POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Tildekkinga

Formalisere den reelle regjeringa, den med Ap, Høyre, Venstre og KrF?

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De to siste statsministrene fra Høyre og Ap samles i sterk enighet om nødvendigheten av politikken som gir oss de høye strømprisene. Det viser at de påståtte stridighetene mellom Ap og Høyre bare er en illusjon. De er også enige om alle utenlandskrigene, underordninga av EU og USA og den økonomiske politikken. Pensjonsnedskjæringene og privatiseringene av offentlige institusjoner hadde ikke vært mulig uten Aps initiativ og gjennomføringskraft. Hvorfor opptrer de da som to politiske motpoler når de er så entusiastisk enige i alle de viktigste sakene?
Det viktigste politiske tiltaket i Norge for å sikre fortsatte utenlandskriger og at alt i Norge blir mer tilpassa markedskreftene og de mektigste kapitalistene, er nettopp å spre illusjonen om den store motsetninga mellom Arbeiderpartiet og Høyre. Og skjule illusjonen bak et sceneteppe.

Hentet fra politikus.no
Av Ove Bengt Berg

Når Ap og Høyre kommer i samme regjering kan de ikke lenger bløffe med at de fører ulik politikk. Da vil en regjering Ap, Høyre, Venstre og KrF, og kanskje med SV og MDG, bli møtt med motstand, og et alternativ. De reelle konfliktene som folket skal velge mellom vil bli klargjort når Ap og H sjøl går sammen i regjering. Da blir tydelig at de står for det samme.

C9325926-7DFC-406A-8FC1-0B868E46106E_1_201_a
 Men bare en av fem på Stortinget er enig

En sånn nasjonal samling av alle dem som står sammen om politikken vil gi et riktig bilde av de politiske meningene i Norge. Derfor er det også så viktig å hindre at vi ser og forstår dette viktige tilslørende skuespillet. Illusjoner og bedrag skal vi fores med.

I juli 2005 fikk jeg i Klassekampen på trykk en lengre artikkel som kritiserte Arbeiderpartiet; Fra bedrag til selvbedrag. Sånn kritikk av Ap har alltid fra noen venstreorienterte blitt møtt med kritikk av typen «Det er feil å kritisere Arbeiderpartiet og dermed dytte de til høyre. De bør heller overbevises om at de bør endre politikken sin.» I løpet av de siste to-tre tiåra har Ap ikke blitt overbevist, men befesta seg som en bastion med høyrepolitikk. Bare enda verre.

Partiet Venstre er viktig i den reelle regjeringa i Norge. I økonomisk politikk er Venstre det mest høyreorienterte partiet i Norge, sjøl etter at det har etter hvert har godtatt at arbeidstakere kan organisere seg i fagforeninger og muligens har også Venstre godtatt retten til å streike. Med den nye partilederen har Venstre også markert seg som det mest krigsivrige partiet. KrF er i økonomisk politikk et grunnleggende markedsunderdanig parti, og lite sosialt. I hele sin eksistens, i tillegg til å være et bokstavelig talt reaksjonært parti.

SV er et naturlig støtteparti for den reelle regjeringa, sånn som partiet utvikler seg. Mest naturlig med stoler rundt kongens bord. Muligens burde både Senterpartiet og Fremskrittspartiet hørt med i en sånn regjering som viser hvilken reell politikk som vil bli ført — uansett valgresultat.

Det er naturlig at Ap i en Høyre-regjering vil forsterke sin høyrepolitikk og droppe de standpunktene der de fortsatt har litt sosiale standpunkter. Men samtidig vil det skje noe positivt ved at Ap vil gå i oppløsning som et parti som kan få oppslutning fra arbeidsfolk. Ap blir bare sittende igjen med de medlemmene som er direktører, lobbyister og kommunikasjonsdirektører. Tapet av fagorganisertes tillit  vil også føre til at Arbeiderpartiet mister kontrollen over LO, og da blir det bedre tider i Norge!

Når den politiske realiteten blir innsett, rakner mye i Norge. Alt det som bør rakne.

Derfor vil det sjølsagt ikke skje at de partiene som sammen vedtar en politikk som ikke noe valg kan endre på, også framstår som realiteten. Ikke for alt i verden. At Ap=H er faktum, er den viktigste politiske hemmeligheten i Norge å holde skjult.

Sist oppdatert 20.08.22 kl 22.43.

Framheva bilde: Christos Giakkas fra Pixabay

Andre artikler:

Har sosialdemokratisk politikk noen framtid? Neppe.

Ap: EU-kommisjonens og Natos viktigste representant i Norge.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • «Når den politiske realiteten blir innsett, rakner mye i Norge. Alt det som bør rakne.»

  Stem ved neste valg. Bruk stemmeretten.
  Si tydelig fra.
  Stem blankt.
  Så kan vi begynne på nytt, og få satt sammen et lag som støtter byggingen den frie nasjonen Norge.
  Et lag som vet hva de driver med. – Og vet at det er den produserende befolkningen som forsørger Løvebakken. Ikke omvendt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 august 2022 19:20

  Opplysande frå Bengt Ove Berg. Diverre kjem NRK til å køyra i sine gamle spor og halda fram med «duellane» mellom Støre og Solberg til me stuper.

