POSTED IN Storbritannia

Gir dårlige reultater:

Storbritannia prøver verbalt å pumpe opp sine militære muskler med ord.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi har hentet dette klippet fra Andrei Martyanovs nettside. Han er en russiskfødt militæranalytiker som har bodd mange år i California. Han har gitt ut tre bøker om utviklingen av det militære styrkeforholdet i verden. En av bøkene har vi tidligere bokanmeldt her på derimot.no: (Loosing Military Supremacy, Å miste det militære overtaket.)

Når vi presenterer han på nytt er det fordi at det han har uttalt og advart om tidligere, som en har ledd av i vesten, faktisk nå viser seg å stemme på slagmarken i Ukraina. Det er derfor virkelig grunn til å høre hva han har på hjertet. Han er alltid ironisk i tonen slik at ironi-filteret må skrues på. Og kommentaren under om de britiske styrkenes krigsberdskap er ikke noe unntak.

Men britene legger etter min mening opp til dette sjøl ved at de fortsatt fremstiller seg en av verdens ledende militærmakter, noe de ikke lenger er. Storbritannia er i dag en avdanket kolonimakt med alt for høye tanker om seg selv og sin egen rolle i dagens verden.

Men gode på humor er de. Etter min mening verdens beste, slik dere kan se i video-klippet nederst.

Knut Lindtner
Redaktør

Si Vis Pacem, Para Vinum (Hvis du vil ha fred, forbered deg på vinen)

Fra Andrei ¨Martyanovs blogg

OK, nå er det offisielt… bare idioter jobber i de høyeste posisjonene i Storbritannias militære:

Royal Air Force er nå klare til å «fly og slåss» mot Russland, har styrkens nye leder sagt.  Dette til tross for bekymringer over alle kuttene til de militære. 

I sin første tale som Air Chief Marshal fortalte sir Richard Knighton til Air Staff’s  Global Air & Space Chiefs’ Conference at Storbritannia er forberedt på å ta på seg ansvaret for motstanden mot  Russlands ulovlige invasjon av Ukraina.

Han sa: «Det vi må bli enige om er at vår motstander forstår at vi har en troverdig kapasitet, at vi er klare til å fly og kjempe, slik at de vil tape». Dessverre kommer det i en tid da de væpnede styrkene har blitt bedt om å vurdere kutt i RAF, hæren og den kongelige marinen. Tidligere i år har De Forente Stater advart om at de ikke lenger betrakter Storbritannia som et militære på toppnivå, på grunn av de mange nedskjæringen i styrken..

Og for en gangs skyld har USA rett. Og det gjelder ikke bare kuttene i Storbritannias allerede «letestyrker». Det gjelder spesielt i Royal Air Force , med hele 168 kampfly.

Nei, det er et faktum at RAF har nøyaktig null, niks, og ingen piloter som har den fjerneste anelse om hvordan man kan fly og slåss mot en fiende med kapasiteten som den russiske luftstyrken og det russiske luftforsvars-systemene har. Å spy ut slikt tull gir ikke større kapasitet. Og Storbritannia er verken designet eller forberedt på alvorlige og større luft-operasjoner. 

Deres RAF er kun en andreklasses styrke som ikke kan slåss mot militære supermakter. S-400 kan fly riktig langt. Men i realiteten så er RAFs kamp-erfaring, spesielt mot en dramatisk dominerende fiende med et vell av kamp-erfaring verdt null og niks.

Hvorfor folk fortsetter å bry seg selv og tjenesten ved å komme med slikt tull kan jeg ikke fatte. Hei, ikke en gang din nærmeste allierte tar deg alvorlig lenger. Se bare på denne fyren

sir Richard Knighton

Han er tydeligvis klar til å dø i forsøket. Men vent nå litt, han er ikke en gang en pilot! Vel, det kan forklare hans forvirring. Men siden det er fredag, kan vi jo minnes tiden da det britene hadde var virkelig morsomt, og lett å elske. Hvor er det blitt av den berømte britiske humoren og selvironien?  Kom igjen – vis oss!!

Oversatt og litt forkortet av Ingunn Kvil Gamst

http://smoothiex12.blogspot.com/

Forsidebilde: Mikael Kristenson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

To år etter andre dose:

Jeg har vent meg til livet med utmattelse.

Forrige innlegg

Forsvarsmeldingen NOU 2023:14.

Et bestillingsverk for mer penger til NATO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.