POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Tony Blair adles for sitt bidrag til å ødelegge Irak.

Bulgarias forsvarsminister sparkes for å ha brukt feil ord.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den voldsomme propagandaen i de atlantiske mediene overfor Russland får nå utslag. I Bulgaria mister forsvarsministeren jobben fordi han brukte feil ord når han skulle beskrive konflikten i Ukraina. Her skal alle inn på geledd.

Tony Blair – Wikipedia
Tony Blair

Vi husker at den tidligere britiske statsministerenTony Blair høsten 2021 ble adlet for sin virksomhet hvor viktigste bidrag var å invadere og ødelegge Irak med begrunnelse i en åpenbar løgn om masseødeleggelsesvåpen.

I Wien har en russisk dirigent mistet jobben fordi han ikke ville fordømme Russland eller Putin.

Polet i Norge vil angivelig ikke selge russisk brennevin i protest mot den russiske invasjonen. Men vin fra USA er ikke noe problem.

Det er forbausende stille rundt USAs fortsatte okkupasjon av deler av Syrias territorium, Israels okkupasjon av Golan-høydene, Tyrkias okkupasjon av Nord-Kypros, USAs okkupasjon av Irak, vår stilltiende støtte til krigen i Jemen, Natos bombing og oppstykking av Jugoslavia osv. osv.

Denne formen for selektiv politisk moral er mer enn påfallende og forteller om en effektiv måte å vende oppmerksomheten vekk fra egne svin på skogen. Bibelsk: En ser «splinten i andres øyne men ikke bjelken i sitt eget.»

Det er mange som kommer til å angre når propaganda-tåken letter. Men inntil så lenge fortsetter denne meningsløse og farlige retorikken.

Knut Lindtner
Redaktør

Den bulgarske forsvarsministeren har fått sparken på grunn av kommentarer om Ukraina.

Sofias militære sjef har fått sparken for å kalle Russlands konflikt med Ukraina en «militær innblanding» og ikke en «krig».

Stefan Yanev

Bulgarias statsminister Kiril Petkov har gitt sparken til forsvarssjefen Stefan Yanev fordi han valgte ordene «militær innblanding», eller en «operasjon». når han skulle beskrive konflikten mellom Russland og Ukraina, istedenfor å kalle det en «krig».

«Min forsvarsminister kan ikke bruke ordet operasjon i istedenfor ordet krig», fortalte Petkov til reporteren på mandag. 

«Du kan ikke kalle det en operasjon når tusenvis av soldater fra den ene og den andre siden allerede er drept».

Statsministeren la til at «bulgarske interesser ligger ikke i å bøye hodet», men «når vi ser noe vi ikke er enige i, noe så  åpenbart, da kan vi ikke tie stille».

Alle de fire partiene i Bulgarias koalisjonsregjering var enige om å gi Yanev sparken, bemerker Petkov.

Ny forsvarsminister blir Todor Tagarev, som hadde posten i 2013. Han vil bli utnevnt i en ekstraordinær sesjon i parlamentet som avholdes på tirsdag.

Avskjedigelsen kom som en reaksjon på en facebook-post fra Yanev. Der kommenterte han den russisk-ukrainske krisen, og advarte mot å bruke ordet krig.

Han sa at det ikke var nødvendig for Bulgaria å velge side, verken for Russland, USA, eller for de europeiske allierte, i denne konflikten.

Han la til «Vårt lidende moderland fortjener ikke å bli ofret i dette spillet mellom stormaktene».

Petkov kjeftet på han for dette utspillet, og sa: «Ingen minister skal prøve seg på å drive utenrikspolitikk på egen hånd, spesielt ikke på facebook».

Yanev argumenterte med at de allerede hadde tenkt å fjerne han, slik at regjeringen kunne sette inn en forsvarsminister som var mer villig til å følge landets utenrikspolitiske interesser. Han mente også at i noen saker går dette på bekostning av Bulgarias sikkerhet.

Bulgaria – Wikipedia
Bulgaria, offisielt Republikken Bulgaria, er en parlamentarisk republikk i det sørøstlige Europa. Det grenser til Romania i nord, Serbia og Nord-Makedonia i vest, Hellas og Tyrkia i sør og Svartehavet i øst. Med et areal på 110 994 km², er Bulgaria Europas 15. største land. Wikipedia

Bulgaria var lenge en nær alliert av Russland. De var en Sovjet-satellitt, og medlem av Warszawa- pakten under den kalde krigen. 

Men i 2004 sluttet landet seg til NATO, og de ble medlemmer av Europa-Unionen i 2007.

Petkov har sagt at de står fast på sin solidaritet med de vestlige allierte, og mener at det er den beste måten å sikre Bulgarias sikkerhet på.

I forrige uke stengte Moskva luftrommet sitt for fly fra Bulgaria. Det skjedde etter at Balkan-landene blokkerte russisk flytrafikk fra deres områder. Dette skjedde som svar på Russlands angrep på Ukraina.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ben Goossens

https://www.rt.com/news/550891-bulgaria-fires-defense-chief/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • THE GREAT RESET
  3 mars 2022 12:15

  Propaganda tåken kommer ALDRI til å lette, den har nå vært tykk i over 100 år og blir bare raskt tykkere og tykkere uten noen tegn til å stoppe…

  Svar
 • Tre år i fengsel kan en straffes med både i Tsjekkia og Tyskland for å fornekte, støtte, rettferdiggjøre eller stille spørsmål ved folkemordet i Ukrania. Skjønt foreløpig er vel ikke det iverksatt enda, og kan forhåpentlig avverges hvis det finnes noen voksne diktatorer på markedet for tiden;
  i motsetning til det 3. rikes massakre av mange tusen i 1943 like utenfor Kiev. Dumpet i massegraver. Å støtte ukrainske nynazister i 2022 virker ikke som det bekymrer eller er særlig problematisk. Bare påstå at de ikke finnes. Og nåde den som kunne finne på å foreslå at det er to sider i saken, minst.
  Samtidig fortsetter de virkelige folkemorderne med å kjøre døds-sprøytene i skuldrene på de som stiller seg i kø for neste stikk, de lydigge og tanketomme som ikke stiller spørsmål hvorvidt injeksjonene er effektive og sikre, som alle burde ha forstått nå at de ikke er.
  Hvor mye skal til for at folk tar ansvar for seg selv og sine barn og ungdommer? Og innse at folkemordinstituttet og vanhelsedirektoratet har liret av seg løgn etter løgn i over to år? Så sløvt.

  Svar
 • Wasan Totland
  4 mars 2022 11:01

  Jeg husker at det har vært diskusjoner vedrørende samme tema i Norge blant annet da vi gikk til angrep på Libya. Da skulle det ikke kalles krig sa politikerne.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sanksjoner mot Russland vil føre til:

Noe verden aldri har sett før.

Forrige innlegg

Perspektivene endrer seg på avstand.

Fra Asia og Midt-Østen oppleves det som skjer i Ukraina annerledes enn i våre medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.