POSTED IN Media, Ytringsfrihet

Nå angripes uavhengige nettsteder og personer av myndighetene

Kritisk journalistikk tåles ikke lenger i Nato-land.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Angrepet på MintPress News og andre kritikere av det militær-industrielle komplekset

De stadig mer autoritære «liberale demokratiene» i Vesten vil kontrollere nyhetsstrømmen. Uavhengige medier som avslører løgnene til det militær-industrielle komplekset er under angrep.

Innlegget er hentet fra Spartakus

Alle medier som motsier krigspropagandaen som dominerer mediebildet i dag, lever farlig. Angrep som det det uavhengige gravenettstedet MintPress News utsettes for kan fort bli en standard.

MintPress News ble i fjor utestengt fra betalingstjenesten PayPal, fikk saldoen sin beslaglagt, og donasjoner fra lesere til nettstedet ble blokkert. Lekkede e-poster avslører at dette skjedde etter mulig involvering av britisk etterretning og den amerikanske regjeringen. Samtidig stoppet folkefinansieringsplattformen GoFundMe innsamlingene deres og stengte dem ute fra også denne plattformen.

I 2022 informerte Google AdSense utgivere, inkludert MintPress News, om at de stanset muligheten for å få inntekter for «enhver som stiller spørsmål ved NATO-narrativet om Ukraina i innholdet det beskriver.» En NATO-kritisk journalistikk om krigen tolereres altså ikke av denne Google-tjenesten.

For MintPress News er dette alvorlig. Som et uavhengig og maktkritisk nettsted er driften i hovedsak basert på donasjoner. Siden det meste av økonomiske transaksjoner skjer elektronisk, sier det seg selv at å bli utestengt fra betalingstjenester er en alvorlig trussel mot uavhengige mediers eksistensgrunnlag.

Journalist pågrepet og forhørt

Men forsøk på å strupe nettstedets økonomi er ikke alt. Det siste året har MintPress News journalister blitt arrestert, forhørt, overvåket, kansellert og lobbet mot av nasjonale sikkerhetsbyråer og spesialinteressegrupper, inkludert pro-israelske lobbygrupper.

Kit Klarenberg

Journalisten Kit Klarenberg, som bidrar både i MintPress News og The Grayzone, ble pågrepet av sivilkledd britisk kontraterrorpoliti da han ankom Luton-flyplassen i London 17. mai. Han ble utsatt for et utvidet avhør om sine politiske synspunkter og om arbeidet for The Grayzone. Klarenberg har jobbet mye med etterretningstjenestenes rolle i utformingen av politikk i USA, Storbritannia og på tvers av NATOs medlemsstater.

Under Klarenbergs varetekt beslagla politiet journalistens elektroniske enheter og SD-kort, tok fingeravtrykk av ham, tok DNA-prøver og fotograferte ham intensivt. De truet med å arrestere ham hvis han ikke samarbeidet.

Desinformasjon og blokkering på sosiale medierWikipedia-siden om MintPress News er, ifølge grunnlegger og direktør Mnar Adley, skrevet og administrert av en mafia av pro-NATO-redaktører og israelske lobbygrupper. Her omtales nettstedet som «far-left», og det sies at det «støtter Syrias president Bashar al-Assad, og regjeringene i Russland, Iran og Syria. Det motsetter seg regjeringene i Israel og Saudi-Arabia, og rapporterer geopolitiske hendelser fra et anti-vestlig perspektiv

En slik omtale, på et så viktig og såpass «autorativt» nettsted som Wikipedia, fungerer som skrekk og advarsel på et vestlig publikum, og er et falsum. MintPress News støtter ingen regjeringer og er ikke talerør for noen.

Videre sier Wikipedia-artikkelen at MPN publiserer desinformasjon og konspirasjonsteorier, noe som selvsagt er egnet til å skremmer sannhetssøkende lesere bort. Faktum er at MintPress News produserer journalistisk arbeid av høy kvalitet. Mange av nettstedets bidragsytere er prisbelønnede journalister som nå mer eller mindre er utestengt fra hovedstrømsmediene pga. den politiske sensuren som ligger som en tykk tåke over hele den vestlige NATO-sfæren. John Pilger og Seymour Hersh er to av disse.

MintPress News er et av en håndfull uavhengige, undersøkende nyhetskanaler som er igjen i USA, med noen av de viktigste journalistene og aktivistene i vår tid.

I tillegg til denne desinformasjonskampanjen som er designet for å skremme bort lesere, har nettstedet vært utsatt for aggressiv algoritmisk svartelisting av Googles «Project Owl». Dette er en algoritme som angivelig skal hjelpe folk til å finne troverdige kilder, og luke vekk artikler som defineres som «fake news». Søker du etter nyheter om Ukraina, Syria eller andre konfliktområder vil artikler fra MPN rett og slett ikke komme opp, eller de ligger så langt nede i feeden at ingen vil finne dem.

Big Tech-giganter som Twitter, Facebook og TikTok, som alle står nært det militær-industrielle komplekset, har utsatt MintPress News for såkalt «shadowbanning», noe som betyr at redaksjonelt innhold blokkeres for nettsøk på disse sosiale mediene.

Dette skjer fordi myndighetene vil kontrollere nyhetsstrømmen din og sikre at pro-krigsfortellingen er dominerende.

Grunnlegger Mnar Adley sier det slik: «MintPress ble født ut av dette behovet for å gi offentligheten undersøkende journalistikk som holder den herskende klassen og militæret ansvarlige der de store mediene har sviktet …

Med konflikten som raser i Ukraina, har vi gått inn i krigstid og lever i en intellektuell flyforbudssone der nettsensur av avvikende journalistikk har blitt den nye normen og sanksjonsregimet angriper uavhengige journalister – men det er opp til oss å endre den virkeligheten

Journalistikk er ikke en forbrytelse.
Si nei til sensur: Støtt MintPress News.
Støtt de uavhengige mediene.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Søker du etter nyheter om Ukraina, Syria eller andre konfliktområder vil artikler fra MPN rett og slett ikke komme opp»
    Dette gjelder også flere norske nettsteder. Google slipper bare igjennom dem som er rett-troende.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Testet D-vitamintilskudd til ansatte i et USA-sykehus.

Sykefraværet ble halvert, men i Norge lar vi de ansatte hangle.

Forrige innlegg

Intervju av norsk Russland-ekspert om bakgrunnen for hendelsen.

Kuppforsøket i Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.