  Men me kan saktens vona at fleire og fleire finn desse framsyningane totalt uinteressante.

  Svar
  • Heller til DE stuper. 😉

   Vi får vise at demokrati er noe annet enn parti-diktatur og ukyndighet.
   Stem blankt.
   SÅ kan vi begynne å bygge landet.

   Svar
 • politikere over hele verden er enige bakrommet og står fram i media som om de er uenige .

  Svar
 • Günther Braun
  20 august 2022 21:16

  Bra artikkel med informasjon alle trenger for at vi skal kunne stoppe dette politiske teateret!

  Men for å dra det enda lengre, så er det akkurat samme forhold i hele Vesten. Og det er selvfølgelig ikke en tilfeldighet, men slik eliten mener de enklest kan lure naive folk. Vi har de samme såkalte styringspartiene i alle land vi like å sammenligne oss med. Så illusjonen av valg når folket går lei er å skifte ut noen politikere og parti, men at globalistpolitikken fortsetter akkurat som før. Noen få unntak på dette systemet er SD i Sverige og femstjernersbevegelsen i Italia. Da blir plutselig disse «erkefiendene» av partier gjennom århundrer plutselig samarbeidsvillige for å unngå at partier som representerer folket skal få innflytelse på politikken.

  Svar
 • Ja, definitivt en stor bløff at Ap og Høyre liksom er politiske motstandere, det er bare et spill for galleriet. Toppene i begge partiene er globalister. Tipper at de er enige om 95% av de viktigste sakene. 5-prosenten blir «utstilt» i media og i valgkampdebatter og da «krangler» de så busta fyker; selvfølgelig bare et spill.
  Jeg tror egentlig det er større forskjell på Ap og Sp enn på Ap og Høyre, men så lenge Sp har «giftet» seg med Ap må de (Sp) svelge mange kameler, men får som plaster på såret gjennom et par av sine hjertesaker som f.eks.oppdeling igjen av tvangs-sammenslåtte fylker og kommuner.
  Jeg er derimot ikke så sikker på om det er så lurt å stemme blankt; tror det er bedre å stemme på antiglobalistiske partier (hvis de virkelig finnes da). Men hvis f.eks 30% hadde stemt blankt i et valg/stortingsvalg og media hadde opplyst grundig om dette så tror jeg absolutt at blanke stemmer hadde hatt sin misjon.

  Svar
  • Vi skal stemme blankt. For å vise vår forakt for et dyrt liksom -demokrati. Et parti-diktatur der et ukyndig maktapparat slåss om taburetter,.
   Vi skal starte på ny. Med ærlighet og realiteter, ikke konstruerte motsetninger.
   Vi tror kanskje at denne styreformen, og den maktfordelingen vi har nå er det eneste mulige.
   Dvs. de som har tilranet seg makta, og de som vil spiser kirsebær med makta , innbiller oss det.
   Men vi må slakte det som er destruktivt/råttent. Vi må pløye før vi kan så.
   Vi skal bygge landet.

   Folk må erkjenne at de har gitt opp.
   Først pløye et par år til ugrasset dør.
   Så kan vi samle oss. Så kan vi bygge og dyrke.
   – Men først bort med ugrasset.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 august 2022 15:46

  Bengt Ove Berg nemner semje om utanlandskrigane. Amerikanske B-52 øver i desse dagar i Troms.

  Jan Hårstad har heilt rett: Fienden står allereie i landet. Amerikanske bombefly, amerikanske basar, amerikansk etterretning og ein overdimensjonert amerikansk ambassade.

  Avtalen om amerikanske spesialstyrkar i Noreg, underskriven av Støre-regjeringa, må ikkje gløymast. siste nytt i den saka er at Sivilombodet heller ikkje vil hjelpa meg meg innsyn i avtalen. Det stinkar.

  Di meir ei regjering må halda hemmeleg, di mindre duger ho, sa ein klok mann.

  Svar
  • Wasan Totland
   21 august 2022 23:39

   Jeg har mer og mer i de siste par årene bitt meg merke i Hårstads retorikk. Han er lenger framme enn de aller aller fleste.

   Svar
 • Hvert regime inkluderer mediene som skaper oppslutning for regimet. Oslo-Norge = VG = Aftenposten = TV2 = Høyre = Covita = Arbeiderpartiet = NRK = Dagbladet = Dagsavisen = Se & Hør. Statsministerduellene er inspirert av strategien foreldre bruker mot barn som ikke vil ha på votter: Du kam fritt få velge. Røde eller blå votter.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ungarns statsminister:

De fleste landene i verden støtter ikke vestens posisjon i Ukraina-konflikten.

Forrige innlegg

Kanselleringskulturen i dag

Globale selskapers maktmisbruk

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.