POSTED IN Storbritannia

Valget av Liz Truss som ny statsminister:

Foretrekker Boris Johnson henne for å forberede sin retur som statsminister?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget er hentet fra Moon of Alabama og kan ha like presise vurderinger som hvem som helst. For ingen kjenner Boris Johnsons egentlige motiver for å anbefale den verste kandidaten som sin etterfølger. Som utenriksminister har Liz Truss briljert med sin kunnskapsløshet. Hun visste f.eks. ikke forskjellen på Østersjøen og Svartehavet.

Hun har nylig proklamert at hun er klar for å bruke kjernefysiske våpen. Noen ganger kan mangelen på empati være skremmende å oppleve. Men kunnskapsløshet er ofte farligere fordi beslutninger gjøres på sviktende grunnlag. Kombinasjonen av disse egenskapene er livsfarlig.

Knut Lindtner
Redaktør

RIP Storbritannia

Den 7. juli, da Boris Johnson endelig trakk seg som statsminister i Storbritannia, skrev jeg:

En nåværende meningsmåling sier at partimedlemmer vil favorisere den nåværende forsvarssekretæren Ben Wallace. Men det betyr ikke at de vil få ham som en av de to kandidatene å stemme på, ettersom parlamentsmedlemmene bestemmer mye over det valget.

Johnson kan prøve å få noen valgt som ville se dårligere ut i vervet enn han gjorde. Liz Truss er en god kandidat for det.

Prosessen vil som vanlig være en veldig skitten virksomhet – kniver vil være ute for å fjerne visse kandidater, avtaler vil bli gjort, tjenester vil bli lovet og ikke bli holdt, folk vil bli løyet for.

The Independent bekreftet senere fornemmelsen min:

På sine siste svar på spørsmål om statsminister ga Boris Johnson et spesielt tungt hint til heiagjengene bak ham – hvorav noen faktisk ikke kan vente med å bli kvitt ham – om at hans favorittkandidat i ledervalget er Liz Truss.

Kanskje ved å overdrive fakta og forenkle komplekse argumenter, erklærte statsministeren at hans etterfølger burde gå for skattekutt og deregulering. … Gitt at Rishi Sunak var ansvarlig for finansdepartementet inntil nylig, og ønsker å sette inflasjon foran skattekutt, trengs det ikke store ferdigheter for å tyde den bemerkningen.

I dag fikk Boris Johnson ønsket sitt oppfylt.

Liz Truss – Wikipedia

Liz Truss vinner lederskap for det konservative partiet, vil bli Storbritannias neste statsminister.

Liz Truss er mindre kompetent enn Boris Johnson, men på samme nivå når det kommer til løgn. Hun har heller ingen empati. Til slutt vil hun se dårligere ut på kontoret enn Johnson gjorde.

Skadene etter Brexit-katastrofen blir stadig verre. Energikrisen, forårsaket av den økonomiske krigen mot Russland, river landet i stykker. 

Det britiske hangarskipet Prince of Wales, som ikke har noe fly, ødela en aksel og må trekkes inn i en tørrdokk. Helsetjenesten avviser pasienter på grunn av mangel på ressurser.

Truss vil forverre alt det.

Men milliardærene og bankfolkene i City of London vil fortsatt applausere henne for å få senket skattene sine.

Den første verdenskrigen i Europa handlet i stor grad om et britisk imperium i nedgang som fryktet den kommende tyske konkurrenten. Det skadet imperiet alvorlig. Den andre verdenskrigen avsluttet den.

Boris Johnsons Brexit har ødelagt Storbritannias realøkonomi ved å kutte av de europeiske markedene. Nå vil Liz Truss ødelegge det som er igjen av et en gang så stort imperium.

Med valgprosessen rigget for Tories og Labour-ledelsen holdt av den ulykkelige og hevngjerrige Keir Starmer, er det liten sjanse for regimeskifte i Storbritannia. Når Truss faller kan ledelsen til og med gå tilbake til Boris Johnson.

RIP Storbritannia

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hun vet jo ikke engang forskjell på Østersjøen og Svartehavet. Ei heller viken byer som er russiske eller ukrainske … Både tragisk og komisk hele greia.

  Svar
 • «Skadene etter Brexit-katastrofen blir stadig verre.
  …Boris Johnsons Brexit har ødelagt Storbritannias realøkonomi ved å kutte av de europeiske markedene.»

  Nåja.
  Mafiaen STENGTE Englands tilgang til markeder.
  Mafiaen forlangte å få betalt/’beskyttelsespenger’ , slik mafia-kultur er. – Og å styre handelen.

  Fri nasjoner bør selvfølgelig fritt få selge til andre frie nasjoner. Og kjøpe fra andre frie nasjoner det nasjonen ikke vil produsere sjøl, og andre vil selge. Etter avtaler seg imellom til begge parters nytte/glede.
  Nå gjelder det å konstruere stengsler & skader, ‘ handelsbarrierer’ og kriser så mye som mulig.
  Så f.eks. Norge/norske innbyggere skal lære på mafia-vis hva som ‘lønner seg.’

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når klinisk forskning finansieres av Big Pharma.

Kan vi stole på resultatene? Kan vi stole på fagtidsskriftene?

Forrige innlegg

Et slag i ansiktet til USA/EU:

OPEC+ reduserer oljeproduksjonen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.