POSTED IN Virkelighetsforståelse

Tidligere CIA-analytiker:

CIA er ikke lenger den skarpe kniven i skuffen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Tidligere CIA-analytiker Larry Johnson hudfletter en av hans tidligere kolleger som fortsatt arbeider for CIA. Han har også i tidligere artikler vi har offentliggjort kommet med ramsalt kritikk av sin gamle arbeidsgiver, CIA.

Det han har sagt er at organisasjonen ikke lenger leverer analyser av ulike forhold og sakskompleks, men leverer de konklusjoner som regjeringen i USA ønsker seg for å kunne fremme en bestemt politikk. De leverer ikke vurderinger av virkeligheten men tilpasser informasjonen oppdrag-givers ønsker. Det en da får over tid er feilaktige beskrivelser av virkeligheten som en bruker som grunnlag for politiske beslutninger. På et slikt grunnlag bygger dermed beslutningene på falske premisser og utløser således en håpløs politikk.

Resultatet har en sett særlig de siste par årene og de politiske katastrofene dette har resultert i: Afghanistan-nederlaget og nå et forestående langt større nederlag i Ukraina. Det er på denne bakgrunnen en må forstå hans syrlige kommentarer i dagens artikkel.

Knut Lindtner
Redaktør

En bemerkning fra en tidligere CIA-sjef i Moskva viser hvorfor CIA er ubrukelig.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA

Min første og eneste, kontakt med Rolf Mowatt-Larssen, som arbeidet som CIAs sjef på Moskva-stasjonen ca år 2000, var på en konferanse arrangert av min tidligere klassekamerat i CIA, Valerie Plame for fem år siden.

Rolf er en svært hyggelig, stillferdig fyr. Men han er helt blendet av sitt syn på den kalde krigen i verden, og han har ikke noe pålitelig syn på Russland. I Rolf sin verden er Putin en fæl fyr, virkelig en fæl fyr. 

Og De Forente Stater? Uskyldig og hvit som snøen på den arktiske tundraen. Han holder i live myten om at Putin er svak, og i vanskeligheter. Rolf kommer også med den latterlige påstanden om at når USA skal sende klasebomber til Ukraina, er det som svar på Russlands stadig økende bruk av dødelige våpen. Han er ingen dum person. Likevel overser han det faktum at USA og deres NATO-partnere er de som utplasserer stadig mer sofistikerte og dødelige våpen.

Hvem er det som har sendt HIMARS? (Mobile rakett-artilleri-systemer). Hvem er det som har sendt M777-våpen? (Kanoner) Hvem har sendt Storm Shadows? (Kryssermissiler.).

Jeg ble sjokkert over Rolfs likegyldige påstand om at Vesten kommer til kort når de nå i tillegg vil sende disse 155 mm klasebombene, og i tillegg effektive luftforsvars-systemer.  

Det svært oppskrytte Patriot-systemet viser seg å være komplett ubrukelig. Men det bekymrer ikke Rolf. Han bare snakker forvirret videre om at Vesten må vise besluttsomhet og forpliktelser. Faktisk hevder han at det er svært sannsynlig at Russland vil bli slått av Ukraina. Vi er nødt til å finne ut hva han har inntatt som gjør at han mener dette. Det er den eneste forklaringen jeg kan komme med som kan forklare alt det tullet som kommer fra hans munn.

En alvorlig advarsel – vær så snill ikke å ha for hånden noe slags hardt objekt, som en baseball eller en stein, når du ser denne videoen Du kan bli fristet til å kaste det mot skjermen, i raseri over hans såkalte «analyser».

Jeg har skrevet dette bare for at du skal forstå at jeg ikke tar noen av hans kommentarer alvorlig. Tjenestemenn som Rolf forklarer bare hvorfor CIA har fått rykte på seg for å være udugelige. 

Forsidebilde: Erik Brolin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Hvorfor bør vi bry oss om CIA/Israel/Mossad i Norge?
  Tenk over det.
  Det er ikke fordi de er skarpe. i skuffen eller andre steder.
  Historien har vist at de, og deres trojanske hester i vårt land , er uten skrupler.
  Globalister med egne herrer, og eget mål. Ikke norske innbyggere sine mål , men globalistene sine mål.
  Derfor skal vi bry oss.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Britisk lege skiftet helt mening om vaksinene etter at hans far døde:

Ingen vaksinering før grundig undersøkelse av dem.

Forrige innlegg

Politiske rystelser på vei i Tyskland?

Nytt parti på den virkelige venstresiden?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.