POSTED IN Endring av politikken, England

Tenketank:

Storbritannia vil synke ned i fattigdom i tiden som kommer.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I artikkelen under fremgår det at økonomisk strømstøtte, noe lignende som vi ser i Norge, skal kompensere for de økende prisene på energi. Og dette ser ut til å bli den politiske løsningen for en rekke stater også innenfor EU-området, altså en eller annen form for økonomisk kompensasjon for økende priser og synkende levestandard.

Det er imidlertid ikke prisene som er det største problemet. Det største problemet er mangelen på energi. En får ikke mer energi ved å gjøre folk bedre i stand til å betale økende priser for mangelen på energi. Krisen kan bare løses ved at Europa tilføres mer energi. Da har en to muligheter siden verdensmarkedet ikke kan tilføre noen vesentlige mengder energi. Europa må produsere mer energi sjøl. Da må stengte kull- og kjernekraftverk åpnes og nye bygges. Det er en langsiktig løsning.

På kort sikt er det bare en løsning og det er å stanse strupingen av gass fra Russland. For mange er det smertefullt for det betyr havari av sanksjonspolitikken og at mange politiske ledere vil falle på grunn av katastrofale politiske feilgrep.

Men uten et slikt grep bærer det utfor stupet slik artikkelen under forteller er i ferd med å skje med Storbritannia.

Knut Lindtner
Redaktør

Millioner av briter står overfor fattigdom – forteller undersøkelse.

Utsiktene for levestandarden i Storbritannia er «sjokkerende» og «fryktelige», advarer en tenketank.

Husholdningene i Storbritannia vil få oppleve at deres forbruk vil falle med gjennomsnittlig 3000 pund ved slutten av neste år. Det viser en analyse fra tenketanken Resolution Foundation, gjengitt i avisen The Guardian.

Undersøkelsen antyder at økningen på strømprisene vil kutte inntektene til husholdningene i landet med 10 prosent. Det betyr at 3 millioner  mennesker vil bli kastet ut i fattigdom.

Dett vil bli et vanlig syn over hele Europa

Utsiktene for levestandarden er «sjokkerende» og «forferdelige» advarer tenketanken. De mener at om ikke regjeringen kommer med støtte, vil fallet i en typisk husholdnings inntekt være dobbelt så stor som krisen i  finansverdenen ellers i verden , og verre enn de 8 prosentene som kom etter oljepris-sjokket i 1970.

«Ingen ansvarlig regjering kan akseptere slike perspektiver. Radikale politiske tiltak vil bli  nødvendige for å klare dette», skriver forskeren Lalitha Try ved Resolution Foundation .

Hun legger til:»Vi kommer til å trenge en pakke med strømstøtte verdt titalls milliarder pund, sammen med økende velferdstiltak neste år slik inflasjonsfarten ser ut til å bli i oktober».

Forskeren advarer om det største fallet i levestandarden i Storbritannia på minst et århundre siden prisene på alt stiger fortere enn folks lønninger.

Rapportens prognoser er at selv om lønningene blir justert i forhold til inflasjonen så vil  verdien av lønnen fortsette å falle iallfall fram til midten av 2023.

Det vil ta verdien av inntekten tilbake til nivået i 2003.

Levestandarden ser ut til å falle med 5 prosent i inneværende finansår 2022 – 2023. Og videre med 6 prosent i finansåret 2023 – 2024.

En slik nedgang har ikke Storbritannia sett siden den andre verdenskrigen. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/business/561965-millions-of-britons-face-poverty/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • «Undersøkelsen antyder at økningen på strømprisene vil kutte inntektene til husholdningene i landet med 10 prosent. Det betyr at 3 millioner mennesker vil bli kastet ut i fattigdom.»

  Feil. I følge penge-økonomer kan husholdningene i landet bli rikere av dette.
  Det er bare å søke om støtte fra en rikere stat. ( Som for penge-økonomer er synonymt med det levende samfunnet.)
  Hvis staten ikke har penger til alle som må stå med lua i handa, så kan man jo bare øke skattene, så blir det nok til å alle.
  SV / Rødt, de ‘radikale’ (?,) vil nok si at det er kun de rikeste, bedriftseierne, som skal få økte skatter. De kan jo bare ta det inn på økte priser, svina.
  ( Blir prisene for høye kan jo produksjonen bare flyttes til eller kjøpes fra et ‘lavkostland.’ ; det ‘lønner seg’ sikkert. )
  De økte prisene betales jo av innbyggerne/forbrukerne,men…
  – så de må, etter streiker ( produksjonsnedleggelse) klassekamp/lønnskamp, få økte lønninger, så de også blir ‘ rikere’ .
  Og staten tjener da igjen ekstra i skatt på økte lønninger,
  – og da blir jo alle innbyggerne rikere……. (?) ;-)
  Hu hei, hvor det går.
  På første klasse til helvete?

  Svar
 • Nå kunne Norge ha bidratt med å produsere solceller for alle land i Europa. Salget og bruken av solcelle-paneler har økt enormt i Norge og i hele Europa pga de høye strømprisene. Markedet skriker nå etter dette. Men samtidig er det ikke lønnsomt å produsere solceller i Norge og i Europa pga de høye strømprisene i Europa. Derimot importeres solceller fra Kina (ca 95% av dette kommer nå fra Kina) hvor produsentene betaler rundt 50 øre pr KWh for strømmen som brukes i produksjon av solceller i Kina.
  Produksjonen i Norge (Rec Solar) har derimot nå blitt stoppet pga de høye strømprisene i Norge. I bakvendtland er alt mulig. Problemet i Europa er at strømprisen for all strøm bestemmes utifra den dyreste strømmen (som for tiden er strøm fra gasskraftverk). Hadde man derimot basert strømprisen på feks gjennomsnittlig strømpris,/strømkostnad ville det ha vært lønnsomt å feks produsere solceller i Norge. Dagens strømmarked er både dysfunksjonelt og irrasjonelt. I EU har man nå begynt å innse dette. Men hva med norske politikere?

  Svar
 • Valget mellom pest eller kolera er tilstanden over hele linja nå: Støre/Solberg, Liz Truss/og den britisk-indiske overklasse-klysa.
  Det kvinnfolket går til krig uten å kunne plassere greie på kartet.

  Svar
  • Umenesker har ingen menneskerettigheter; de har avsagt sin menneskelighet ved folkemord, og fortjener kun en kald og effektiv eliminasjon.

   Svar
   • Bare ett minne fra før:

    Om jeg angrer på at jeg hogde hodet av så mange, 50 (?), 100 (?), i en av de franske revolusjoner,

    konkubinene skulle vi latt gå. Ellers? Nei.

    «Mennesker» som påfører så mye lidelse for andre har kun en negativ verdi.
    La disse rykke tiilbake til start og sitte hos Saturns så lenge det behøves.

 • Mennesket er den eneste skapningen på jorden som kan oppføre seg irrasjonelt i fornuftens navn. En degenerert og underutviklet rase med store hukommeslesproblem. Det ser man på at historien gjentas gang på gang … Vi har ingenting lært. Og ved neste valg, stemmer folket på de samme politikerne, en gang til … med et håp om at ting skal endre seg. Men det gjør de ikke!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når klinisk forskning finansieres av Big Pharma.

Kan vi stole på resultatene? Kan vi stole på fagtidsskriftene?

Forrige innlegg

Et slag i ansiktet til USA/EU:

OPEC+ reduserer oljeproduksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.