POSTED IN Helse

Testet D-vitamintilskudd til ansatte i et USA-sykehus.

Sykefraværet ble halvert, men i Norge lar vi de ansatte hangle.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

D-vitamin ga mindre influensa på sykehus

Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!

Vi påsto nylig at virus-presset på sykehusene sannsynligvis er forårsaket av D-vitaminmangel. En ny studie i det vitenskapelige magasinet «Nutrients» viser at vi kan ha rett: Tilskudd med 5.000 IE vitamin D daglig mer enn halverte tilfellene av luftveisinfeksjoner blant sykepleierne ved et amerikansk sykehus.

Vi har nettopp rundet nyttår, sykehusene er sprengfulle med luftveissykdom og sykepleierne er sykmeldt av samme grunn. En ny studie, publisert i det anerkjente akademiske tidsskriftet «Nutrients» viser at det er mulig å endre situasjonen:

En dose på 12 ganger norsk anbefaling for D-vitamintilskudd mer enn halverte antall luftveisinfeksjoner blant sykepleierne.

photo of woman resting on the couch
Photo by Cedric Fauntleroy on Pexels.com

Pragmatisk studie

Den amerikanske studien er enkel og grei: Forskere ga en del av sykepleierne ved et sykehus i USA en daglig dose på 5.000 IE vitamin D og brukte resten av sykepleierstaben som kontrollgruppe.

Så registrerte forskerne ganske enkelt sykefravær og sammelignet infeksjoner pr. arbeidsdag i de to gruppene. Resultatene er oppsiktsvekkende og oppsummeres i grafen på bildet under.

Den svarte søylen på bildet over viser gruppen som fikk 5.000 IE vitamin D som D-vitamintilskudd. Den grå søylen er gruppen som ikke fikk D-vitamintilskudd. Tilfeller av covid-19 ble bare ble nesten ikke registrert hos gruppen som fikk D-vitamintilskudd.

Forsker med storslegga

Studien er like enkel som den er effektiv. Forskerne kaller den selv for pragmatisk: Virker D-vitamintilskudd eller ikke?

For å finne ut det går forskere inn med store doser D-vitamin i inntil ni måneder. 5.000 IE (125 mikrogram) vitamin D er en dose som aldri tidligere er forsøkt mot luftveisvirus over så lang tid.

Den norske «Transtudien«, som beviste at D-vitamin IKKE virker mot luftveisvirus brukte en dose på 400 IE, som altså er mindre enn 10%.

For kritikerne har studien mye å ta tak i. Det er for eksempel ikke en blindet studie. Alle visste hvem som fikk D-vitamin og ikke fikk D-vitamin. Dermed kan ikke forskerne utelukke placeboeffekt.

Men spiller det noen rolle om det er placeboeffekt fra D-vitamin som holder folk friske? Er ikke poenget at folk skal være friske? Kall det gjerne placebo, så lenge det virker. Poenget med denne studien er at den viser rå effekt.

Ufarlig og nesten gratis

Nå skulle en tro at norske sykehus sto i kø for å gjenta forsøket. Å teste om 5.000 IE vitamin D reduserer sykefravær koster nesten ingenting (mindre enn ei krone dagen pr. deltaker) og krever null innsats. For å gjenta forsøket, er det bare å gi D-vitamintilskudd til de som vil ha og så vente og se hvordan sykefraværet utvikler seg.

Det trenger ikke engang å kalles forskning. En generell anbefaling fra helsemyndighetene om å ta 5.000 IE vitamin D burde være nok til å få sykepleiere til å reagere.

Ifølge anbefalingene om D-vitamin fra Helsedirektoratet, er dosen som er brukt i studien helt ufarlig og totalt harmløs. Det er aldri observert negative helseeffekter fra daglige D-vitamindoser under 10.000 IE (250 mikrogram). Det står nederst på side 9 i rapporten «Vitamin D i Norge» (PDF), utgitt av Helsedirektoratet i 2018.

Bør sykepleierforbundet teste på dugnad?

