POSTED IN Russland

Drømmen brast.

Wagner-gruppen tapte og Stoltenberg vil ha fredssamtaler.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Fred Johs

Wagner sjefen Jevgenij Prigozjin har tapt og ingen har sett ham siden… Belarus President Lukasjenko, hevder han er ankommet landet og befinner seg i Minsk. I dagene etter, maner krigsforbryteren Stoltenberg og den franske presidenten til fredsforhandlinger på en pressekonferanse i Paris – når dem så at heller ikke dette gikk deres vei.

Det er mange spekulasjoner på hva som faktisk skjedde og ikke minst bakgrunnen for dette kuppforsøket. Det som er helt klart, er at Wagner sjefen Jevgenij Prigozjin har vært og er en kriminell person som tidligere er straffedømt og som det på et tidspunkt klikket helt for tidlig i karrieren, kanskje før han ble kjent med både Medvedev og Putin.

Jevgenij Prigozjin klarte å komme seg på bena igjen etter sine domfellelser og fikk etablert en ganske stor pizza restaurant kjede i Sant-Petersburg som var ganske populær og innbringene. Skulle tro at startkapitalen kommer fra tiden med Jeltsin når det meste var fritt frem og plyndring av staten og statlige eiendommer – av private og vanlige næringsdrivende – var dagligdags, og det vokste frem mange oligarker på den tiden. Felles for de fleste, var at dem hadde skaffet seg rikdommen på uærlig vis og på andres bekostning – velsignet av Jeltsin. Faktum er at hans rikdom kom fra Putin. Putin og Medvedev muliggjorde, kanskje mest Putin fordi han hadde størst makt, at denne skurke-kokken fikk bli styrtrik, både av penger fått av eller på grunn av Putin.

Så kan en spørre seg hvordan denne kokken som han blir omtalt som, kunne få et slikt oppdrag med sin private hær for Russland…. Wagner gruppen som hadde sitt «hovedbase» i Afrika, levde godt på plyndring av gull, diamanter og edelstener der. Hvor stor andel Prigozjin har i selskapet i forhold til partneren i Wagner PMC; Prigogine, er usikkert.

Det som er helt klart, er at PMC Wagner gruppen hadde tre dyktige kommandører med militær bakgrunn, noe Jevgenij Prigozjin ikke hadde i det hele tatt – ikke litt i nærheten engang. Han var i beste fall en kokk.

Noen av soldatene var innsatte kriminelle fra flere land som ved å tegne kontrakt, kunne oppnå et amnesti ved endt tjeneste/ kontraktstid – forutsatt at dem overlevde. De fleste var «yrkessoldater» fra mange land, inkludert Norge (ca 150-200) som for øvrig var sendt hjem rundt juletider (2022) for å gjøre statskupp i Norge. Så Prigozhin var ikke helt stabil kan en si. Wagner gruppen besto i ca. 25.000 mann.

Intriger:

Den 62 år gamle Jevgenij Prigozjin skal ha uttalt nå i midten av juni, at Wagner PMC, som et resultat av intriger, skulle opphøre å eksistere 1. juli 2023…….. Prigozjin klaget i sin 11-minutters tale over livet, og at Wagners PMC kunne avslutte sin eksistens 1. juli (og faktisk avsluttet enda tidligere) – noe som ikke falt i god jord hos medeieren Prigogine.

Bakgrunnen for intrigene er sammensatt. Det som er kjent, er at det var store uenigheter mellom Prigozhin og Prigogine.

Prigozhin har også et stort catering selskap. Med dette hadde han gjort flere forsøk på å få en kontrakt med forsvaret på levering av mat, noe ingen i forsvarsledelsen var interessert i. Det ble en del turer for Prigozhin som nå var blitt litt for høy på seg selv, til Moskva for å klare å overtale forsvarsledelsen til en kontrakt. En kontrakt med en verdi på godt over 200 milliarder Rubels årlig. Det hele endte med både fornærmelser, forsøk på utpressing og trusler mot flere i forsvarsdepartementet og personlig til forsvarsministeren, og han gikk til slutt til Putin som satte foten ned og sa stopp. Putin hadde før dette, gjort det flere ganger helt klart at handlingene han tok var uakseptable. Samtidig er det kjent det faktum at medlemmer av Prigozhin-familien – spesielt hans datter – ikke ble tildelt et eksklusivt landområde i St. Petersburg slik hun ønsket. Det er mulig at disse sakene var den utløsende faktoren for at Prigozhin bestemte seg for å gjennomføre sine planer.

