POSTED IN Økonomi

To-frontkrigen, den militære og den økonomiske: Nato mot Russland.

Hvem vinner og hvem taper?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvem vinner, hvem taper i Ukraina-krigen?

Av Eric Zuesse

Spekulasjonene er mange om at USA/NATO vinner den militære krigen i Ukraina (ved å bevæpne og kommandere Ukrainas væpnede styrker – det er en proxy-krig på amerikansk side). Det er også en utbredt forståelse at Russland vinner krigen i Ukraina (ved å bruke sin egne styrker). Men «krigens tåke» og propagandistiske agendaer dominerer krigen på begge sider (den amerikanske  siden som får sin ‘informasjon’ fra Ukrainas regjering) og den russiske siden som får sin ‘informasjon’ fra Russlands regjering).

Det er en tofrontskrig: den militære fronten og den økonomiske fronten. Og «krigståken» omhyller bare det militære aspektet av krigen. Det gjelder IKKE den økonomiske fronten.

I sterk kontrast: 

Den økonomiske fronten er 100 % kontrollert av investorer og vises utvilsomt i endringene i de respektive verdiene til valutaene på de to sidene: verdien av rubelen i forhold til dollaren, og til pundet, og til euro, i dag versus 1. januar 2022, som opprinnelig var før noen hadde noen klar kunnskap om at Russland ville invadere Ukraina 24. februar 2022.

Her er disse økonomiske endringene. Seierherren, så langt, på krigens ØKONOMISKE front er tydelig og entydig vist i hver av disse tre grafene:

Som det viser: Den umiddelbare responsen fra investorer på invasjonen 24. februar 2022 var å tro at Russlands økonomi ville bli knust av «Vesten»; men helt siden mai har det vært en bemerkelsesverdig stabil tro blant investorer på at i stedet vil vestlige (dvs. Storbritannia/USA-og allierte) økonomier bli knust – knust av Hva? 

Knust av sanksjonene fra Storbritannia/USA og allierte og av at USA/Storbritannia sprengte Nord Stream-rørledningene for å stenge Europa ute fra det som lenge var og lenge hadde vært Europas billigste og mest rikelig energikilde: Russland. 

Nå vil både forbrukere og industri i EU betale for mye for energi fordi deres regjeringer er alliert med Storbritannia/USA mot Russland, i stedet for med Russland mot Storbritannia/U.S.A. De kommer til å betale en høy pris i årene som kommer, fordi de er alliert vestover i stedet for østover.

Maskinoversatt, bearbeidet og og noe forkortet av redaksjonen

Forsidebilde: Nicolas Hoizey

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Jeg tror en bedre innfallsvinkel for å forstå krigen er å se på krigen som en 3D krig hvor media bare bringer oss informasjon fra 2D frontene (nasjonalstatene). 3D nivået er NGO organisasjonene over nasjonalstatene. Uansett hvilken av sidene man velger å støtte, så taper man bare ved å delta i elitens spill.
  En artikkel som forklarer dette godt: https://www.minds.com/CorbettReport/blog/how-to-play-3d-chess-1212954655043592192

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  11 november 2022 10:10

  Amerikansk topp-militær kallar krigen i Ukraina «oppvarming» før den store krigen mot Russland. Amerikanarar diskuterer i fullt alvor om dei skal ta Kina i same slengen, eller eitt land om gongen.

  Dagens artikkel i Forsvarets Forum gjev eit innblikk i korleis Noreg aktivt hjelper USA med provokasjon mot Russland:

  «– Dette setter denne tingen innenfor rekkevidde til Russland. Vi prøver med vilje å være provoserende uten å være eskalerende, sa oberstløytnant Lawrence Melnicoff i Special Operations Command Europe til Stars and Stripes i forkant av onsdagens test.»

  Melnicoff uttalar seg om det amerikanske spesialstyrkar driv med ved Andøya nett no.

  Skulle Russland finna grunn til å angripa Noreg. har me amerikanarane sine eigne ord for at åtaket ikkje er uprovosert. Noreg er ikkje vel bevart. Me bed om bråk.

  Forsvarets Forum fortener ros for opplysningsarbeidet avisa driv.

  Svar
 • Det er jo helt meningsløst å se på disse valutakursene når det knapt er noen handel mellom dem. Valutakursen gjenspeiler bare det russiske markedet. Russiske investorer selger unna dollar på grunn av de vestlige sanksjonene. Hva skal de da med dollar ?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er gode tider for oss nå.

Begravelsesbyråene blomstrer i Nord-Amerika.

Forrige innlegg

Norsk oberstløytnant: Mine militære vurderinger bygger på propagandanyheter fra Ukraina:

Det ligger an til russisk seier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.