POSTED IN EU, Krig-fred

En indirekte krigserklæring til Russland:

EU sender våpen til Ukraina.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne artikkelen fra Paul Craig Roberts, tidligere stats-sekretær i Reagans regjering, snur opp ned på hva som er det vestlige narrativet akkurat nå. Vi har publisert en rekke artikler fra Roberts på Derimot.no i mange år. Vi kan bekrefte at det han sier i denne artikkelen har vært hans politiske ståsted i hele denne tiden: «Russland må si stopp ellers fortsetter vesten å presse på. De hører ikke på advarsler!»

I den forstand har han fått helt rett slik det ser ut akkurat nå.

Det er også korrekt at EU slutter seg til ( på Ukrainas side) den krigen som nå pågår i Ukraina på ved å sende våpen dit. Om ikke direkte så gjør de seg indirekte til krigsdeltakere slik åpenbart Norge også nå er i ferd med.

En logisk konsekvens av dette fra Russlands side ville være å stanse all energiforsyning til EU som ville føre til en umiddelbar krise i hele unionen. Når de ikke gjør dette forteller det at Russland har en begrenset målsetting med krigføringen i Ukraina. Det skal vi alle være glade for.

Men i den krigspsykose-tilstanden vi nå befinner oss i er det ikke lett å holde hodet kaldt. Det er lett å bli revet med og si eller gjøre uoverlagte ting som vi seinere kommer til å angre på.

Knut Lindtner
Redaktør

EU-kommisjonens president annonserer at de slutter seg til krigen mot Russland

Av Dr. Paul Craig Roberts

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kunngjorde at til tross for Putins advarsel, kommer EU til å finansiere kjøp og levering av våpen til Ukraina. Hun sa også at EU kommer til å inkludere Hviterussland, som ikke er involvert i kampene, i sanksjonene, fordi det er en russisk alliert. Hun sier at EU vil forby russiske medier fordi de ikke holder seg til den offisielle krigsfortellingen. 

EU-kommisjonens president kunngjør dermed at EU slutter seg til krigen på siden av de ukrainske nazistene, og Washingtons FN-ambassadør anklager Putin for å eskalere krigen. 

Vi ser her resultatene av Putins altfor mange år med å vise tålmodighet overfor Vesten. Vesten har blitt vant til å pålegge Russland straff på straff uten konsekvenser for seg selv. Nå får det plutselig konsekvenser, og alt er Putins feil.

Jeg har advart i en årrekke om at tålmodighetspolitikken (til Russland red.) til slutt ville mislykkes fordi Vesten ville fortsette å presse på til den trådte over en rød linje. Det har nå skjedd, og konsekvensene vil bli langt mer alvorlig enn om Russland hadde satt foten ned for lenge siden.

Russofobene anklager meg for å være pro-russisk fordi jeg gir objektiv analyse i stedet for å slutte meg til de tankeløse fordømmelsene. Jeg er den som så faren for atomkrig på grunn av begge siders feilaktige politikk. Det er de vestlige russofobene og den naive russiske tilliten til forhandlinger som har feilslått. Dessverre er det min analyse som viser seg å være riktig. Jeg kan ikke si at jeg er glad for det.

OPPDATERING: Det er slående at ingen i den vestlige ledelsen eller media forsto at Russland sikkerhetsbekymring var seriøse.  Enten Vesten så på Kremls bekymring som berettiget eller ikke, burde alt vært gjort for å berolige Russland. I stedet ble det motsatte gjort.   

Stoltenberg sa «hvis Kremls mål er å ha mindre NATO på sine grenser, vil landet bare få mer NATO.» For en arrogant dum ting å si. Denne hensynsløse uttalelsen kommer fra NATOs generalsekretær.  Han skulle umiddelbart ha blitt fjernet fra vervet. 

Jeg påpekte for 8 dager siden at denne ekstremt aggressive reaksjonen på en oppriktig sikkerhetsbekymring fra en stor militærmakt ville få svært alvorlige konsekvenser. Det overbeviste Kreml om at Russlands sikkerhetsproblem ikke kunne løses ved forhandlinger. Det var Stoltenberg som satte russerne på invasjonskurs.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen

Vesten har ikke lenger noen russiske eksperter. Vesten har folk direkte eller indirekte på det militær-/industrielle kompleksets lønninngsliste (den privateide krigsindustrien, red.) som ikke gjør annet enn å føyse unna Russland. Vesten har null evne til å se den andre siden. Dessuten utnevner Vesten kvinner som forsvarsministre, nasjonale sikkerhetsrådgivere og ledere av EU-kommisjonen for å vise sin inkluderendehet. Kvinnene må vise at de er like tøffe som menn og følgelig ta enda dårligere avgjørelser. 