Det mislykkede kuppet

Prigozhin hadde tydelig planlagt dette en tid, og det var kjent for både CIA og MI6. Det han ikke visste, var at også den russiske etterretningen kjente til planene. Det var bare en del av Wagner gruppen som reiste til Rostov o Don. Resten ble stående/ holdt sine stillinger. Med for store tanker om seg selv, tenkte han nok at dette ville være nok (ca 4.000mann). Det er fremkommet at mange av disse som var med til Rostov, ble forledet til å tro at de skulle styrke det russiske forsvaret ved Rostov.

Alarmen gikk umiddelbart i Kreml og i Rostov hvor den russiske militære sørlige kommandoen holder til. Wagner gruppen er en privat innleiet hær som ikke har noen jurisdiksjon på russisk jord noen som helst sted i Russland. Det betyr at all opphold på russisk jord med væpnede soldater uten særlig avtale, regnes som krenkelse av et lands territorier og er strengt ulovlig. Så passe ulovlig at det kan åpnes direkte ild mot inntrengerne – noe som er gjeldende for de aller fleste land.

Den militære øverste ledelse i Tsjetsjenia, var godt informert og allerede tilstede i Rostov med 15.000 soldater fra den velkjente Chechen Akhmat spesialstyrker. Når Wagner gruppen hadde inntatt Rostov, ble hele byen omringet med disse soldatene.

Prigozhin beholdt ca 1.000 mann i Rostov, og sendte 3.000 umotiverte soldater mot Moskva. Der ventet det ca 2.500 russiske spesialsoldater fra Spetsnaz. Pluss 1.000 til fra Spetsnaz ute på begge flankene. Guttene fra Wagner ville blitt slaktet om dem kom så langt.

Til venstre: Presidenten i Belarus, Lukashenko – til høyre Russlands President Vladimir Putin

Samtidig fikk Prigozhin en telefon eller melding fra den Tsjetsjenske kommandanten i Rostov om at de var omringet og at alle i Wagner ville dø innen en time når Putin gav dem klarsignal til å ta dem, om de ikke stanset dette kuppforsøket omgående. Prigozhin skjønte han hadde gapt over for mye og hadde tapt og trakk tilbake den styrken som var på vei til Moskva. Parallelt hadde presidenten fra Belarus Lukashenko, gjort forhandlinger etter tillatelse fra Putin om at Prigozhin og de av soldatene som var medansvarlig kunne dra til Belarus uten videre straffeforfølgelse. Straffeforfølgelsen er så langt jeg kjenner til, ikke trukket tilbake allikevel, og Prigozhin og den ene kommandanten fra Wagner som fulgte ham, sine liv henger nok i en tynn tråd.

USA, NATO og UK sin store våte drøm som brast denne gangen også

De satt alle i trygg forvissning om at denne gangen blir det borgerkrig i Russland og at Russlands sterke leder vil falle slik at landet går i oppløsning og kan stykkes opp i mindre landområder og slik at spesielt USA lettere kan få tilgang på alle de naturresursene som finnes i Russland og som USA totalt mangler.

Den eneste kjente skapningen som kan stå oppreist uten egen ryggrad; krigsforbryteren og narsissisten Jens Stoltenberg, var i Paris og holdt en pressekonferanse sammen med den franske presidenten Macron. søndagen eller mandagen etter Wagner nederlaget – og manet til fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina. Stoltenberg som tidligere kom med den oppsiktsvekkende uttalelsen; at eneste veien til fred i Ukraina, var mer våpen levert til dem.

