POSTED IN Coronavaksiner, Helse

To år etter andre dose:

Jeg har vent meg til livet med utmattelse.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Julia Schreiner Benito

– Jeg tror at mange som sliter med helsen ikke tenker på at det kan ha med vaksinen å gjøre, sier Karl-Erik Hordnes. Én av mange bivirkninger er utmattelse.

Jeg har like mye utmattelse, nummenhet og konsentrasjonsvansker som da bivirkningene kom i september 2021 etter andre dose Pfizer. Andre symptomer har blitt noe bedre, men juni var ille, jeg var dårlig eller veldig dårlig i nesten tre av fire uker. 

______________________________________________________________________

Dette innlegget er hentet fra Hemali
______________________________________________________________________


Ingen tester, blodprøver, spesialister eller scanning har funnet noe galt hos Karl-Erik.

Da han ble intervjuet av TV2 høsten 2022, bekreftet pasientjournalen at: «Det er ikke funnet annen forklaring enn en sannsynlig vaksinereaksjon».

Han delte TV2-artikkelen på Instagram i november 2022 og skrev:
“Deler dette for å gi tallene på bivirkninger et ansikt, og antallet med liknende bivirkninger, er garantert svært mye høyere enn hva som er innrapportert. Bare siden i går, har 9 ukjente kontaktet meg som sliter med mye av det samme. Helsemyndigheter må våkne, og gi hjelp til alle som sliter med dette, og ikke bare tenke på hvor mange doser man kan gi eller tilby!”

Snart to år etter at helsen knelte etter andre dose, har Karl-Erik vent seg til en ny hverdag.
– Livet er fint selv om disse plagene sitter i. Det er selvsagt mye jeg kunne tenke meg å gjøre og være med på som jeg ikke kan, men det er så mange gode ting i livet å være takknemlig for.
Karl-Erik bor i Arna utenfor Bergen med kone og to barn.

Men ønsket om å komme tilbake til den gamle normalen er jo selvsagt stor. Vel så kjipt som plagene, er mangel på konkret hjelp fra helsevesenet. 

I dag fikk jeg beskjed om at fastlegens henvisning til nevrolog ble avvist av sykehuset fordi de ikke “så behovet.” Det var eneste begrunnelse. Avslagene viser at en hel pasientgruppe blir ignorert.

Ingen hjelp å få

– Jeg har selv fått avslag på behandling for de med long-covid fordi det er vaksinen som var årsaken til plagene mine. Tilbudet er forøvrig i etterkant lagt ned, som følge av stopp på tilførte midler til prosjektet, noe som er helt utrolig. I dag fikk jeg beskjed på Helsenorge om at fastlegens henvisning til nevrolog ble avvist av sykehuset fordi de ikke “så behovet.” Det var eneste begrunnelse.

– Begge avslagene gir et tydelig innblikk i at en hel pasientgruppe blir ignorert. Det er en skandale. Jeg ble noe overrasket over dagens avslag, men ikke sjokkert. Det føyer seg bare inn i et helhetsbilde av at myndighetene ikke anerkjenner problemene vaksinen gir.

Jeg begynner å bli vant til en “ny normal” nå to år etter at bivirkningene kom.

– Mange beretter om utmattelse

I mars 2023 delte Karl-Erik sine erfaringer i en artikkel her på Hemali også.
–  Jeg har jeg fått minst 60-70 henvendelser fra mennesker jeg ikke kjenner, som har sett meg i TV2-artikkelen eller her på Hemail. De forteller om mye av de samme plagene og mer til. Senest i dag snakket jeg i over en time med en som lurte på om hun kunne ha bivirkninger, hun har hatt vesentlige plager lengre enn meg.

– Jeg tror at mange som sliter med helsen ikke engang tenker på at det kan ha med vaksinen å gjøre. Det er så lite fokus på det i media og lite gehør i helsevesenet og samfunnet for øvrig. Men jeg tror at ting er i ferd med å snu, det er flere og flere som uttrykker skepsis både til koronavaksinene og til vaksiner som måtte komme. I USA, Sveits, Tyskland, Japan, Australia med flere skjer det ting som tyder på at åpenheten om vaksineskadene øker.


Elleve år gammel fikk Maren ME, det var ikke norsk helsevesen som hjalp henne på beina. Hør henne og hennes far i Hemalipodden.
Marianne fikk ME etter koronavaksinen: – Jeg sørger over det livet som er tapt.


