POSTED IN Endring av politikken, Helse

Texas fjerner nedstengninger og ansiktsmasker.

California vil ha to ansiktsmasker.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi får nå mulighet til å vurdere både bruken av ansiktsmasker og effekten av nedstengninger når stater i USA velger helt motsatte veier. Ingen ting er bedre enn dette, men de som er redd for å få avslørt egen politikk er naturligvis redd for hva dette store eksperimentet vil vise.

For vår del gleder vi oss over at dette skjer for prisen å betale for en ensidig og lite gjennomtenkt politikk kan bli meget høy. Det er som regel en fordel å legge eggene i ulike kurver og ikke alle i en og samme kurv.

Allerede nå vet vi at nedstengningene vil drepe flere og yngre mennesker enn det denne politikken redder (først og fremst syke og eldre). Men siden dette i første omgang rammer mennesker i den 3. verden (U-land) reagerer foreløpig for få i vårt verdenshjørne på dette. Når tiltakenes virkning rammer oss for fullt vil dette endre seg.

At flere stater i USA nå avslutter Korona-tiltakene kan være starten på en endring som må komme, helst før enn seinere.

Knut Lindtner

Californias guvernør Newsom dobler nå sine retningslinjer for bruk av ansiktsmasker. Han sier Texas gjør «en fryktelig feil» når de opphever  bruken av ansiktsmasker.

Californias guvernør Gavin Newsom oppfordrer nå de som bor i staten å doble bruken av ansiktsmasker. Han har kommet med nye retningslinjer om å bruke doble ansiktsmasker i det offentlige og han har fordømt Texas og andre stater for å lette på sine restriksjoner.

Gavin Christopher Newsom er en amerikansk forretningsmann og politiker for Det demokratiske partiet. (Fra Wikipedia)

Han ber californierne «å få mest mulig ut av ansiktsmaskene» i statens nye retningslinjer. Han anbefaler en ekstra maske som en måte å «bedre virkning og filtrering». 

Newsom kom med denne oppdateringen inspirert av beslutninger i flere andre stater. Han vil øke befolkningens bruk av ansiktsmasker

«Vi oppmuntrer folk til å bruke doble ansiktsmasker, spesielt i lys av alt jeg hører av dårlige nyheter som har kommet fra minst fire andre stater i landet. Vi vil ikke følge etter dem. Vi vil ta vare på folkets helse og vår framtid», sa Newsom på torsdag.

Han insisterer på at California ikke vil «følge Texas sitt eksempel, og andre stater som jeg mener gjør en forferdelig tabbe».

Disse kommentarene og de oppdaterte virus-retningslinjene kommer etter at Texas, Mississippi og Connecticut de siste dagene har frarådet bruk av ansiktsmaske og bruken av lockdowns.

Mens Texas og Mississippi har valgt å kutte de fleste av sine Covid-19-restriksjoner, så har Connecticuts demokratiske guvernør Ned Lamont beholdt sine regler for bruk av masker, mens han ellers har opphevet restriksjoner på all slags forretninger.

Det har vært noe diskusjon om bruken av doble masker har noen nevneverdig økt effekt mot overføring av virus.

Antony Fauci, ledende infeksjonsekspert på smittsomme sykdommer,  sa forrige måned at «det er ingen data som tyder på at det utgjør noe forskjell».

Har dette noen positiv effekt?

Men litt mindre enn en uke senere kom CDC med sin egen anbefaling som inkluderte to masker. De forklarte at det andre laget kan hjelpe til med å forbedre virkningen.

Selv om nylige avisrapporter – noen satiriske, andre ikke – har antydet at en tredje maske kan gi enda bedre beskyttelse fra viruset. så ble det tydeligvis for mye for Newsoms kontor . De kom med rådet:» å bruke mer enn to masker anbefales ikke , da det kan bli vanskelig puste gjennom dem».

Fram til nå har California registrert nesten 3,6 millioner som smittede av coronaviruset, og rundt 53 000 dødsfall. Dette ifølge data samlet inn av Johns Hopkins University.

Selv om californierne er gjennomsnittlig blant de yngste i USA, så kan antall døde sammenliknes med Florida som har en mye ledre befolkning, og hvor alle restriksjoner har blitt fjernet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ashkan Forouzani

https://www.rt.com/usa/517255-newsom-double-masks-texas/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  7 mars 2021 10:59

  Han ser ut som en Tom Cruise. Hvor lenge klarer folk å gå med to masker før de blir rasende.Callifornia er, og har bestandig vært, noe for seg selv.

  Svar
 • » å bruke mer enn to masker anbefales ikke , da det kan bli vanskelig puste gjennom dem»

  Nå er det jo slik at et virus også kan smitte gjennom de tynne slimhinnene ved/i øynene.
  Så det neste blir vel å gå med bind foran øynene.
  Så er det fullbragt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vitenskap på avveier:

Kan alle negative naturfenomener tilskrives klimaendringer?

Forrige innlegg

USA:

Vi må forberede oss på en avgrenset kjernefysisk krig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.