Dette er senere gjentatt i NATO møtet i Danmark for få dager siden, hvor nå flere NATO-land har innsett at deres våte drøm ikke lar seg realisere, og maner nå til fredsforhandlinger…

Når USA, NATO, UK og EU innser at dem har tapt på alle fronter, da er det dags for fredsforhandlinger. La meg minne om at det allerede er inngått 2 fredsavtaler med Ukraina signert av Zelensky, og som ble stanset av Boris Johnson UK , og USA. Den første fredsavtalen mellom Ukraina og Russland ble undertegnet i Istanbul allerede i Mars 2022 hvor Boris Johnson ble sendt i all hast med «Concord» for å stanse avtalen, og den andre i år også i Istanbul i Tyrkia i april.. INGEN av avtalene er verd papiret dem er skrevet på. Den eneste statslederen i NATO som holder hodet kaldt og har forstått galskapen NATO og EU fører mot Russland, er statsministeren i Ungarn; Statsminister Viktor Urban

På samme måte som både Minsk1 og Minsk2 avtalene, var det aldri planer om å gi fred til den russisk ættede befolkningen i Donbass eller andre sted i Ukraina. Disse avtalene ble bygget og signert utelukkende kun for å kjøpe tid for NATO til å bygge opp krigsmaskinen i Ukraina – noe både den tidligere tyske kansleren Angela Merkel og den tidligere franske presidenten Francois Hollande, har innrømmet offentlig (Des. 2022).

Så vil anta at Putin ikke vil stole igjen på disse kjeltringene fra vest, uten skikkelige og gode garantier FØR han eventuelt setter seg ned ved et forhandlingsbord. Det får være grenser for hvor mange ganger en russisk statsleder skal bli lurt av vesten, på samme måte som Gorbatsjov ble lurt til å tro – med skriftlige garantier fra flere natoland – at NATO ikke skulle flytte seg en tomme nærmere Russland . Mest sannsynlig vil han ikke akseptere noen avtaler fra de vestlige løgnerne og kjeltringene i det hele tatt. Nok er Nok.

Til slutt:

I originalartikkelen er det 2 videoer som viser hva vesten ikke vil at du skal vite, om fredsavtalene som disse såkalte «faktasjekkerne» kaller fake og hevder at det aldri har skjedd.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Robin Hood
  3 juli 2023 13:11

  Stemmer godt med mitt inntrykk at Prigozhin er mer eller mindre gal. Men har aldri sett skriftlig avtale på at NATO ikke skulle utvide østover. Er det noen som har link til det?

  Svar
 • «Noen av soldatene var innsatte kriminelle fra flere land som ved å tegne kontrakt, kunne oppnå et amnesti ved endt tjeneste/ kontraktstid – forutsatt at dem overlevde. De fleste var «yrkessoldater» fra mange land, inkludert Norge (ca 150-200) som for øvrig var sendt hjem rundt juletider (2022) for å gjøre statskupp i Norge.»
  Dette har jeg ikke hørt noe om. Hvor ble det av disse?

  Svar
 • Hummer og kanari. Dette er litt fantasifullt og ikkje heilt truverdig.

  Svar
 • wasan Totland
  4 juli 2023 22:55

  Stoltenberg er en marionett og har ikke egne meninger. Russerne vil aldri inngå noen avtale. Det mest verdifulle for djupstaten er når høsten kommer og EU mangler gass. Da vil strømprisene nå nye høyder. Men krigen må holdes i gang til da og den lærepengen tror jeg russerne også ønsker å gi dem. At Victor Orban etterlyser penger fra EU er et interessant fenomen ettersom landene nå bare trykker dem helt til det kommer en hyperinflasjon. 100 milliarder hostete disse resesjonslandene plutselig opp til Afrika nettopp.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Erdogan vant valget.

Men til hvilken pris?

Forrige innlegg

Testet D-vitamintilskudd til ansatte i et USA-sykehus.

Sykefraværet ble halvert, men i Norge lar vi de ansatte hangle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.