Vi er faktisk i ferd med å slutte å eksistere rett og slett fordi den vestlige verden ikke er i stand til å ta en fornuftig avgjørelse. 

Vesten har ikke gjort annet enn å vekke krigens flammer og er nå nær ved å bli fortært i disse flammene.

Forsidebilde Joe Latimer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Russland har kapasitet ikke bare til å «innta» deler av Ukraina, men til å «gruse» hele landet. Å sende inn våpen i denne situasjonen fører til forlengelse av krigen og lidelsene, – noe som trolig er hensikten til enkelte.

  Det riktige for Zelenskyj nå er å heise det hvite flagget og få slutt på ødeleggelsene og drepingen. Russland vil ha et nøytralt Ukraina, og det kommer de til å få uansett, det er ikke nødvendig å vente til alt ligger i ruiner for å innse det.

  Svar
 • THE GREAT RESET
  3 mars 2022 12:26

  De samme mektige kreftene som står bak corona og klima hysteriet har nå i over et halvt år prøvd å provosere frem WW3… De ønsker å redusrere befolkningen i verden og ødelegge økonomien til folk flest slik at de kan senere komme inn og «redde» oss med sitt nye økonomiske system hvor sistat «YOU will own NOTHING and be happy» (Du vil eie ingenting og være lykkelig). Men det de egentlig ønsker er å gjøre verden om til et globalt paradis for «eliten» hvor kunn de eier noe, har makt eller frihet. Dette vil være en verden hvor folk flest i realiteten lever som slaver uten noe som helst…

  Svar
 • «EU sender våpen til Ukraina»

  Og Norge-Stoltenberg sendte bomber til Libya, – fra 10 000 fot.

  Hva hadde skjedd om EU hadde sendt våpen til Libya? – Slik at Libya kunne bombe Norge tilbake.

  ‘– Beskytt sivile, for Guds skyld, i Ukraina, la oss gjøre jobben vår sa koordinator Martin Griffiths i et intervju med AFP.
  Han la til at det har blitt samlet i 1.5 milliarder dollar, og at de har ressursene til å hjelpe folk.’
  https://www.nrk.no/urix/en-million-mennesker-har-flyktet-fra-ukraina-1.15876857

  Altså i motsetning til til i Libya. Der ble det sluppet 600 bomber over byer med sivile. ( 30 000 drept.)
  Uten varsel. Uten ‘guds hjelp’ fra hverken koordinatorer eller andre, – eller media.
  Innsamling av penger? :
  Bomberne stakk av med/stjal Libyas milliarder på milliarder av gull.

  ‘ Helt etter internasjonal lov, ‘ i følge bombe- Stoltenberg.
  ( OG Nrk., antagelig. For der var det stille. )

  Svar
 • Så bør vi ikke glemme dette.
  Bakmennene i USA har alltid siklet på Russland sin hovedflåtebase i Sevastopol mot Svartehavet. Putin er en stor statsleder som visste hva som var bakmennene i USA sitt mål, og som heldigvis omsider satte ned foten for et korrupt Ukraina som lot/lar seg bruke:

  ‘ Russland har omtrent i hele forrige århundre hatt sin hovedflåtebase i Sevastopol mot Svartehavet, og det har også vært en betydelig russisk befolkning.
  I januar 2014 kom det til voldelige opprør og et statskupp i hovedstaden Kiev, rettet mot Ukrainas lovlig valgte president Janukovitsj som var meget vennligsinnet overfor Russland. Statskuppet som verbalt og på mange måter var støttet av USA og vestlige land, medførte makthavere som var provestlige og anti-Russland. ‘
  https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/ngeMw5/Krim-er-russisk–Carl-I-Hagen

  Svar
 • WW3 er allerede startet !!!
  4 mars 2022 9:58

  Det vi ser nå er begynnelsen på WW3 rett å slett, og krigen er egentlig allerede startet i form av de økonomiske sanksjonene mot Russland… Mektige krefter har prøvd å starte tredje verdenskrig nå siden sommeren 2021 og det ser ut som de nå har kommet mange steg nermere. Et svekket Russland er et farlig Russland som kan tvinges til å gå til krig mot Europa for å rett å slett forsøke å unngå kollaps av landet. Putin later også til å være desperat og kanje ikke helt med sinne fulle 5 etter 2 år i isolasjon…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sanksjoner mot Russland vil føre til:

Noe verden aldri har sett før.

Forrige innlegg

Perspektivene endrer seg på avstand.

Fra Asia og Midt-Østen oppleves det som skjer i Ukraina annerledes enn i våre medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.