POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Tidligere sikkerhetspolitisk sjefsrådgiver i USA:

Få partene til forhandlingsbordet!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Vi deler ikke alle Mullens betraktninger. Men som pensjonert general trenger han ikke lenger å tenke på karrieren. Og hovedbudskapet hans til USA-ledelsen er krystallklart. Få i stand forhandlinger mellom lederne i Russland og Ukraina. Slik vi ser det er Zelensky USAs forlengete arm i Ukraina så kravet om forhandlinger er egentlig et krav til USAs regjering.

Vi må få føye til at forhandlinger var i gang allerede i april i Tyrkia. En avtale var skissert og lå på bordet. I følge avtale-skissen ville ikke Ukraina miste mer land enn Krim som allerede var tapt. Avtalen ble torpedert av Boris Johnson og USA-administrasjonen som ønsket krig for å svekke Russland.

Når skjer det motsatte. Ukraina faller fra hverandre og da går det endelig opp for pensjonerte generaler i USA at det går gale veien. Bedre seint enn aldri. Men klarer den sittende administrasjonen i USA å se skriften på veggen?

Knut Lindtner
Redaktør

Mike Mullen sier at USA bør presse på for forhandlinger for å få slutt på krigen i Ukraina

Den tidligere topprådgiveren for USAs president sier at Blinken bør jobbe for å bringe Putin og Zelensky til forhandlingsbordet

av Dave DeCamp 

Pensjonert admiral Mike Mullen sa søndag at USA bør jobbe raskt for å bringe Ukraina og Russland til forhandlingsbordet for å bidra til å få slutt på krigen i Ukraina.

Michael Mullen - Wikipedia
Michael Glenn Mullen er en offiser i den amerikanske marinen, med admirals grad, og var i tiden 1. oktober 2007 til 30. september 2011 Chairman of the Joint Chiefs of Staff. Han har tidligere tjenestegjort som stabssjef og visestabssjef i marinen, samt øverstkommanderende for U.S. Wikipedia

Mullen, som fungerte som sjef for Joint Chiefs of Staff under George W. Bush og Barack Obama, sa til ABC at president Biden burde slutte med snakket om atomarmageddon og arbeide for å få slutt på krigen.

«President Bidens språk – vi er omtrent på toppen av språkskalaen, og jeg tror vi må trekke oss litt tilbake og gjøre alt vi kan for å prøve å komme til forhandlingsbordet for å løse dette, sa Mullen.

Han sa at det var opp til utenriksminister Antony Blinken og andre diplomater å finne ut hvordan de skulle bringe Ukrainas president Volodymyr Zelensky og Russlands president Vladimir Putin sammen.

«Som det er typisk i enhver krig, må det ta slutt, og vanligvis er det forhandlinger knyttet til det. Jo før jo bedre. Så langt er jeg bekymret, la Mullen til.

Da han diskuterte risikoen for atomkrig, sa Mullen at han må ta Putin på alvor siden han kunne bruke taktiske atomvåpen, og beskrev den russiske presidenten som et «dyr presset opp i et hjørne».

Til tross for risikoen har ikke Biden-administrasjonen vist interesse for å forfølge diplomati med Russland. Blinken har bare hatt én kjent samtale med sin russiske kollega, Sergei Lavrov, siden Russland invaderte 24. februar, og samtalen var fokusert på et potensielt fangebytte, ikke krigen.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Forsidebilde: Benjamin Child

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Konflikten i Ukraina kunne ha vært unngått ved at ledelsen i Ukraina, samt vestlige politikere, hadde forsøkt å sette seg inn i hva Russland / Putin tenker – og hvorfor.

  «Alle» er inneforstått med at hvis Russland – etter avtale med Mexico og Canada – hadde opprettet russiske baser – både landbaserte og maritime – i henholdsvis Mexico og Canada, så hadde USA valgt militære midler for å forhindre dette, med USA sin sikkerhet som argument.

  Og det er nettopp det samme som skjer i Ukraina: Russland mener at deres sikkerhet er truet av at USA / NATO etablerer seg i Ukraina og Svartehavet.

  Det som er forunderlig, er den eklatante mangel på empati – og dermed forståelse – blant vestlige politikere angående dette. Det er akkurat som om vestlige politikere gjør alt de kan for å unngå å forstå Russland sine argumenter. Heller ikke vestlige profesjonelle diplomater gir uttrykk for forståelse for russiske argumenter.

  Russland varslet for mange år siden at det går en rød tråd ved at NATO etablerer seg i Ukraina – og så er det nettopp det Jens Stoltenberg (denne underlige figuren som lot bombene falle over både Serbia og Libya – land som ALDRI har utgjort noen trussel overfor Norge), samt hans sjefer i Washington velger å gjøre. Det hele er et manipulerende spill for å øke USA / NATO sin del av den globale kaken.

  Dessverre så spiller den ukrainske skuespilleren Zelensky med i USA / NATO sitt manipulerende og narsissistiske spill.

  Det er imidlertid stor sannsynlighet for at USA / NATO har undervurdert Russland og russisk kompetanse når det gjelder å forsvare russiske interesser.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Florida forbyr mRNA covid-vaksiner for menn i alderen 18-39.

Begrunnelse: Øker faren for hjerte-dødsfall.

Forrige innlegg

Krig og miljø

Hvorfor er miljøpolitikerne de mest krigerske — i Tyskland som i Norge? Er krig miljøvennlig?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.