkjøpsselskap som kjøper inn strøm på vegne av befolkningen
  ….SV har foreslått å opprette et slags «Statstrøm», et statlig selskap som kjøper strøm for folk. ‘
  e24.no/boers-og-finans/i/76ded4/lovet-gjennomgang-av-stroemkrisen-dette-er-regjeringens-svar

  Først politisk ‘stats-strøm’, Uavhengig av produksjonsprisen selvfølgelig. En politisk pris. !
  Så globale energipriser.

  ‘Myndighetene i Warszawa har tillatt innbyggerne å søke etter ved i skogene for å holde hjemmene sine oppvarmet midt i økende energikostnader.’

  Kanskje er våre myndigheter/staten i Norge like snille? Ved SV sin hjelp. 😉
  – Etterhvert Stor-staten som SV vil ha.

  Så, En verden. En leder, som globalistene vil ha.
  Hvorfor sitter vi passive overfor dette tyveriet?
  Hvem eier vannkraften i Norge.
  Folk, – eller fe/ politikere? :

  ‘EU-landene sliter med å bli enige om tiltak for å få ned energiprisene, men felles innkjøp av gass kan ligge i kortene fra 2023.
  – Det er enighet blant ministrene om at vi er nødt til å kjøpe gass sammen fra 2023, sier Tsjekkias industriminister Jozef Sikela, som ledet et møte for EUs energiministre i Praha onsdag.
  Han tok også til orde for solidaritet og energisparing.’
  nrk.no/rogaland/olje-og-gass-1.12312346

  Ord i tiden.
  Hvem kan være uenig i ‘solidaritet og innsparing’ ? 😉
  Også energisparing i vinterlandet Norge? Først politisk ‘stats-strøm’.
  Så globale energipriser.
  Så når det er vannmangel i California bør vi spare på vannet i Norge.
  Ihvertfall sterkt avgiftsbelegge. 😉
  Velkommen til globalismen. En verden , En leder, – og En valuta.
  Full kontroll fra Stor- staten.
  Det er det nye Orwelske i begrepet demokrati.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig flere bivirkninger

Babyer dør etter å ha drukket morsmelk fra «fullvaksinerte» mødre

Forrige innlegg

Glenn Diesen:

NATO har et medansvar for krigen i Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.