POSTED IN Norge

Tenk, et land der folket blir hørt!

Sveitserne vil ha folkeavstemning om fremtiden til kontanter.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Over 157422 underskrifter har så langt blitt samlet inn av Sveits’ frihetsbevegelse, FBS, i kampanjen for å få til en folkeavstemning i landets 26 kantoner, med det formål å redde kontantsystemet. Av disse er 111 197 navn allerede validert, noe som betyr at folkeavstemningen blir holdt, da grensen for å garantere at det blir avholdt folkeavstemning om en sak er passert.

FBS frykter at kontanter står i fare for å forsvinne etter hvert som digitale og elektroniske betalinger øker, og utgjør en trussel mot personvernet, kraftig økt overvåking og muligheter for banker og myndigheter til å forfølge, trakassere og straffe enkeltpersoner.

Sveits ønsker ikke et 1984-samfunn

Forslaget går ut på å innføre en grunnlovs-garanti slik at Sveits alltid har nok penger med mynter og sedler, og at eventuelle fremtidige forslag fra politikere om å avskaffe sveitserfrancen, først må godkjennes av folket så vel som av alle kantonene.

Fritt oversatt fra kampanjesiden:
Kontanter er lik frihet. Hvis vi tar hensyn til mange internasjonalt kjente økonomer, som professor Kenneth Rogoff, så overveies det en avskaffelse av kontanter og det til og med ønskes en avskaffelse av kontanter. Dette fører samfunnet mer og mer inn i avhengighet og overvåking.

I en verden med kun digital valuta, må alle stille seg selv disse spørsmålene:

Stoler vi på at politikerne ikke vil gjøre oss til transparente borgere, og ønsker de å kontrollere livene våre ved å bruke «sosiale kredittsystemer»?

Hva skjer hvis strømmen går og ingenting fungerer lenger?
Hvordan vil vår verden se ut når hendelsene simulert av WEF [World Economic Forum] med Cyber-Polygon* inntreffer?
Hva skjer hvis hackere klarer å lamme systemet?

Derfor trenger vi så sårt dette folkelige initiativet. Kontanter er lik frihet fordi de kan brukes hvor som helst, når som helst.
Kontanter fremmer uavhengighet fordi vi ikke er avhengig av teknologiske systemer (strøm, kortlesere, internett).

Kontanter skaper trygghet, selv mot negative renter. Kontanter er en viktig del av vår sveitsiske kultur for en frivillig og fredelig sameksistens.

Sveits er et av få land i den vestlige verden som tillater denne typen direktedemokrati.
Mer informasjon om aksjonen kan leses på FSBs nettsider.

Fra Nya Dagbladet, publisert 11 februar 2023. Skrevet av Nya Dagbladets redaksjon.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: «Schweiz på väg folkomrösta om kontanternas framtid.»

*Cyber Polygon er et unikt cybersikkerhetsarrangement som kombinerer verdens største tekniske opplæringsøvelse for bedriftsteam og en online konferanse med høytstående tjenestemenn fra internasjonale organisasjoner og ledende selskaper.
2021-konferansen diskuterer nøkkelrisikoene ved digitalisering og beste praksis for sikker utvikling av digitale økosystemer. Den tekniske øvelsen fra 2021 bygger og tester ferdighetene som trengs for å beskytte næringene våre, og er sentrert rundt et målrettet angrep av forsyningskjeden. (Arrangert av World Economic Forum).

Kilde: Steigan, artikkel: «Hva er Cyber Polygon 2021?»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Vi får selvfølgelig aldri en bindende folkeavstemming i Norge med det «mannskapet» stortingspartiet har på plass.
    Men vi folket kan faktisk selv bestemme at kontanter skal være lovlig valuta så lenge vi selv vil. Dette gjøres ved å ta ut fra bankene og bruke kun kontanter. All Fiat-valuta er basert på «tillit» og luft, alt annet de påstår er bare piss. Hvis folket sier de har tillit til papir og mynter, og ingen tillitt til og bruk av Fiat-crypto, har folket talt.
    Fordelen ved dette er da at siden folket ikke bruker elitens «penger» kan de ikke skattlegge det folket ikke bruker, og de selv vil gå konkurs, siden de har sine tilranede «penger» i elektronikken, kan de ikke brukes i et samfunn som kun godtar papir og mynt. «Eliten» vil derfor bli tvunget til å trykke opp flere sedler for i det hele tatt å kunne kjøpe noe fra folket, og skrinlegge sine Fiat-crypto og sine økonomiske overvåkningsprogrammer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De store mediene er ikke troverdige for de som vil avsløre.

Seymour Hersh: Det var ikke vanskelig å få stoff til eksplosjons-historien.

Forrige innlegg

Avgiftsreduksjonen for elbil

Tyskland viser det også:
Uten kraftig statsstøtte ikke elbilsalg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.