Den blodferske D-vitaminstudien sier altså at en ufarlig dose D-vitamin kan redusere antall luftveisinfeksjoner hos sykepleiere ved sykehus. Vi har ingen grunn til å tro at helsemyndighetene vil reagere på studien. Bør sykepleierne reagere?

Hvis jeg hadde vært sykepleier og kommet over denne vitenskapen, ville jeg helt klart ha reagert. Her beskrives en mulig løsning på luftveisvirus, som rammer ansatte ved sykehusene hardt. Finnes det en eneste grunn til IKKE å teste løsningen uten mer om og men?

Forsidebilde: Roger Bradshaw

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • En spiseskje tran, takk for det, mor og far, påfulgt av en dessertskje sanasol; sørg også helst for å få barna smittet med barnesykdommer som meslinger og røde hunder, bare fint, få det overstått, særlig kusma, da kunne menn bli sterile hvis de fikk det som voksne, kan jeg huske vi fikk vite; sånn var det på sekstitallet, med ord og begreper vi gjerne hiver, som «skilsmissebarn» (utgjør i dag ca. 50%), «nøkkelbarn», «konebil», og kodak-reklamen: «så enkelt at selv mor kan ta bilder».

  Svar
 • D-vitamin må for all del holdes borte fra Norge, det ville redusere inntjeningen til Big Pharma enormt, og slik kan vi ikke ha det. Hvor skulle da B-P få penger fra til å betale alle politikere/byråkrater/NGO’er med?
  Det koster milliarder i året å holde seg utenfor rettsapparatet, men kjøpte politikere og byråkrater avhjelper mye (slik som Fjerna som ville hemmeligholde i 100 år).

  Svar
 • Alle tar tilskudd av D-vitamin i Norge i alle måneder som ender på r, og gjør du ikke det, så følger du ikke rådet som er gitt av helsemyndighetene i generasjoner.

  Vanlig størrelse på tabletter som selges på apoteker i Norge er 800 IE til 3200 IE (Nycoplus), altså ikke langt fra megadosene i dette eksperimentet.

  Glem ikke at vitamintilskudd også produseres av Big Pharma. De tjener på deg uansett.

  En annen sak er at rådene i Norge er tilpasset vår lyse hud. Mørkhudete produserer ikke like mye D-vitamin av soleksponering i sommermånedene, og trenger følgelig større doser og kanskje også tilskudd gjennom hele året.

  Svar
 • Northern Light.
  4 januar 2023 15:16

  Ledende kardiolog knuser Big Pharma, kolesterolmedisiner og covid-vaksiner på Tucker Carlson Show.
  Av S.D. Wells.
  De fleste har ingen anelse om at bivirkningene fra reseptmedisiner er dødsårsak nummer tre over hele verden, etter hjertesykdom og kreft. Grunnen til at folk ikke vet dette er fordi varslere, til og med leger og vitenskapsmenn, har blitt sensurert av massemediene, som gir de fleste av disse «pasientene på livstid» nyheter og medisinsk «informasjon».

  Enda verre, de fleste pasientene har absolutt ingen kunnskap om at vaksiner har mye flere risikoer enn fordeler, spesielt med tanke på Covid-»vaksinene», som egentlig ikke er vaksiner i det hele tatt. La oss høre på Dr. Aseem Malhotra, en ledende kardiolog som advarer om de farlige stoffene og injeksjonene, og tro det eller ei, han er med på Tucker Carlson Show.

  Dr. Malhotra avslører at covid-»vaksiner» forårsaker alvorlig innsnevring av arterier. Pfizer og Moderna mRNA-»vaksinene» forårsaker rask utvikling av hjerte og karsykdommer.
  Korrupsjonen av moderne medisin har aldri blitt bedre avslørt og oppsummert av en lege i hovedstrømsmedia som av Dr. Aseem Malhotra. Han er kjent som en av de mest innflytelsesrike kardiologene i Storbritannia, tror på å redusere «medisinsk overmedisinering», og har blitt anerkjent som en av de 500 mest innflytelsesrike personene i helseindustrien. Han stiller spørsmål ved behovet for kolesterolmedisiner og sier at de er en fare for folkehelsen, i strid med hva den farmasøytiske industrien hevder.

