POSTED IN Norge, Olje-Energi, Sanksjoner

Til vinteren kan Europa havne i svart:

EU Straffer Russland ved å bli mørklagt og iskaldt.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Europa står overfor en enestående gasskrise og neste vinter ser ut til å bli brutal

Private husholdninger og industri vil lide enormt, og mange bedrifter kan til og med måtte legge ned produksjonen. Hele industristeder i Europa ville kollapse i løpet av få måneder fordi europeiske politikere foretrekker å ofre dem av ideologiske årsaker.


___________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Politikeren
___________________________________________________________

Senest om vinteren vil det være mørkt i Europa når det gjelder forsyninger av flytende naturgass (LNG). Det er ikke nok tilbud til å møte europeisk etterspørsel. Og det er ingen bedring i sikte før 2024. Sanksjonene mot Russland er et slag for befolkningen og økonomien.

Europeerne er for tiden i en veritabel dilemma. På den ene siden ønsker politikere å straffe Russland økonomisk og økonomisk ved ikke lenger å kjøpe energikilder (olje, naturgass og kull) derfra; på den annen siden er det ikke nok substitutter for det russiske tilbudet på verdensmarkedene.

Dieselprisene skyter allerede i været, og det ser heller ikke rosenrødt ut for naturgass.

Ifølge en rapport fra Rystad Energy vil etterspørselen etter flytende naturgass på globalt nivå stige til 436 millioner tonn i år, mens den totale tilgangen kun er 410 millioner tonn.

Dette fordi det først må bygges flere kondenseringsanlegg og fremfor alt transportskip for å møte den kraftige økningen i etterspørselen som følge av sanksjonene mot Russland.

Dette vil ta lang tid. Innen vinteren vil europeerne mangle gass, først og fremst fordi de har stolt på den billigere naturgassen via rørledningene fra Russland, men nå ønsker å innføre en embargo på den.

EUs REPowerEU-plan har som mål å redusere avhengigheten av russisk gass med to tredjedeler i år. Dette målet kolliderer med EUs mål om å fylle gasslagre til 80 % kapasitet innen 1. november.

green trees under starry night
Kanskje en kan se stjernehimmelen inne i byene også?Men ved å gjøre det opprører europeerne det globale LNG-markedet og forårsaker enorme prisøkninger over hele verden. Det betyr at andre land lider på grunn av EUs energipolitikk fordi de nå må bære mye høyere kostnader.

«Det er ikke nok LNG til å møte etterspørselen. På kort sikt vil dette føre til en hard vinter i Europa, sier Kaushal Ramesh, senioranalytiker for gass og LNG i Rystad Energy.

For produsentene betyr dette at neste LNG-boom er rett rundt hjørnet, men det vil komme for sent til å møte den kraftige økningen i etterspørselen.

Scenen er duket for et fortsatt forsyningsunderskudd, høye priser, ekstrem volatilitet, stigende markeder og økt LNG-geopolitikk.

Hvis russiske gassforsyninger skulle svikte i morgen, vil nåværende lagrede gassreserver (som er omtrent 35 % fulle) trolig være oppbrukt før slutten av året, og etterlate Europa utsatt for en brutal vinter.

Private husholdninger og industri ville lide enormt, og mange bedrifter kan til og med måtte legge ned produksjonen. Hele industristeder i Europa ville kollapse i løpet av få måneder fordi europeiske politikere foretrekker å ofre dem av ideologiske årsaker.

Tross alt snakker vi her om tiltak som truer industriens eksistens, som vil gi et enormt økonomisk og finansielt sjokk.

For eksempel vil Emiratet Qatar også levere flytende naturgass til Tyskland. Forholdene passer likevel ikke økonomiminister Hofreiter (De Grønne).

For eksempel ønsker det arabiske monarkiet minimum 20 år for en kontrakt, spesielt siden ekstremt dyre nye LNG-tankere måtte bygges for å frakte LNG til Tyskland.