– Jeg er blant de “heldige”

– Etter å ha snakket med så mange som sliter med utmattelse og mye annet, gikk det tidlig opp for meg at jeg er blant “de heldige”. Mange har en hverdag der de ikke evner å være i jobb, eller ikke klarer å fullføre studier eller være sosial uten at det gir store konsekvenser i dagevis etterpå. Selv har jeg stort sett klart å jobbe 40 prosent.

– Det gjør dypt inntrykk å lese og høre slike beretninger. Derfor blir det umulig for meg å ikke prøve å bidra til at denne ignorerte pasientgruppen skal bli hørt og hjulpet. Jeg skulle gjerne ha gitt bånn gass og kommet mye lengre, men må ofte utsette oppgaver fordi formen er dårlig.

Før koronavaksineringen var de alle unge, friske og spreke mennesker.

– På kort tid har jeg fått flere beretninger fra folk som nå har fått beskjed om ME-diagnose, begynnende MS og begynnende kols. Før koronavaksineringen var de alle unge, friske og spreke mennesker. De to med sistnevnte diagnoser må i utgangspunktet bruke medisiner resten av livet og kan ikke bli friske.

Det er skandaløst hva disse mRNA-injeksjonene bringer med seg. Ved nyttår sa statsministeren i sin tale:

“I fellesskap kom vi gjennom koronapandemien. Det var tungt, men vi klarte det.”

Glemt og overlatt til seg selv

– Bak det glansbildet sitter det sannsynligvis tusener med langvarige vaksineskader. De fleste er glemt og overlatt til seg selv. De med long-covid blir vel i noe større grad tatt på alvor, men også i den gruppen føler mange seg glemt. 

– Høyre og Arbeiderpartiet har slagord som “like muligheter for alle” og “alle skal med”. Alle.

– Konsekvensene av koronatiden er vi ALLE på ingen måte ferdige med. Det blir vi ikke før myndigheter erkjenner fakta og bevilger penger til forskning og hjelp til dem som ligger nede og bøter på skadene. Først da kan vi kanskje i fellesskap si “vi klarte det”. Ikke før.


Vil hjelpe de vaksineskadde med foreningen VaxVeritas

Karl Erik har med flere andre startet en forening som har knyttet til seg et fagråd. Det inkluderer blant annet leger, forsker, advokat og professor.
Fagrådet fungerer som rådgivere og støttespillere til en spørreundersøkelse om langvarige bivirkninger. 

Målene for foreningen VaxVeritas er:

 • Formidle et sant bilde av covidvaksinenes bakside.
 • Bidra til at vaksineskadde blir hørt og hjulpet.
 • Påvirke myndigheter til mer helhetlig plan ved pandemi og for å håndtere og hjelpe vaksine-skadde.


I løpet av sommeren får VaxVeritas hjemmeside og en spørreundersøkelse for dem med langvarige bivirkninger.
Har du som er lege/forsker/mikrobiolog lyst til å stå oppført som støttespiller for spørreundersøkelsen? Kontakt Karl-Erik Hordnes: post@vaxveritas.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Legeforeningen ga æresprisen ÅRETS ALMENNLEGE til Kaveh Rashidi, han som immiterte skjelvinger og slik gjorde seg morsom på vaksineskadedes bekostning. Aavitsland håner også de mange han har ødelagt livet for.
  De ansvarlige for det hele «ser ikke behovet» for å ta seg av de mange de har skadet.
  I så fall må pasienten kalle det «long-covid» og søke behandling for det om h@n selv er overbevist om at «kuren» er problemet og ikke viruset. Det står skammelig dårlig til med norsk helsevesen. All ære er tapt.

  Svar
 • Ole Kristian Jønholt
  17 juli 2023 18:26

  Det var dette leger og virusologer mistet lisenser ble demoniserte, sensurerte og latterliggjort for å advare mot. Vi er i krig, den blir ikke ført med kuler og krutt, foreløpig, men med ideologi, sykdom og klimafrelse som våpen. En ny verdensorden er mantraet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nato-møtet i Vilnius:

Et skritt mot oppløsning av alliansen?

Forrige innlegg

Gir dårlige reultater:

Storbritannia prøver verbalt å pumpe opp sine militære muskler med ord.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.