  Han er selvfølgelig blitt fordømt av det industrielle vaksine-komplekset, spesielt siden covid-svindelen begynte. Fordi han ga ut en bok med tittelen «The 21-Day Immunity Plan», som ikke anbefaler vaksiner, men heller et sunt kosthold for å redusere risikoen for å bli smittet eller dø av det laboratoriefremstilte covid-19 viruset. Det er nå åpenbart at piggproteinene tetter blodårer og får arterier og vener til å innsnevre, belaster hjertet og fører til SADS – plutselig voksendøds-syndrom.

  «Evidensbasert medisin har dessverre blitt en illusjon fordi den er blitt kapret av kommersielle interesser,» sier den kjente varsleren og kardiologen.
  Enkelt sagt har penger skapt ekstrem skjevhet i informasjonen, statistikken og resultatene vi ser fra «evidensbasert» og «vitenskapsbasert» medisin. Så mye at publikum, pasienter, leger, sykepleiere, forskere og vitenskapsmenn, nå har et «overdrevent positivt syn på fordelene og sikkerheten» ved medisiner og vaksiner.

  Dr. Malhotra som var en av de første som tok Pfizer-vaksinen mot Covid, forteller Tucker Carlson at han gjorde dette da han hjalp til på et vaksinesenter, selv om han har vært en verdensledende forkjemper for å avsløre korrupsjon i farmasøytisk industri det siste tiåret. Hans far opplevde en «uforklarlig hjertestans» like etter å ha tatt Pfizer-vaksinen, og Dr. Malhotra sier at faren hans var i god fysisk form og uten alvorlige helseproblemer, drev med sport og hadde et godt kosthold.

  Dr. Malhotra har forresten hatt stillinger hos UK National Health Service og er æreskonsulent ved et toppsykehus i Storbritannia. Han har også tidligere vært konsulent ved Academy of Medical Royal Colleges. Likevel, denne høyt ansette folkehelseforkjemperen advarer mot covid-»vaksinene». Hva sier det deg?

  Det viktigste: Hvis hovedstrøms presse og media ikke var i partnerskap med Big Pharma, ville denne legen vært med på alle talkshow i verden, og covid-vaksinene som forårsaker blodpropp ville mest sannsynlig bli forbudt, inntil en sikker og effektiv vaksine fantes, hvis det i det hele tatt er mulig. Vitenskapen er involvert, men det rapporteres det ikke om i massemediene.

  Hvis du virkelig bruker vitenskapelige metoder, vil du finne ut hva Dr. Malhotra fant; og det er at «store indikasjoner på betennelser i karsystemet» har blitt funnet hos vaksinerte og ikke hos uvaksinerte – et tydelig signal om at mRNA-vaksinene er farlige, og lansert med feilinformasjon fra myndigheter og media. Unngå covid-»vaksinene» som pesten, fordi de kanskje sprer en.

  Fra Natural News, publisert 3 januar 2023. Skrevet av S.D. Wells.
  Oversatt fra engelsk, linker, videointervju og kilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: WHISTLEBLOWER: Seasoned cardiologist DESTROYS Big Pharma, statin drugs, covid vaccines on Tucker Carlson Show.

  Svar
 • Så får vi håpe at sykepleiere holder seg oppgradert med kunnskap , og tenker sjøl.
  Og ikke legger sine liv i hendene på (ut ?)- ‘dannede’ /ikke-selvtenkende autoriteter.
  Så får vi også håpe det sammme for befolkningen

  Det er langt fram sa kjerringa, – hu så seg tilbake.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Drømmen brast.

Wagner-gruppen tapte og Stoltenberg vil ha fredssamtaler.

Forrige innlegg

Nå angripes uavhengige nettsteder og personer av myndighetene

Kritisk journalistikk tåles ikke lenger i Nato-land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.