POSTED IN Iran, Sanksjoner

Til tross for oljeknapphet og høye priser:

USA med nye olje-sanksjoner mot Iran.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som er spesielt med denne historien er at Iran er en av verdens største olje- og gass-produsenter. Sammen med Qatar sitter de på verdens største kjente gassfunn som strekker seg over delelinjen mellom de to statene i den Persiske Gulfen. Iran kunne på sikt ytet et stort bidrag som nå rammer verden i form av en energikrise som følge av «det grønne skiftet» i EU og straffetiltakene mot Russland.

Til tros for dette velger USA å fortsette straffetiltakene mot Iran – og mot oljerike Venezuela. Denne politikken mangler både hode og hale og den rammer, ved siden av Iran, først og fremst EU, men også USA sjøl i form av stigende energipriser og dermed økende inflasjon. Da får befolkningen dyrtid og forverrete leveforhold. Men siden hverken EU-toppene eller toppene i USA representerer den jevne befolkningen bryr de seg åpenbart ikke.

Hensynet til Israel er det viktigste av alt.

Det sier sitt om de som skal lede oss inn i fremtiden.

Knut Lindtner
Redaktør

USA med nye sanksjoner mot Iran, denne gangen rundt oljesalg til Øst-Asia.

Sanksjonene gjelder tre kinesiske firmaer og et i De Forente Arabiske Emirater.

Av Dave DeCamp.

På mandag kom USA med nye, friske sanksjoner mot Iran.

aerial view of city buildings during daytime
Den islamske republikk Iran, før 1935 kjent under navnet Persia, er en stat i Vest-Asia/Midtøsten. Landet har rundt 84 millioner innbyggere og har et areal på 1 640 195  kvadratkilometer, rangert som verdens 18. største. Bildet: Fra Teheran, hovedstaden i Iran.

Denne gangen er sanksjonene ment å treffe Den Islamske Republikkens olje- og petrokjemi-salg til Øst-Asia.

De nye sanksjonene gjelder tre kinesiske firmaer, og et firma i De Forente Arabiske Emirater.  

Det siste firmaet er beskyldt for å handle med Persian Gulf Petrochemical Industry Commercial Co (PGPICC), som USAs finansdepartement sier er en av Irans største petrokjemiske meglere.

Ifølge USAs finansdepartement så har PGPICC formidlet «salg av iransk petroleum og petrokjemiske produktet verdt titusener av millioner dollar til Øst-Asia»  via de firmaer som blir omfattet av sanksjonene.

Sanksjonene er det siste tegnet på at Biden-administrasjonen ikke tar alvorlig ideen om å gjenopplive den iranske atom-avtalen, kjent som JCPOA.

På mandag ble USAs utenriksminister Antony Blinken spurt om USA er klare til å inngå en ny avtale om JCPOA. Men han unngikk spørsmålet og la ansvaret på Iran.

Biden-administrasjonen har opprettholdt en hard linje overfor Iran. De nekter å løfte på de sanksjonene som handler om atom-avtalen, og heller ikke sanksjoner de påstår er utenfor det omfanget og de økonomiske fordeler som Iran skulle få fra JCPOA.

Finansdepartementet sier at før JCPOA er gjenopplivet vil USA «fortsette å håndheve sanksjonene mot det de mener er ulovlig salg av iransk petroleum og petrokjemiske produkter».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Linker i originalartikkelen

Forsidebilde: Shahab Zolfaghari1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 215 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Et land har full rett til å nekta å eksportere til eller importere fra et annet land.
  MEN:
  Har NOEN land noensomhelst rett til å stoppe handelen mellom andre land ?
  Er ikke dette mafia-virksomhet?
  Norge samarbeider vel ikke med mafiaen?

  Svar
  • Norge ble et mafialand i 1956 tror jeg det var, da grunnlovens § 2 ble offisielt forkastet. Den som sa at jøder, jesuitter og munkeordener ikke hadde lovlig opphold i Norge. Da kunne KM (Khazarian Mafia) virkelig brette seg ut innen våre grenser med loven i hånd.
   (S)Media er over 90% eid av KM, de har infiltrert det meste av politikk og byråkrati, de har store ledninger (ikke sugerør) i statskassen ved hjelp av forskjellige NGO’er osv.
   Så jo, vi kan nok si at Norge ikke bare samarbeider med mafiaen, de er en stor del av den europeiske mafiaen. (Oslo er regnet som Illuminatis hovedstad til opplysning)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Etter Pelosis Taiwan-besøk.

Kinesiske mottiltak vil i denne omgang først og fremst være økonomiske.

Previous Post

Strømprisene

Tidligere LO-leder reagerer på «galskapen»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.