Men dette passer ikke inn i dekarbonisatorenes konsept om å redusere CO2-utslippene med 88 prosent innen 2040. Qatar ønsker også å knytte prisen på gass til prisen på olje, mens Berlin ønsker at den skal kobles til den europeiske gassindeksen.

Europeiske supplikanter har imidlertid ikke store sjanser til å forhandle suksess med araberne med mindre de kommer med gode avtaler i retur som også lover fordeler til forhandlingspartnerne.

Å sette seg selv i en selvforskyldt knipe og stille krav fungerer ikke her, spesielt hvis man tidligere har vært en voldsom kritiker av Qatar som De Grønne.

Qatariene husker sikkert hvordan de grønne angrep Bayern München skarpt i 2020 på grunn av deres treningsleir i emiratet, og hevdet arrogant at araberne ignorer menneskerettighetene.

Forsidebilde: Filip Mroz

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hvordan lagrer EU egentlig naturgass? Jeg har aldri sett et eneste gasslager, jeg. Hvordan ser de ut disse gasslagrene som EU skal fylle før vinteren?

  Svar
 • Det er flere gasslager i Europa. Et av de største er Haidach som ligger i Østerrike. Haidach sender også gass til Tyskland .Det sies at Haidach gasslager er tomt.

  Svar
 • Det sies her: «…. EUs mål om å fylle gasslagre til 80 % kapasitet innen 1. november»
  Da bør vel også det samme kunne gjelde for norske vannkraftmagasiner, nemlig at disse kan fylles opp til 80% fyllingsgrad i løpet av oktober? Mulig at dette skjer ved at strømprisene i Norge øker såpass mye slik at norsk strømeksport synker og norsk strømimport øker. Men stakkars norske strømkunder som må tåle enda høyere strømpriser.

  I dag brukes det 7-8 TWh med strøm hvert år fra det norske fastlandet for å pumpe olje og gass til Europa. Svikter norsk strømforsyning (pga for mange helt tomme vannmagasiner i Sør-Norge) kan norsk eksport av gass til Europa bli redusert. Det er noe som vil kunne merkes veldig godt i Europa til vinteren.

  Svar
 • Dette viser bare at Europa er en vasallstat under USA. USA tjener grovt på boikotten av Russland, bl a vil de overta europeisk industri og kan eksportere sitt olje og gass overskudd til ågerpriser.

  Svar
  • Takk, dette er helt korrekt Truls – selv uinnvidde må ta denne sannheten til seg. Som vasallstater underlagt sosiopatutøvende oligarkisk makt (anglo-amerikansk sådan) kan vi bare vente oss. Hva vi skulle forvente av oss selv er å ta bruk begrepet NEI, bruke det ved enhver anledning hva enn det måtte koste oss å gjøre det. La det bli slutt på å dilte med i håp om at vi registreres som venner av kommende tyranni.

   Svar
  • vafforno ?,vet du ikke at europeisk industri ligger med brukket nakke ?.Globalistene har da for lenge siden flyttet mesteparten av sitt gods til andre land som har underkastet seg deres krav.
   USA tjener grovt på boikotten av Russland ?.
   USA trykker penger,de skaper ikke mye nå og Biden,Clinton gjengen har svekket USA,s ökonomiske kraft ved å flytte industri ut av USA,olje og gassprosjekter har de lagt på is,.
   De pengene de har trykket opp er penger de har pantsatt sitt eget og andres folks fremtid, for, for evig å slavebinde de.
   Mye dumt har dypstaten gjort for å slavebinde verden,men mye av denne gjelden har Kineserne kjöpt opp,det var nok ikke så lurt.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter nederlaget i Ukraina:

Nye kriger står for tur i Afrika.

Forrige innlegg

Befinner EU-lederne seg i denne verden?

EU vil forsterke en politikk som ødelegger dem selv.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.